Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
wyjmij toner i porzadnie nim potrzes, zeby proszek sie rowno ulozylbooshee pisze:Problem z nową drukarką. Kupiona w piątek, HP LaserJet P1102, prosty, tani sprzęt. Może ktoś coś zaradzi zanim skorzystam z gwarancji. Po dwóch dniach bardzo intensywnego drukowania (tekst i grafika) przy drukowaniu obrazów na całej stronie, na dole i na górze wydruku pojawiają się dwa poprzeczne (przez całą szerokość strony) ciemniejsze, chirurgicznie równe, 2-3 cm pasy. Po prostu w tych miejscach druk jest dużo ciemniejszy. Toner zużyty w 60 procentach. Czyszczenie i te wszystkie softwarowe pierdoły nic nie dały.
pierwsze co zrobilem, nic nie dajeuglak pisze:wyjmij toner i porzadnie nim potrzes, zeby proszek sie rowno ulozylbooshee pisze:Problem z nową drukarką. Kupiona w piątek, HP LaserJet P1102, prosty, tani sprzęt. Może ktoś coś zaradzi zanim skorzystam z gwarancji. Po dwóch dniach bardzo intensywnego drukowania (tekst i grafika) przy drukowaniu obrazów na całej stronie, na dole i na górze wydruku pojawiają się dwa poprzeczne (przez całą szerokość strony) ciemniejsze, chirurgicznie równe, 2-3 cm pasy. Po prostu w tych miejscach druk jest dużo ciemniejszy. Toner zużyty w 60 procentach. Czyszczenie i te wszystkie softwarowe pierdoły nic nie dały.
najsampierw to wypierdol konto od guglhcpig pisze:Jakie są najbezpieczniejsze przeglądarki i dodatki do nich, z czego korzystacie? HTTP Everywhere, DNT. Ghostery etc.
konto na gmailu np.?hcpig pisze:Nawet nie pamiętam żebym miał.
Yep, skoro nie grasz, to realne. Wróble ćwierkają, że większość materiałów 4k będzie (może już jest? nie mam pojęcia) na innym niż obecnie kodeku, który będzie raczej obciążał procesor, nie kartę graficzną. Inwestuj zatem w procesor, grafikę zawsze można dokupić później, jeśli będzie potrzebna.uglak pisze:na ile potrzebne jest dzis kupowanie dodatkowej karty graficznej? planuje wreszcie wymienic komputer na cos w miare mocnego, ale skoro nie planuje na nim grac to moze wystarczy wbudowana na plycie? perspektywicznie patrzac komputer powinien byc w stanie obsluzyc filmy 4k. przy jakiejs i5 bez wspomagania dodatkowej grafiki to realne?
dzieki. do tego czasu trafil mi sie za megabezcen biznesowy laptop-uzywka ze stara, ale potezna i7'mka, ssd i pokazna iloscia ramu. nie planuje nic zmieniac przez nastepne 5+ lat =)Lukass pisze:Yep, skoro nie grasz, to realne. Wróble ćwierkają, że większość materiałów 4k będzie (może już jest? nie mam pojęcia) na innym niż obecnie kodeku, który będzie raczej obciążał procesor, nie kartę graficzną. Inwestuj zatem w procesor, grafikę zawsze można dokupić później, jeśli będzie potrzebna.uglak pisze:na ile potrzebne jest dzis kupowanie dodatkowej karty graficznej? planuje wreszcie wymienic komputer na cos w miare mocnego, ale skoro nie planuje na nim grac to moze wystarczy wbudowana na plycie? perspektywicznie patrzac komputer powinien byc w stanie obsluzyc filmy 4k. przy jakiejs i5 bez wspomagania dodatkowej grafiki to realne?
Jeśli tyle przeżyje, dla laptopa 5 lat plus to, co już ma na karku (wyświetlaczu? nie wiem, jaki jest laptopowy odpowiedni karku), to całe wieki. Ale powinien spokojnie dać radę, dopóki żyje :Duglak pisze:dzieki. do tego czasu trafil mi sie za megabezcen biznesowy laptop-uzywka ze stara, ale potezna i7'mka, ssd i pokazna iloscia ramu. nie planuje nic zmieniac przez nastepne 5+ lat =)