Adversarial - All Idols Fall Before the Hammer [2010]

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

Re: Adversarial - All Idols Fall Before the Hammer [2010]

22-08-2015, 09:59

fan.pl to już ma jakby co
Awatar użytkownika
TheDude

25-08-2015, 01:22

Robie odsłuch tego nowego albumu i czuję, że kilka kolejnych dni to będą następne odsłuchy ''Death, Endless Nothing...''. Bardzo zajebisty wpierdol !!!

Edit: '' Lone Wresting Hymns to the Warmoon of Chaos'' miażdzy beretkę mariana paździocha ! !
tomaszm

02-09-2015, 22:19

A gdzie poza fan.pl można nbyć to wydawnictwo. Podobną sytuację mam choćby z Goat Semen.

Jeśli w kraju jest taka chujowizna to moze polecicie jakieś sklep/distro za granicą gdzie robicie zakupy i macie pozytywne doświadczenia.
Doom the dark ages. Sesja trwa.
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

02-09-2015, 22:23

tomaszm pisze:A gdzie poza fan.pl można nbyć to wydawnictwo. Podobną sytuację mam choćby z Goat Semen.

Jeśli w kraju jest taka chujowizna to moze polecicie jakieś sklep/distro za granicą gdzie robicie zakupy i macie pozytywne doświadczenia.
Wyluzuj ok chyba, ze masz ogromne parcie na material...
Nowa plyte wydal Dark Descent Records - 21 SIERPNIA.
Mamy drugi(2) wrzesnia.

Jesli mam sie zakladac (lubie) to stawiam moje jedno(1) jadro ze bedzie u Heltrasia patrzac na jego oferte poprzednich wydawnictw z DDR
http://hellthrasher.com/shop/manufactur ... facturer=5" onclick="window.open(this.href);return false;

No, ale decyzja jest Twoja. Poczekac i brac z PL i wspierac kraj ! Czy tez zamawiac za granica, troche dluzej poczekac na wysylke, przeplacic i takie tam.

Chyba aluzji do dziwki nie musze robic, bo sie na tym znasz lepiej ode mnie :( (w praktyce na pewno, w teorii to jestem mistrzem jednak ja ok).
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
tomaszm

02-09-2015, 22:33

Okejka wezmę na wstrzymanie.

Ale wydawnictw których poszukuje jest masa a w kraju śledzę i dupa. Może jakiś sklepi zagraniczny? Obiecuje że będę kupować tylko w ostateczności.
Awatar użytkownika
manieczki

03-09-2015, 00:30

tomaszm pisze:Okejka wezmę na wstrzymanie.

Ale wydawnictw których poszukuje jest masa a w kraju śledzę i dupa. Może jakiś sklepi zagraniczny? Obiecuje że będę kupować tylko w ostateczności.
Wiele zalezy od tego czego tak naprawde poszukujesz. Bo znalezc distro w ktorym bedzie misz-masz gatunkowy z bdb pozycjami to troche ciezko bedzie... No chyba, ze wiekszosc z Twoich poszukiwanych rzeczy dotyczy jednego(1) gatunku to cos mozna poszukac.

Ale jesli chodzi o ten misz-masz to moja pierwsza(1) mysla bylo HHR
http://shop-hellsheadbangers.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

Tyle, ze USA wiec wysylka bedzie sporo kosztowac. No, ale patrzac po postach i stanie to raczej nie powinno stanowic to dla Ciebie wiekszego problemu poniewaz STAC.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Godplayer
w mackach Zła

07-09-2015, 18:45

http://hellthrasher.com/shop/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
manieczki

07-09-2015, 22:34

Tomcu spiesz sie, bo ci wykupia :(
Awatar użytkownika
Sybir

07-09-2015, 22:45

Odkryłem tajny przekaz tej płyty. Zobaczcie, jaki jest skrót tytułu. D.E.N.A.T.B.K.O.N. Denat Bekon. To jest płyta wymierzona w naszego forumowego Kolegę, panicza Harlequina. Apeluję przeto, by album ten zbojkotować i w ramach protestu - oraz forumowej solidarności - nie kupować!

Chociaż ja w sumie już kupiłem :(
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
tomaszm

07-09-2015, 23:00

Maniuś już zamówiłem. Lecę spać bo wstaję o 5 nad ranem i w trasę do Szczecina:( Jak się mi uspokoi w pracy to wrzucę jakieś ładne zdjątka do tematu. Przypilnuj chłopaków na forume by się zbytnio nie rozpasali. Ok?
Awatar użytkownika
manieczki

07-09-2015, 23:02

tomaszm pisze:Maniuś już zamówiłem. Lecę spać bo wstaję o 5 nad ranem i w trasę do Szczecina:( Jak się mi uspokoi w pracy to wrzucę jakieś ładne zdjątka do tematu. Przypilnuj chłopaków na forume by się zbytnio nie rozpasali. Ok?
niczego nie jestem w stanie na dzis obiecac. bardziej musze przypilnowac sam siebie zeby czasem nie przestac (celowo) oddychac.
Awatar użytkownika
Sybir

14-11-2015, 20:56

Nie wiem jeszcze, czy to najlepsze tegoroczne wydawnictwo z Kanady (nie słyszałem jeszcze B.T.R.), ale podium dla D.E.N.A.T.B.K.O.N. jest dla mnie oczywiste. Frontalny, nihilistyczny atak przypuszczony przez Adversarial przełamał moje linie obrony, choć nie było łatwo - zaczęło się od zabezpieczenia podejść, następnie Kanadyjczycy wyczekali stosowny moment i przypuścili szturm, po którym nie było czego zbierać :) Najlepsza ścieżka dźwiękowa do zniszczenia i zagłady w roku 2015. Jeśli ktoś jeszcze tego albumu nie słyszał, to niech czym prędzej nadrobi zaległości - Hellthrasher jeszcze chyba ma ten album na stanie, niedługo także dziedzic częstochowski (a.k.a. Sova) będzie posiadał tę płytę w swojej ofercie. Kończąc - Adversarial dał mi to, czego nie mogło mi dać Genocide Shrines: ukojenie :D
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Drone

14-11-2015, 21:00

Sybir pisze:Najlepsza ścieżka dźwiękowa do zniszczenia i zagłady w roku 2015.
To oczywiste.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Sybir

23-01-2016, 22:45

Cisza w temacie jak na postnuklearnym pustkowiu - wolę sobie w ten sposób tłumaczyć Wasz brak udziału w dyskusji, Koledzy: że zostaliście zmieceni z powierzchni Matki Ziemi falą uderzeniową ekspozji D.E.N.A.T.B.K.O.N., i zwyczajnie nie macie jak opisać swoich wrażeń, gdyż dogorywacie właśnie (albo już wykitowaliście) wskutek choroby popromiennej wywołanej przez tę płytę. W przeciwnym razie - wstyd.
Właśnie zebrało mi się na powtórkę materiału - kosi ta płyta, tak kosi! Jestem na etapie Immersion Void Paragon, i leżę - a za chwilę zostanę dotkliwie sponiewierany (jeśli będę miał szczęście) przez Eonik Spiritual Warfare. Bezdyskusyjnie, jedna z trzech najlepszych rzeczy, jakie przytrafiły się muzyce metalowej w ubiegłym roku.
Ostatnio zmieniony 23-01-2016, 23:02 przez Sybir, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Drone

23-01-2016, 22:55

To oczywiste.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
gorguts
zaczyna szaleć

23-01-2016, 23:00

Sybir pisze:Cisza w temacie jak na postnuklearnym pustkowiu - wolę sobie w ten sposób tłumaczyć Wasz brak udziału w dyskusji, Koledzy: że zostaliście zmieceni z powierzchni Matki Ziemi dalą uderzeniową ekspozji D.E.N.A.T.B.K.O.N., i zwyczajnie nie macie jak opisać swoich wrażeń, gdyż dogorywacie właśnie (albo już wykitowaliście) wskutek choroby popromiennej wywołanej przez tę płytę. W przeciwnym razie - wstyd.
Właśnie zebrało mi się na powtórkę materiału - kosi ta płyta, tak kosi! Jestem na etapie Immersion Void Paragon, i leżę - a za chwilę zostanę dotkliwie sponiewierany (jeśli będę miał szczęście) przez Eonik Spiritual Warfare. Bezdyskusyjnie, jedna z trzech najlepszych rzeczy, jakie przytrafiły się muzyce metalowej w ubiegłym roku.
Święte słowa:) na kolanach
Awatar użytkownika
Sybir

23-01-2016, 23:08

Generalnie - sam Lone, Wresting Hymns to the Warmoon of Chaos mógłby służyć jako podkład muzyczny do zniszczenia naszej cudownej planety... gdyby zaraz po nim nie następował utwór tytułowy. Zimne, kontrolowane (właśnie - nie kalkulowane!) barbarzyństwo. Perfekcyjnie i skrupulatnie zrealizowany "fight log". Konam z zachwytu.
tomaszm

28-01-2016, 19:53

Sybir pisze:Cisza w temacie jak na postnuklearnym pustkowiu - wolę sobie w ten sposób tłumaczyć Wasz brak udziału w dyskusji, Koledzy: że zostaliście zmieceni z powierzchni Matki Ziemi falą uderzeniową ekspozji D.E.N.A.T.B.K.O.N., i zwyczajnie nie macie jak opisać swoich wrażeń, gdyż dogorywacie właśnie (albo już wykitowaliście) wskutek choroby popromiennej wywołanej przez tę płytę. W przeciwnym razie - wstyd.
Michał a dwie pozostałe pozycje z najlepszej Twojej trójki wydawnictw zeszłego roku to jakie?
Awatar użytkownika
Sybir

28-01-2016, 19:58

Moje podium? Horrendous, Adversarial, Mgła/Macabre Omen. Ale ja mało nowości w zeszłym roku słyszałem, więc możliwe, że za jakiś czas ta trójca się nieco zmieni.

edit: cholera, przypomniało mi się, że w zeszłym roku wyszedł przecież album-potwór pt. The Apocalyptic Triumphator. Głupio mi, że o nim zapomniałem - i pewnie o jeszcze kilku.
Awatar użytkownika
Skaut

29-01-2016, 22:42

Sybir pisze:Cisza w temacie jak na postnuklearnym pustkowiu - wolę sobie w ten sposób tłumaczyć Wasz brak udziału w dyskusji, Koledzy: że zostaliście zmieceni z powierzchni Matki Ziemi falą uderzeniową ekspozji D.E.N.A.T.B.K.O.N., i zwyczajnie nie macie jak opisać swoich wrażeń, gdyż dogorywacie właśnie (albo już wykitowaliście) wskutek choroby popromiennej wywołanej przez tę płytę. W przeciwnym razie - wstyd.
Amen to that!
Coś tam było! Człowiek!
ODPOWIEDZ