MALEVOLENT CREATION

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: MALEVOLENT CREATION

13-10-2015, 15:40

AroHien pisze:Jeszcze czekam na cd ale nie oparłem się pokusie i dwa razy posłuchałem. Świetny album, który potwierdza, że nie trzeba eksperymentów i udziwnień aby zagrac klasowy i interesujący death metal...

Nawet z trailerów ze studia zrezygnowali, nie podkręcali sztucznie atmosfery, nagrali i rzucili na rynek album, który jest pełen dobrych riffów, klasyczny do bólu, a jednocześnie pełen pasji.
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

26-10-2015, 09:16

Obrazek
profesjonalny plakat, szacunek!
Guilty of being right
Awatar użytkownika
REINHARD IRRUMATOR
postuje jak opętany!

26-10-2015, 14:38

do Ostravy rzut beretem, to i o Stodolnie można zahaczyć po koncercie :)
Norma to głupota, degeneracja to geniusz
Awatar użytkownika
pogodancer
weteran forumowych bitew

15-11-2015, 17:59

CD już jest, niestety z braku czasu przepuściłem przez zwoje zaledwie 3 razy, i za każdym razem podoba mi się coraz bardziej. Świetny, klasyczny album Malevolentów. Mieszanka Envenomed (za sprawą masy tnących, chwytliwych riffów) oraz spontanu i wkurwienia z debiutu + zajebiste wokale Hoffmana. Słuchając całości nawet deko przeciągnięty Blood Of The Fallen zupełnie mnie nie razi, chwila oddechu w tych raczej szybszych tempach.
Zajebisty Soul Razer, Imperium (świetne solo), 12th Prophecy, fajny powoli rozkręcający się Extinction Personified (wokal skojarzył mi się z Day Of Lamentation), i jak dla mnie absolutny hit Corporate Weaponry, kapitalny główny riff, a jak zaczyna się zwolnienie (akurat to mogli pociągnąć dłużej:)) to na mosznie pojawiają się ciary.
Póki co żadnych mielizn nie stwierdzono, zajebista płyta, która spokojnie wyląduje w pobliżu topu ich dyskografi. Z pewnością będzie słuchana bardzo często i z wielką przykjemnością.

E: gdzieś wyczytałem, że są jakieś przymiarki do trzeciej płyty Hateplow, co również bardzo bardzo mnie cieszy :)
Awatar użytkownika
Jimmy Boyle
rasowy masterfulowicz

15-11-2015, 20:33

^
Coś mi sie wydaje, że akurat Ty w tym temacie możesz być mało obiektywny ;)
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

15-11-2015, 22:18

Obiektywnie czy tez nie, prawde napisał ;)
Awatar użytkownika
pogodancer
weteran forumowych bitew

15-11-2015, 23:00

Jimmy Boyle pisze:^
Coś mi sie wydaje, że akurat Ty w tym temacie możesz być mało obiektywny ;)
a to czemu?
Obrazek

:)
Nasum

15-11-2015, 23:55

No faktycznie, nie mam pojęcia czemu masz być nieobiektywny ;-)
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

16-11-2015, 10:45

pogodancer pisze:E: gdzieś wyczytałem, że są jakieś przymiarki do trzeciej płyty Hateplow, co również bardzo bardzo mnie cieszy :)
te przymiarki ciagna sie od parenastu lat, wielokrotnie sam Fasciana pisal mi, ze zabiera sie za trojke HP, co z tego wyszlo kazdy widzi :) obym sie mylil, ale juz nie wierze, ze cokolwiek z tego bedzie.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
pogodancer
weteran forumowych bitew

16-11-2015, 13:46

no to się jeszcze pociągną ze 2 lata... nowa płyta, promocja, trasy, wóda, chyba faktycznie już nie ma na co liczyć
Awatar użytkownika
Wasyl
weteran forumowych bitew

29-12-2015, 17:56

Mol pisze:
pogodancer pisze:E: gdzieś wyczytałem, że są jakieś przymiarki do trzeciej płyty Hateplow, co również bardzo bardzo mnie cieszy :)
te przymiarki ciagna sie od parenastu lat, wielokrotnie sam Fasciana pisal mi, ze zabiera sie za trojke HP, co z tego wyszlo kazdy widzi :) obym sie mylil, ale juz nie wierze, ze cokolwiek z tego bedzie.
W listopadowym numerze Terrorizera jest parę słów Phila na ten temat
"Speaking of kicks in the ass, how about a new HatePlow
album? No, seriously. This time it’s happening.
“That’s definitely happening!” Phil roars with delight. “Most of
the songs are already written and demoed, I actually wrote some
of them with Derek Roddy, he’s a friend and lives around here.
It’s taken a while though, because I need a singer and so many
people want to sing for HatePlow! But just the other day I was
over at Kyle Symons’ place, he wanted to hear the bonus tracks
from the new Malevolent album, and I actually showed him the
HatePlow stuff and he really loved them. I really want him to do
it because he’s the same guy who sang on the first two albums, so
I convinced him to do it after we come back from the Malevolent
tour, after the holidays. He’s short on time because he’s now a
police officer, can you believe that? But we’ll do it and I’m fucking
happy about it.”
Awatar użytkownika
uglak

25-08-2016, 19:23

Obrazek
http://www.metalsucks.net/2015/06/11/ma ... ist-dicks/" onclick="window.open(this.href);return false;

internetowi wojownicy poprawnosci politycznej w akcji - jakis bohater zadeklarowal nawet w komentarzach, ze usunie ze swojego dysku ich mp3ki ;-)
Guilty of being right
Nasum

25-08-2016, 20:06

No po takim ultimatum Phil na pewno zesrał się ze strachu w spodnie ;-) Jakim trzeba być debilem, żeby zagrozić, chociaż to słowo na wyrost, usunięcie utworów mp3 z dysku.....ręce opadają...
Pacjent

25-08-2016, 20:22

Fasciana to niezły herbatnik :) Przypominam: "Według muzyka 3 lipca 2009 roku w Fort Lauderdale w trakcie napadu rabunkowego w sklepie oddano w jego kierunku strzały z broni palnej. Fasciana stwierdził także iż oddał w kierunku napastnika dwa strzały w wyniku czego ten poniósł śmierć. Jednakże według miejscowej policji zdarzenie nie miało miejsca i nie zostało odnotowane w kartotece. Odnotowany został tylko przypadek udziału gitarzysty w incydencie z 1 kwietnia 2009 roku związanym z przemocą domową."
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
uglak

26-09-2016, 23:24

7 Gates donosi ze cos sie zle podzialo w MC - poludniowo- i polnocnoamerykanskie trasy odwolane, a wedlug metal archives jedynym czlonkiem MC jest obecnie Phil

" onclick="window.open(this.href);return false;
Guilty of being right
Nasum

27-09-2016, 10:12

Prawda jest taka, że MC tak naprawdę nigdy super stabilnego składu nie miał i zawsze ktoś tam przychodził i odchodził, tym bardziej jak czytam w wywiadach pełne entuzjazmu wypowiedzi że" ten skład jest najlepszy jaki kiedykolwiek miałem", to z niepokojem czekam aż któryś z muzyków zrezygnuje. Ale żeby tak wszyscy opuścili okręt, to musiała być niezła chryja. Mam nadzieję, że Phil zakasze rękawy i czym prędzej skrzyknie nowych grajków, w sumie to ma w tym doświadczenie.
Awatar użytkownika
pogodancer
weteran forumowych bitew

27-09-2016, 10:40

ale jakby się z Hoffmanem na dobre pożegnali ( nie pierwszy raz z resztą:)) to by było szkoda, bo gość ostatnio w wyborowej formie jest i obok Phila jednak znak firmowy Malevolentów, a z chętnymi do grania w MC raczej problemu nie będzie, kwestia selekcji a w tym faktycznie Phil doświadczenie jakieś ma :)
Nasum

27-09-2016, 11:06

Hoffman to taki syn marnotrawny, jak sam wspominałeś odszedł z zespołu już niejeden raz, spięć z Philem też pewnie nikt już zliczyć nie potrafi, ale to jego głos jest wizytówką tej kapeli i byłoby naprawdę szkoda, gdyby już tam nie ryczał.
Awatar użytkownika
pogodancer
weteran forumowych bitew

27-09-2016, 11:44

Widzę, że na metal archives skład już po korekcie:)
Z drugiej strony na to patrząc może tempa nabiorą prace nad "trójką" HatePlow, dobrze by było.
Nasum

27-09-2016, 12:07

Jednak mimo wszystko chujowo. Przez te wszystkie roszady opóźnią się prace nad kolejną płytą, jeśli chodzi o Hateplow to nawet się nie łudzę. Ale zanim skompletuje nowych muzyków, zanim tamci opanują materiał by grać koncerty, zanim zaczną wymyslać nowe numery... pewnie dwa, trzy lata przyjdzie nam czekać.
ODPOWIEDZ