Kat & Roman Kostrzewski
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: Kat & Roman Kostrzewski
Sa Na Swiecie Seniorzy O Ktorym Nie Snilo Sie Mlodym Metalowcom.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
Pacjent pisze:Po co tyle nerwów? Poczekajcie na entuzjastyczne recenzje w MH czy innym Mysticu i na rekordy sprzedaży.Stoigniew pisze:też tego ni chuja nie rozumiem... równie dobrze Slayer mógłby nagrać na nowo "Reign..." Metallica "Master..." a AC/DC "Back..."
a jak nie wiadomo o co chodzi to wiadomo że chodzi o.....
ech... szkoda słów....
przewiduje:
musick magazine 9/10 - za swietne aranzacje wokalne, super solowki i organiczne brzmienie
noise magazine 8,5/10 - wizjonerskie podejscie do tematu, dodatkowo za odwage za lamanie schematów, genialna okladka
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- trup
nie wiem co napisać...
CHUJ. DUPA. CYCKI.
Profanacja. Degradacja. Masturbacja.
Koszmar...

CHUJ. DUPA. CYCKI.
Profanacja. Degradacja. Masturbacja.
Koszmar...

hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
-
Co ja najlepszego zrobiłem?! Wlazłem niechcący tutaj:
http://www.czarnezastepy.pl/forum/showt ... 77&page=26" onclick="window.open(this.href);return false;
Cytaty:
"A ja jaram się jak dziecko, chociaż mama jedną ulubioną wersję Nocy Szatana z jakiegoś koncertu."
"Brzmienie jest świetne, skojarzyło mi się z Motorhead. Jest wolniej, ciężej, Roman daje radę - te krzyki!"
"Bardzo przyjemnie się tego słucha. 30 lat różnicy sprawia, że nie ma sensu porównywać wykonań. Tamten styl i czucie muzy już się nie powtórzy. Teraz jest fajne, świeże i dojrzałe."
"Utwór się broni, słucha się z przyjemnością. Racja, że brak trochę pazura, ale mineło 30 lat i ja to rozumiem. Jestem pewny, że w bardziej diabelskich kawałkach, będzie pazur i siara. Generalnie, bardzo się cieszę, że "Szóstki" można bedzie posłuchać w wersji AD2015. Mało tego, ja chętnie kupiłbym "Oddech...2015"
"Podoba mi się. Z pewnością jest mniej szaleństwa i dzikości, ale za to sporo charyzmy i dojrzałości."
Cytują tutaj także Darskiego "Some legendary Polish Metal re-recorded… still sound fresh and exciting!"
Gówno się rozlało. Ten album wyjdzie z dużym hukiem i będzie dobrze promowany.
http://www.czarnezastepy.pl/forum/showt ... 77&page=26" onclick="window.open(this.href);return false;
Cytaty:
"A ja jaram się jak dziecko, chociaż mama jedną ulubioną wersję Nocy Szatana z jakiegoś koncertu."
"Brzmienie jest świetne, skojarzyło mi się z Motorhead. Jest wolniej, ciężej, Roman daje radę - te krzyki!"
"Bardzo przyjemnie się tego słucha. 30 lat różnicy sprawia, że nie ma sensu porównywać wykonań. Tamten styl i czucie muzy już się nie powtórzy. Teraz jest fajne, świeże i dojrzałe."
"Utwór się broni, słucha się z przyjemnością. Racja, że brak trochę pazura, ale mineło 30 lat i ja to rozumiem. Jestem pewny, że w bardziej diabelskich kawałkach, będzie pazur i siara. Generalnie, bardzo się cieszę, że "Szóstki" można bedzie posłuchać w wersji AD2015. Mało tego, ja chętnie kupiłbym "Oddech...2015"
"Podoba mi się. Z pewnością jest mniej szaleństwa i dzikości, ale za to sporo charyzmy i dojrzałości."
Cytują tutaj także Darskiego "Some legendary Polish Metal re-recorded… still sound fresh and exciting!"
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- maciek z klanu
Pacjent pisze:
boje sie koncertow
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Charyzma i dojrzałość
Gówno się rozlało
Jaram się jak dziecko
Boję się koncertów
30 lat minęło
Roman daje radę
Ni chuja nie rozumiem
Zapodej se kroplowke
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
-
Przeczytałem to rapując. Fajne.WaszJudasz pisze:Charyzma i dojrzałośćGówno się rozlałoJaram się jak dzieckoBoję się koncertów30 lat minęłoRoman daje radęNi chuja nie rozumiemZapodej se kroplowke
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
- weteran forumowych bitew
Yyy... eee... a mnie się podoba. Że z brzmieniem coś nie tak, że miks nie taki? A niby "666" brzmi lepiej? Bez jaj.
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
to zależy co rozumiesz przez słowo "lepiej"
bo skoro "polepszanie" metalu ma iść w stronę kastrowania go z bestialstwa, zwierzęcości i dążyć do ładnych, równych, przyjemnie brzmiących dźwięków to ja pierdole takie polepszanie. Ten kawałek brzmi jak jakiś gówniany akompaniament z rock-metal workshop, gdzie za chwilę usłyszymy wykład o pentatonice. Ktoś się cieszy, że Kostrzewski śpiewa czytelnie, ale co z tej czytelności, gdy po prostu brakuje diabelskiej iskry, że o "porwaniu obłędem" nie wspomnę. Jest grzecznie, poprawnie, ładnie, WSPÓŁkurwaCZEŚNIE. W sumie jeżeli producenci (lub oczekiwania muzyków wobec producentów) tak zabijają tą muzykę to nie ma co się dziwić obecnej popularności trendów na starocie. Po prostu współczesny metal, w kwestii brzmienia nie ma praktycznie nic sensownego do zaoferowania. Diabeł tkwi w szczegółach, a jak te szczegóły pan przed komputerem wyedytuje i wyrówna to zostaje syntetyczna podróbka.
bo skoro "polepszanie" metalu ma iść w stronę kastrowania go z bestialstwa, zwierzęcości i dążyć do ładnych, równych, przyjemnie brzmiących dźwięków to ja pierdole takie polepszanie. Ten kawałek brzmi jak jakiś gówniany akompaniament z rock-metal workshop, gdzie za chwilę usłyszymy wykład o pentatonice. Ktoś się cieszy, że Kostrzewski śpiewa czytelnie, ale co z tej czytelności, gdy po prostu brakuje diabelskiej iskry, że o "porwaniu obłędem" nie wspomnę. Jest grzecznie, poprawnie, ładnie, WSPÓŁkurwaCZEŚNIE. W sumie jeżeli producenci (lub oczekiwania muzyków wobec producentów) tak zabijają tą muzykę to nie ma co się dziwić obecnej popularności trendów na starocie. Po prostu współczesny metal, w kwestii brzmienia nie ma praktycznie nic sensownego do zaoferowania. Diabeł tkwi w szczegółach, a jak te szczegóły pan przed komputerem wyedytuje i wyrówna to zostaje syntetyczna podróbka.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
+100Olo pisze:skoro "polepszanie" metalu ma iść w stronę kastrowania go z bestialstwa, zwierzęcości i dążyć do ładnych, równych, przyjemnie brzmiących dźwięków to ja pierdole takie polepszanie. Ten kawałek brzmi jak jakiś gówniany akompaniament z rock-metal workshop, gdzie za chwilę usłyszymy wykład o pentatonice. Ktoś się cieszy, że Kostrzewski śpiewa czytelnie, ale co z tej czytelności, gdy po prostu brakuje diabelskiej iskry, że o "porwaniu obłędem" nie wspomnę. Jest grzecznie, poprawnie, ładnie, WSPÓŁkurwaCZEŚNIE. W sumie jeżeli producenci (lub oczekiwania muzyków wobec producentów) tak zabijają tą muzykę to nie ma co się dziwić obecnej popularności trendów na starocie. Po prostu współczesny metal, w kwestii brzmienia nie ma praktycznie nic sensownego do zaoferowania. Diabeł tkwi w szczegółach, a jak te szczegóły pan przed komputerem wyedytuje i wyrówna to zostaje syntetyczna podróbka.
Dzisiaj wybrzmiewał sobie u mnie radośnie "Metal and Hell" i tak sobie niechcący przypomniałem o tej szczynie z YT - jakby mi ktoś musztardy do piwa dolał. :|
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
No pewnie. A co, nie słyszałeś?RippingHeadache pisze: A niby "666" brzmi lepiej?
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- maciek z klanu
RippingHeadache pisze:Yyy... eee... a mnie się podoba. Że z brzmieniem coś nie tak, że miks nie taki? A niby "666" brzmi lepiej? Bez jaj.
za takie cos dawalbym bana na tydzien i po powrocie do rozwiazania jakis test muzyczny, w przypadku niezdania znow ban na tydzien.
-
Haha, wiedziałem, że tak będzie. :) Niestety, "666" brzmiało dla mnie kiepsko już w momencie kiedy się ukazało. Zwierzęcość? Dzikość? Raczej pierwsze co mi się rzuciło w uszy to słaba, bo kompletnie pozbawiona powera produkcja. Po prawie 30 latach nadal mam takie samo zdanie.
Na nową wersję płyty nie oczekiwałem, budzi ona we mnie takie same emocje jak Samael odgrywający na żywo stary krążek, Romana nie traktuję poważnie ale pozostanę przy swoim zdaniu, że "Noce Szatana" 2015 to przyzwoity kawałek.
Na nową wersję płyty nie oczekiwałem, budzi ona we mnie takie same emocje jak Samael odgrywający na żywo stary krążek, Romana nie traktuję poważnie ale pozostanę przy swoim zdaniu, że "Noce Szatana" 2015 to przyzwoity kawałek.
-
I możesz sobie mieć takie zdanie, ale stawianie nowej wersji na równi ze starą albo co gorsza jej wywyższanie wskazuje na poważne problemy laryngologiczne z przerzutami na inne organy.RippingHeadache pisze:Haha, wiedziałem, że tak będzie. :) Niestety, "666" brzmiało dla mnie kiepsko już w momencie kiedy się ukazało. Zwierzęcość? Dzikość? Raczej pierwsze co mi się rzuciło w uszy to słaba, bo kompletnie pozbawiona powera produkcja. Po prawie 30 latach nadal mam takie samo zdanie.
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
RippingHeadache pisze:Haha, wiedziałem, że tak będzie. :) Niestety, "666" brzmiało dla mnie kiepsko już w momencie kiedy się ukazało. Zwierzęcość? Dzikość? Raczej pierwsze co mi się rzuciło w uszy to słaba, bo kompletnie pozbawiona powera produkcja. Po prawie 30 latach nadal mam takie samo zdanie.
maciek z klanu pisze: za takie cos dawalbym bana na tydzien i po powrocie do rozwiazania jakis test muzyczny, w przypadku niezdania znow ban na tydzien.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
-
A w którym to miejscu wyczytałeś, że stawiam tę wersję na równi ze starą albo że ją wywyższam? Napisałem, iż nowa wersja mi się podoba, a w odpowiedzi na narzekania na m.in. jej słabe brzmienie stwierdziłem, że stara też brzmiała kiepsko. Jeśli w moich wypowiedziach wyczytałeś coś innego to sorry, ale sam powinieneś udać się do onkologa. ;)Pacjent pisze:I możesz sobie mieć takie zdanie, ale stawianie nowej wersji na równi ze starą albo co gorsza jej wywyższanie wskazuje na poważne problemy laryngologiczne z przerzutami na inne organy.RippingHeadache pisze:Haha, wiedziałem, że tak będzie. :) Niestety, "666" brzmiało dla mnie kiepsko już w momencie kiedy się ukazało. Zwierzęcość? Dzikość? Raczej pierwsze co mi się rzuciło w uszy to słaba, bo kompletnie pozbawiona powera produkcja. Po prawie 30 latach nadal mam takie samo zdanie.
- harvestman
Pogodzę was, jedna i druga chujowa. Nie wiem jak to jest, ale ten zespół zawsze mnie śmieszył. Pierdolenie głupot przez Romana, megalomania Luczyka, teksty o prąciu szatana i śmiesznych czortach, to dla mnie zbyt wiele :)
Ostatnio zmieniony 28-08-2015, 20:57 przez harvestman, łącznie zmieniany 1 raz.
Bardzo dobra wersja. Trochę na emeryta ale niemal same plusy. Wreszcie słychać wyraźnie tekst oraz to w którym miejscu i kim się inspirowali, by nie powiedzieć gdzie i co komu zajebali. Jestem zdecydowanie za.Plagueis pisze:.Pestilential Mists pisze:Noce Szatana (official single)
" onclick="window.open(this.href);return false;
-
A tutaj:RippingHeadache pisze:A w którym to miejscu wyczytałeś, że stawiam tę wersję na równi ze starą albo że ją wywyższam?Pacjent pisze:I możesz sobie mieć takie zdanie, ale stawianie nowej wersji na równi ze starą albo co gorsza jej wywyższanie wskazuje na poważne problemy laryngologiczne z przerzutami na inne organy.RippingHeadache pisze:Haha, wiedziałem, że tak będzie. :) Niestety, "666" brzmiało dla mnie kiepsko już w momencie kiedy się ukazało. Zwierzęcość? Dzikość? Raczej pierwsze co mi się rzuciło w uszy to słaba, bo kompletnie pozbawiona powera produkcja. Po prawie 30 latach nadal mam takie samo zdanie.
Stawiasz tę wersję co najmniej na równi, przynajmniej pod względem brzmienia. Do geriatry!RippingHeadache pisze: A niby "666" brzmi lepiej? Bez jaj.
- nicram
Jak miałem 13 lat to też uważałem, że 666 brzmi chujowo. Od tamtego czasu minęło dwadzieścia kilka lat i dziś uważam, że 666 brzmi zajebiście. Opowieści z krypty. I ten pogłos. Absolutne realizatorskie cudo.
all the monsters will break your heart