BATUSHKA - SENSATIONAL ORTHODOX BLACK DOOM METAL

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

Re: BATUSHKA - SENSATIONAL ORTHODOX BLACK DOOM METAL

25-12-2015, 12:16

Dzwonię do Władymira Władymirowicza.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

25-12-2015, 14:58

Drone pisze:Zgadza się. Już nie chodzi o tę Batiuszkę, tylko o wymienianie OM w kontekście jakichś marketingów, promocji i przeciętnych płyt. OM, to zespół, który nie ma żadnych odpowiedników ani nie jest porównywalny z niczym innym pomimo minimalizmu środków, nowator na polu doom/stonera, nie potrzebujący reklam ani rozgłosu. Krótko mówiąc: wielki zespół, wielkie płyty. Dlatego takie porównania trzeba ciąć na poziomie gruntu, a korzenie podlewać benzyną.
Popieram.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Karkasonne

25-12-2015, 19:40

Super zdjęcie, zajebisty klimat, uczęszczałbym na taki koncert. I jak będą grali w Krakowie to chętnie wyciągnę te 15 złociszy czy ile sobie zażyczą.
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

26-12-2015, 22:11

" onclick="window.open(this.href);return false;

plus

Batushka. Całkiem oczywisty wybór. Płyta nie do opisania. Fenomen od początku do końca, a za każdym przesłuchaniem staje się lepsza. Brzmienie głębokie, takie jak być powinno. Ciężkie instrumentalnie, a dźwiękowiec odjebał robotę za trzech.

Ciężko mi było zdecydować się na kogo zagłosować a wybierałem pomiędzy Mgłą a Batushk'ą. Oba te krążki tak naprawdę zasługują na miano albumu roku i tutaj nie ma co się oszukiwać ani sprzeczać ale mój wybór padł na Batushka dlaczego? Jest to zdecydowanie coś nowego i świeżego na naszej jak i światowej scenie. Już od pierwszych taktów ta płyta chwyta za uszy słuchacza i nie puszcza aż do końca. Niesłychany klimat,agresja ale i melodia oraz skrzekliwy typowy black metalowy wokal w połączeniu z czystym wręcz chóralnym śpiewem brzmi porostu fantastycznie.

Oddałem swój głos na dwie płyty: Mgłę i Batushkę, ale zaznaczę to wyraźnie - to ta ostania "Liturgia" stała się gwoździem tego roku, który od początku do końca z każdym kolejnym dźwiękiem zamiata. Aż ciężko to w jakkolwiek klasyfikować, spada takie to coś (o którym nikt nic nie wie) tuż przed końcem roku i formatuje umysł niskopoziomowo. Każde kolejne przesłuchanie płyty tylko potwierdza moc zawartą na niej. Jest tu wszystko to co lubię. Teraz pozostaje tylko czekać na koncerty!

Batushka - ponieważ rzadko sie zdarza by po przesłuchaniu jednego utworu, album stał się moim ulubionym albumem Emotikon colonthree no i oczywiście wybieram ich ze względu na ich enigmatyczność, pieczystość i aurę tajemniczości Emotikon colonthree no kurwa nic dodać nic ująć Emotikon grin

Polecam ten sajt: " onclick="window.open(this.href);return false;
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
kenediusze
weteran forumowych bitew

27-12-2015, 00:38

@up Ktoś przyjął zdecydowanie za dużo narkotyków. I nie żebym miał coś przeciw narkotykom, ale pisanie pod ich wpływem jest niebdb.

Posłuchałem sobie tej Batuszki ze streama, no i sorry, ale bez jaj. To jest takie wysoce średnie, że aż zęby bolą; typowy przyjazny melodyjny black metal, acz na wschodnią modłę (to jest samo w sobie jeszcze akurat plus, ale w tym wypadku nie wypada dobrze, bo podkładka - tani melo-black - jest nie ok i wszystko psuje). Nie rozumiem nad czym spust :c
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

27-12-2015, 08:57

kenediusze pisze:black metal, acz na wschodnią modłę (to jest samo w sobie jeszcze akurat plus
Ciekawe, że większości się ten element tej muzyki podoba, a "przyczepka" jest do całej reszty. Mnie głównie te wschodnie motywy odrzucają od tej kapeli :)
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

29-12-2015, 17:04

Z Mamuszką jest tak jak z KODem. Oba zjawiska to efekt medialnej histerii.
Awatar użytkownika
hcpig

29-12-2015, 17:13

Histeria ludzi na ulicach jest uzasadniona, mam nadzieję że PiS u władzy nie potrwa dłużej niż hajp na Batushkie!
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
Awatar użytkownika
Fixxed
postuje jak opętany!

29-12-2015, 17:35

hcpig pisze:Histeria ludzi na ulicach jest uzasadniona, mam nadzieję że PiS u władzy nie potrwa dłużej niż hajp na Batushkie!
To na to jest jakiś hajp? W takim razie tak chujowego hajpu nie było
tomaszm

02-01-2016, 14:43

Zanim pojadę chciałbym dodać ,że takiego stężenia popierdółek i bzdetów jak przy recenzji omawianego tu zespołu w jednym z magazynów muzycznych w którym sam naczelny ową recenzję popełnił nie czytałem dawno. Jakbym ja się podpisał pod taką recenzją to kazałbym wycofać cały nakład czasopisma bo by mi głupio było.
https://www.youtube.com/shorts/C1de6Ywmc4Q

Stany hiperfocusowania level expert.
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

02-01-2016, 18:15

Necropunk pisze:
Od kiedy prawosławie było wyznawane na ziemiach obiecanych ludu Izraela?
To może być podchwytliwe pytanie, strzelam więc niepewnie, że od XI wieku.
Kerosene keeps me warm.
atr
w mackach Zła

11-01-2016, 01:47

z ciekawości sprawdziłem o co tyle szumu i bólu dupska. nie jest to jakieś wybitne arcydzieło, ale da się tego posłuchać. są większe pierdy, którym oddaje się cześć na tym forum
Hjertet mitt slår i mørket
Awatar użytkownika
Pasibrzuch
świeżak

24-01-2016, 19:35

Ale pierdolicie! Całkiem dobra płytka!
TOP 5 zup: 1.Żur z grzybami, 2.Rosół, 3.Pomidorowa, 4.Fasolowa, 5.Grochowa
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

30-01-2016, 23:36

temat o babuszce na nwn ma dziesiec(10) stron :D

szekle beda aj waj
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
pr0metheus

31-01-2016, 01:13

no tu jest 8 stron , a o wiele lepszym kulcie mogil 1. taki urok tego pierdolnika
535

31-01-2016, 01:20

Kult Mogił? Jaki to kult? Chuj nie kult. Nuclear Death, ma cztery strony, z tego dwie trzecie sam wyskrobałem, taki to pierdolnik właśnie.
535

31-01-2016, 01:30

W ogóle to nic. Przecież to ty w temacie o jakiejś śmiesznej baciuszce, rzucasz kultem mogił, domagając się kultu i na tej podstawie oceniasz, że pierdolnik... Łapiesz kontekst i śmieszność tego zagadnienia, czy pojedziesz betoniarami?
Awatar użytkownika
Sybir

31-01-2016, 01:35

Michał, przestań.
Zamawiałeś może reedycje Nuclear Death, skoro już o nich mowa?
Żeby nie było off-topa: Batushka pozostaje dla mnie terra incognita, i pewnie tak już zostanie :D
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
535

31-01-2016, 01:35

Nawiasem mówiąc., pamiętajcie, wszystkie kurwy, którym się wydaje, że złapaliście pana boga za instrument. Na kult trzeba sobie zapracować. Więcej pokory i modlitwy, a wszystko stanie się lepsze.

[youtube][/youtube]
ODPOWIEDZ