BATUSHKA - SENSATIONAL ORTHODOX BLACK DOOM METAL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Re: BATUSHKA - SENSATIONAL ORTHODOX BLACK DOOM METAL
Młodzieńcza pomyłka. Zresztą jest ich więcej. Za to MGŁA na czele! Wybaczam.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Spore ilości gówna, ale że ten koleś i jego zespół specjalizują się w tworzeniu gówna, nie ma się co dziwić że i gówna słuchać lubi.Raagoon pisze:1. MGLA - exercises in futility
2. SHAPE OF DESPAIR - Monotony Fields
3. IRON MAIDEN - Book of souls
4. URFAUST - Appartitions
5. SECRETS OF THE MOON - Sun
6. REVENGE - Behold. Total. Rejections
7. MACABRE OMEN - Gods of war
8. ARDITI - Imposing Elitism
9. GRIFTEGARD - The Four Horsemen
10. MAGIC CIRCLE - Journey Blind
11. ROME - Passage to Rhodesia
12. KETZER - Starless
13. MOURNING BELOVETH - Dust and Bones
14. MARDUK - Frontschwein
15. GHOST - Meliora
16. ARMORED SAINT - Win hands down
17. VARATHRON - The Confessional
18. OUR SURVIVAL DEPENDS ON US - Scouts on the
19. SULPHUR AEON - Gateway to the antisphere
20. TRIBULATION - Children of the Night
21. LANA DEL REY - Honeymoon
22. SORCERER - Shadow of the Inverted Cross
23. BATUSHKA - Litourgiya
24. MYSPRNING - Songvar elds
25. MY DYING BRIDE - Feel the Misery
26. METALIAN - Fire and Ice
27. NAPALM DEATH - Apex Predator
28. DRUDKH - A furrow
29. INFERNAL WAR - Axiom
30. GRAVE PLEASURES - Dreamcrash
:)
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
-
- postuje jak opętany!
Czytałem kilka waszych postów i myślałem, że to tak słabe jak ostatni Slayer, a...
bardzo dobry album. Te zaśpiewy cerkiewne świetnie dopasowane.
bardzo dobry album. Te zaśpiewy cerkiewne świetnie dopasowane.
I tak się dowiedziałem o nowych Arditi, Rome i Varathron lol. Chociaż nie zdziwię się, jak się okaże że Varathron słyszałem tylko wyparłem ten fakt.
- moonfire
- zahartowany metalizator
Mają panowie łeb do promocji. Gdyby nie cerkiewne zaśpiewy, cerkiewna okładka i szum wokół płyty, byłaby to kolejna przeciętna płyta w gatunku melodyjnego BM. Ni to takie straszne, jak chce kolega Plastek, ni takie genialne jak chcą metalowi klerycy. Obie strony ponoszą emocje. Przeciętność po prostu i tyle.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Byłoby to dobre (ale nie wybitne!) gdyby nie gówniane blackmetalowe wokale.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
- w mackach Zła
po lekturze tej płyty stwierdzam, że nie o taki black metal walczył mój dziadek i tate. strasznie zmanierowane, napuszone do granic możliwości, miałkie i takie... no... pod dyktando. nie wiem kto w tym macza palce, wiedzieć nie chce, ale generalnie to chyba poza reedycjami Damnation, live Bulldozer i ostatnim Hell-Born to Bartosz nic urzekającego jeszcze nie wydał...
-
- weteran forumowych bitew
Przewidywalne i w związku z tym nudne. Drący się wokal zwyczajnie słaby i irytujący.
- maciek z klanu
takich plyt jest mnostwo. jak piszesz. chocby OM ten sam patentmoonfire pisze:Mają panowie łeb do promocji. Gdyby nie cerkiewne zaśpiewy, cerkiewna okładka i szum wokół płyty, byłaby to kolejna przeciętna płyta w gatunku melodyjnego BM. Ni to takie straszne, jak chce kolega Plastek, ni takie genialne jak chcą metalowi klerycy. Obie strony ponoszą emocje. Przeciętność po prostu i tyle.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Drone
Czy są jakieś granice zgłupienia? :)maciek z klanu pisze:takich plyt jest mnostwo. jak piszesz. chocby OM ten sam patentmoonfire pisze:Mają panowie łeb do promocji. Gdyby nie cerkiewne zaśpiewy, cerkiewna okładka i szum wokół płyty, byłaby to kolejna przeciętna płyta w gatunku melodyjnego BM. Ni to takie straszne, jak chce kolega Plastek, ni takie genialne jak chcą metalowi klerycy. Obie strony ponoszą emocje. Przeciętność po prostu i tyle.
-
- w mackach Zła
maciek z klanu pisze:takich plyt jest mnostwo. jak piszesz. chocby OM ten sam patentmoonfire pisze:Mają panowie łeb do promocji. Gdyby nie cerkiewne zaśpiewy, cerkiewna okładka i szum wokół płyty, byłaby to kolejna przeciętna płyta w gatunku melodyjnego BM. Ni to takie straszne, jak chce kolega Plastek, ni takie genialne jak chcą metalowi klerycy. Obie strony ponoszą emocje. Przeciętność po prostu i tyle.
Od kiedy prawosławie było wyznawane na ziemiach obiecanych ludu Izraela?
Weź Ty wytrzeźwiej bo nigdy tego klanu w ten sposób nie znajdziesz;)maciek z klanu pisze:takich plyt jest mnostwo. jak piszesz. chocby OM ten sam patentmoonfire pisze:Mają panowie łeb do promocji. Gdyby nie cerkiewne zaśpiewy, cerkiewna okładka i szum wokół płyty, byłaby to kolejna przeciętna płyta w gatunku melodyjnego BM. Ni to takie straszne, jak chce kolega Plastek, ni takie genialne jak chcą metalowi klerycy. Obie strony ponoszą emocje. Przeciętność po prostu i tyle.
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
maciek z klanu pisze:takich plyt jest mnostwo. jak piszesz. chocby OM ten sam patentmoonfire pisze:Mają panowie łeb do promocji. Gdyby nie cerkiewne zaśpiewy, cerkiewna okładka i szum wokół płyty, byłaby to kolejna przeciętna płyta w gatunku melodyjnego BM. Ni to takie straszne, jak chce kolega Plastek, ni takie genialne jak chcą metalowi klerycy. Obie strony ponoszą emocje. Przeciętność po prostu i tyle.

hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- maciek z klanu
Drone pisze:Czy są jakieś granice zgłupienia? :)maciek z klanu pisze:takich plyt jest mnostwo. jak piszesz. chocby OM ten sam patentmoonfire pisze:Mają panowie łeb do promocji. Gdyby nie cerkiewne zaśpiewy, cerkiewna okładka i szum wokół płyty, byłaby to kolejna przeciętna płyta w gatunku melodyjnego BM. Ni to takie straszne, jak chce kolega Plastek, ni takie genialne jak chcą metalowi klerycy. Obie strony ponoszą emocje. Przeciętność po prostu i tyle.
no np ty :D
Nie no pierdyknąłeś głupotę z prawosławnym Om, przyjmij to po prostu na klatę i gadamy dalej.maciek z klanu pisze:
no np ty :D
- maciek z klanu
ale mi nie chodzilo o religie, ale o podobny marketing i wizualne podejscie.
-
- w mackach Zła
Ni chuja. W ogóle przywoływanie OM w temacie o jakiejś Batiuszce to nadużycie, bezczelność, frywolność i nietakt w jednym. To tak jakbyś zestawiał Zorna z Sojką :)maciek z klanu pisze:ale mi nie chodzilo o religie, ale o podobny marketing i wizualne podejscie.
- Drone
Zgadza się. Już nie chodzi o tę Batiuszkę, tylko o wymienianie OM w kontekście jakichś marketingów, promocji i przeciętnych płyt. OM, to zespół, który nie ma żadnych odpowiedników ani nie jest porównywalny z niczym innym pomimo minimalizmu środków, nowator na polu doom/stonera, nie potrzebujący reklam ani rozgłosu. Krótko mówiąc: wielki zespół, wielkie płyty. Dlatego takie porównania trzeba ciąć na poziomie gruntu, a korzenie podlewać benzyną.
- uglak
-
Mroczne sztuki jak kalesony pod dzisnami na pierwszej randce u lubej . Fajnie by było jakby za tym sileniem się na Sarumana czy innego Gandalfa stała równie owocna muzyka.uglak pisze:
Kupię Nunslaughter Goat ale nie ten w czerwonym digipacku.