BATUSHKA - SENSATIONAL ORTHODOX BLACK DOOM METAL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
Re: BATUSHKA - SENSATIONAL ORTHODOX BLACK DOOM METAL
ja sie nie domagam zadnego kultu bystrzaku.
sarcofago ma jedna strone a ty o nuclear death. teraz kumasz ten pierdolnik? czy naprawde jestes betoniarka?
sarcofago ma jedna strone a ty o nuclear death. teraz kumasz ten pierdolnik? czy naprawde jestes betoniarka?
niech to miejsce niebawem zniknie
Miałem brać u Niemca, ale bardzo dobry kolega doniósł, że jeden bardzo wpływowy kolega będzie miał to w swej ofercie, więc się na razie wstrzymałem.Sybir pisze:Michał, przestań.
Zamawiałeś może reedycje Nuclear Death, skoro już o nich mowa?
Żeby nie było off-topa: Batushka pozostaje dla mnie terra incognita, i pewnie tak już zostanie :D
Powiedz. Dlaczego wiedziałem , że się wkurwisz i będziesz histeryzował?pr0metheus pisze:ja sie nie domagam zadnego kultu bystrzaku.
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
:D
ty to sie lubisz dojebac.
ale juz nie dzis ,czas na mnie.
ty to sie lubisz dojebac.
ale juz nie dzis ,czas na mnie.
niech to miejsce niebawem zniknie
Ja dojebać? Rzucasz liczbami, kultami,mogiłami, więc grzecznie odpisałem, a ty, że sarcofago. Ja pierdolę a kto słucha teraz jakiegoś sarcofago Leszek, kilku dziadków i ta cała młódź, która zobaczyła na metal archives okładkę inri względnie rotting? Weź mnie nie rozluźniaj kolego. Zachowujesz się trochę jak ci panowie w białych nowych autach, którym obok spadnie listek z drzewa.Zaraz wielki krzyk i wielka obraza. Kult Mogił? U tego, ze tak powiem, pajaca, ostatnio grali. Całkiem sprawnie im to szło.
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Top 20 najlepszych albumów 2015 na mediaboom.org a tam tzo?
1 Slayer - Repentless 472
2 Iron Maiden - The Book of Souls 389
3 Amorphis - Under The Red Cloud 384
4 Moonspell - Extinct 355
5 Fear Factory - Genexus 329
6 Enshine - Singularity 325
7 Arcturus - Arcturian 305
8 Lamb of God - VII: Sturm Und Drang 279
9 Cattle Decapitation - The Anthropocene Extinction 273
10 Paradise Lost - The Plague Within 257
11 Marduk - Frontschwein 237
12 Batushka - Litourgia 236
13 Leprous - The Congregation 233
14 Cradle Of Filth - Hammer Of The Witches 232
15 Gorod - A Maze Of Recycled Creeds 224
16 Draconian - Sovran 218
17 Sadist - Hyaena 205
18 Faith No More - Sol Invictus 204
19 Soilwork - The Ride Majestic 201
20 Baroness - Purple 198
1 Slayer - Repentless 472
2 Iron Maiden - The Book of Souls 389
3 Amorphis - Under The Red Cloud 384
4 Moonspell - Extinct 355
5 Fear Factory - Genexus 329
6 Enshine - Singularity 325
7 Arcturus - Arcturian 305
8 Lamb of God - VII: Sturm Und Drang 279
9 Cattle Decapitation - The Anthropocene Extinction 273
10 Paradise Lost - The Plague Within 257
11 Marduk - Frontschwein 237
12 Batushka - Litourgia 236
13 Leprous - The Congregation 233
14 Cradle Of Filth - Hammer Of The Witches 232
15 Gorod - A Maze Of Recycled Creeds 224
16 Draconian - Sovran 218
17 Sadist - Hyaena 205
18 Faith No More - Sol Invictus 204
19 Soilwork - The Ride Majestic 201
20 Baroness - Purple 198
Yare Yare Daze
Jak zwykle tylko na tym forum znana jest prawda, a reszta świata dała się nabrać :D
- Sybir
Nie słyszałem żadnego albumu z powyższej listy. Mam czego żałować? Czy jednak wygrałem życie?
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Drone
To oczywiste.Karkasonne pisze:Jak zwykle tylko na tym forum znana jest prawda, a reszta świata dała się nabrać :D
Ale jestem pełen podziwu dla wyczucia tematu przez autorów zamieszania. Czy to celowe, czy przypadek? Nie wiem, ale to im się udało. I tu gratuluję sukcesu, choć muzycznie to zupełnie mi nie leży.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
- świeżak
Z tą Batshką to już grubo przesadzają. Pomimo tego, że na samym początku płyta wywarła na mnie dobre wrażenie to już po kilku utworach zaczyna bardzo nudzić. Ponadto jak dla mnie za dużo dzyń dzyńków. W sumie z tej płyty dobrze wspominam tylko damski wokal w Yekteniya 6. O reszcie daj mi boziu szybko zapomnieć.
w ynternetach nikt nie wie, że jestę tosterem
-
- weteran forumowych bitew
tak zwyczajnie cienka ta babuszka. każdy kawałek jest właściwie niemal identyczny i oparty na tych samych zagrywkach. no, ale PR-owo rozegrane po mistrzowsku, liczby w końcu nie kłamio. bdb przykład, że właściwie wszystko można sprzedać jak się umi
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
- Drone
Chyba nie do końca tak jest, że wszystko można sprzedać. Musi to być w jakiś sposób "łatwe", żeby zdobyło popularność. I ta BATUSHKA taka jest - łatwa, oparta na utartych patentach, do tego dołożone te zaśpiewy. Zastanawiam się, czy jednak chcieli to świadomie tak sprzedać, czy to wyszło przypadkiem?
- manieczki
Chypa przypadkiem, tak sadze...
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- weteran forumowych bitew
chuj wi. dla mnie problemem tej płyty jest dysonans między medialną prezencją, a zawartością. wszystko opakowane ślicznie i pięknie, z pompą niemalże jak behemoth + chwytliwą dzisiaj "enigmatycznością" (choć już chyba każdy wie kto tam gra), a po włączeniu muzy leci w sumie taki przaśnawy symfo BM z przełomu wieku. wydmushka.
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
- manieczki
A tak btw to Bart mogl nie chudnac - lepiej prezentowalby sie na koncertach babuszki w wymiarze XXL, jak prawdziwy kaznodzieja, a nie jak kleryk tzo nie!
to tak jeszcze marketingowo :D
Ciekawe czy ta babuszka to mial byc nastepny album Hermh, ktory mial miec premiere chypa w 2013(2014?) Uj wi, ale z lata Hermh to pewnie by nie bylo hype...
to tak jeszcze marketingowo :D
Ciekawe czy ta babuszka to mial byc nastepny album Hermh, ktory mial miec premiere chypa w 2013(2014?) Uj wi, ale z lata Hermh to pewnie by nie bylo hype...
- Drone
Tu się zgadzam całkowicie. Zresztą od razu to się wydało, przesluchałem płytę czym prędzej, bo zwabili mnie atrakcyjną oprawą. Po cichu liczyłem na jakieś "uniesienia", a tu taka chała :)Vitriol pisze:chuj wi. dla mnie problemem tej płyty jest dysonans między medialną prezencją, a zawartością. wszystko opakowane ślicznie i pięknie, z pompą niemalże jak behemoth + chwytliwą dzisiaj "enigmatycznością" (choć już chyba każdy wie kto tam gra), a po włączeniu muzy leci w sumie taki przaśnawy symfo BM z przełomu wieku. wydmushka.
- Kurwaćukoglu
- postuje jak opętany!
Pozycji numer trzynaście.Sybir pisze:Nie słyszałem żadnego albumu z powyższej listy. Mam czego żałować? Czy jednak wygrałem życie?
"Nigdy nie rozumiałem metalu" -
Baha Kurwaćukoglu
Baha Kurwaćukoglu
- Sybir
Skoro tak mówisz, to obawiam się, że jednak nie warto :D
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Kurwaćukoglu
- postuje jak opętany!
Jesteś przewidywalny w tym co piszesz. Rutyna, czy lenistwo ;) ?
"Nigdy nie rozumiałem metalu" -
Baha Kurwaćukoglu
Baha Kurwaćukoglu