SAXON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Re: SAXON
Odświeżaj temat. A ja powiem, że sięgnijcie po "Unleash the Beast" bo to naprawdę bardzo dobry HMowy album, jeden z lepszych w dorobku Saxon, świetny powrót do formy, po kilku trochę słabszych materiałach. W sumie żaden krązek wydany potem już tego poziomu nie utrzymał.
- Bezdech
- weteran forumowych bitew
A ja jakiś czas temu załapałem jedynę i na chwilę obecną jest to mój ulubiony Sakson. Może jeszcze się do nich przekonam na starość.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Then came the day that not a single soul was spared
- Harlequin
Ja ich lubie. Lubie wokal Biffa, podoba mi się ich melodyka, nagrali kilka bardzo dobrych płyt, na których odnajduje wszystko czego oczekuje od hejwi. Akurat "Call To Arms" podobał mi się troszkę mniej.
-
Przesłuchałem "Sacrifice", póki co z krążących w sieci mp3. Całkiem przyzwoita płyta, z hitem w postaci "Stand Up And Fight". Byford jest w naprawdę doskonałej formie, jego wokal podoba mi się bardziej niż w początkach działalności Saxon. W sumie jedyne do czego bym się przyczepił to brzmienie, które wolałbym aby było pełniejsze, potężniejsze. Tu jest niestety jak na np. "Call To Arms", czyli trochę brakuje "mięcha". Acha, tak naprawdę numerów jest 9, bo pierwszy to po prostu długie intro.
-
A dla mnie to jest klasyczny metal, z uwspółcześnionym brzmieniem. Nic nowego, zgadza się, ale "emeryckość" kojarzy mi się z uwiądem, ;) a tego na tej płycie nie ma.
-
Jestem zadowolony z nowej płyty. po słabszym poprzednim albumie tym wracają do premiership.Adrian696 pisze:dobra ta nowa płyta - ale tutaj prezjdzie bez echa ;)
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Bardzo dobry ten nowy album, tylko odrobinę za krótki. Niecałe 40 minut to trochę za mało. Mogliby dorzucić jeszcze jakiś epicki/balladowy kawałek w stylu "Red Star Falling", albo "Sea of Life".
Nie mam porównania z wcześniejszymi czterema albumami, bo ich cały czas nie znam w całości. Tym bardziej jednak zaskoczył mnie fakt jak dobrze się Panowie trzymają po trzydziestu kilku latach grania i skomponowaniu dwudziestu płyt.
Zgadzam się, że "Stand Up And Fight" to hit jak się patrzy, ale podobnie otwierający płytę utwór tytułowy, "Warriors of the Road" czy "Night of the Wolf". Album zamówiony (do tej pory przesłuchałem kilkanaście razy na YouTube), we wtorek wpadnie mi w ręce...
Oprócz MOTÖRHEAD nie znam innych długodystansowców z podobnymi wynikami. Wiele dużych nazw może aktualnie jedynie pomarzyć o nagraniu płyty tak udanej jak "Sacrifice". A zasłużona popularność bohaterów tematu cały czas omija (przynajmniej moim zdaniem). Taki los.
PS Oczywiście na pytanie zadane półtora roku temu kiedy zakładałem temat cały czas nie dostałem odpowiedzi... Może gdybym pytał o jakąś nową "rewelację" grającą drone-slurpslurp-core'a w jazzowo-co-tam-jest-teraz-jeszcze-na-fali sosie, posiadającą w składzie kogoś "odpowiedniego"... A tak... ech.
Nie mam porównania z wcześniejszymi czterema albumami, bo ich cały czas nie znam w całości. Tym bardziej jednak zaskoczył mnie fakt jak dobrze się Panowie trzymają po trzydziestu kilku latach grania i skomponowaniu dwudziestu płyt.
Zgadzam się, że "Stand Up And Fight" to hit jak się patrzy, ale podobnie otwierający płytę utwór tytułowy, "Warriors of the Road" czy "Night of the Wolf". Album zamówiony (do tej pory przesłuchałem kilkanaście razy na YouTube), we wtorek wpadnie mi w ręce...
Oprócz MOTÖRHEAD nie znam innych długodystansowców z podobnymi wynikami. Wiele dużych nazw może aktualnie jedynie pomarzyć o nagraniu płyty tak udanej jak "Sacrifice". A zasłużona popularność bohaterów tematu cały czas omija (przynajmniej moim zdaniem). Taki los.
PS Oczywiście na pytanie zadane półtora roku temu kiedy zakładałem temat cały czas nie dostałem odpowiedzi... Może gdybym pytał o jakąś nową "rewelację" grającą drone-slurpslurp-core'a w jazzowo-co-tam-jest-teraz-jeszcze-na-fali sosie, posiadającą w składzie kogoś "odpowiedniego"... A tak... ech.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
-
- rozkręca się
płyta trzyma poziom, to jest heavy metal a nie jakieś wypociny fenriza
- Skaut
No ewidentnie to nie jest forum dla Ciebie.Gore_Obsessed pisze: PS Oczywiście na pytanie zadane półtora roku temu kiedy zakładałem temat cały czas nie dostałem odpowiedzi... Może gdybym pytał o jakąś nową "rewelację" grającą drone-slurpslurp-core'a w jazzowo-co-tam-jest-teraz-jeszcze-na-fali sosie, posiadającą w składzie kogoś "odpowiedniego"... A tak... ech.
A w temacie, znam Saxon do "Crusader" włącznie, które wydało mi się jakieś takie zbyt epickie i zbyt siłowe momentami, brakowało mi tam tej żywotności poprzednich, nawet ten tytułowy hit mnie do końca nie przekonał. Może sobie sięgnę po nową w wolnej chwili, aby zobaczyć jak sobie radzą.
Coś tam było! Człowiek!
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Re:
Możliwe, że już nie. Czasy się zmieniają, mody też.Skaut pisze:ewidentnie to nie jest forum dla Ciebie.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Saxon’s 21st studio album will be called Battering Ram, frontman Biff Byford has revealed to the Metal Hammer Magazine Show.Saxon name their 21st album
And he says the follow-up to 2013’s Sacrifice is likely to be released in the autumn.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Cholernie polubiłem ten zespół. Zawsze kojarzyłem ich jako"jedną z kapel NWoBHM", zupełnie niesłusznie nie poświęcając im należytej atencji, podczas gdy ich dokonania w niczym nie ustępują kapel z tego nurtu. Nową płytę oczywiście bardzo chętnie sprawdzę.
The madness and the damage done.
-
[youtube][/youtube]
zapowiada się fajne heavy
zapowiada się fajne heavy
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
[youtube][/youtube]
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Gotyk
- zaczyna szaleć
http://heavyrock.eu/saxon-nowy-album-th ... -styczniu/" onclick="window.open(this.href);return false;