CONVULSE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Re: CONVULSE
Z przykrością stwierdzam, że nie jest dobrze, w stronę wsi to idzie...
- Self
- rasowy masterfulowicz
Co to ma byćPacjent pisze:Ten utwór wskazuje na możliwość mocnego rozczarowania nową płytą:
" onclick="window.open(this.href);return false;

-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
No przesłuchałem.... takie plim plam plum...
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Kurde, folkmetal jaki czy co?
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Fatalny kawałek, nie dałem rady do końca...
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
nowy album świetny, slucham non stop. Mamy ponowny przeskok na luzaka w stylu Reflections, tyle, że tym razem poszli w strone prog rocka, historia lubi sie powtarzać :)Pacjent pisze:Właśnie dlatego brzmi atrakcyjnie. Poza tym dalej czuć w tych nutach Finlandię.Rattlehead pisze:Kawałek bardzo dobry, ale tak jak wcześniej pisałem, jakiś taki "inny".
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
dajcie znać jak nastąpi przeskok w kierunku gangsta rapu
In a world of compromise...some don't
- Self
- rasowy masterfulowicz
A jak ten kawałek, który puścili parę tygodni temu ma się do całej płyty? Bo wg mnie okropny był i jeśli całość jest podobna, to nawet tykać mi się tej płyty nie chce.
- Rattlehead
- ozzy
- postuje jak opętany!
Co to kurwa jest? Po wspaniałym debiucie i wdg mnie świetnym Reflections mieli u mnie duży kredyt zaufania. "Evil Prevails" lekko ten kredyt nadaszarpnął a po tym kawałku mogę z czystym sercem stwierdzić że Convulse się skończył a powrót był jednak niepotrzebny. Finlandia na chwilę obecną ma wiele do zaoferowania więc Rami z kompanami może sobie pospierdalać z takimi melodyjkami.
SODOM i chuj
- Najprzewielebniejszy
Album, jako calosc jest rewelacyjny. Swiezy, przestrzenny i fantastycznie plynacy
- Self
- rasowy masterfulowicz
Ten numer powyżej brzmi całkiem ok, w przeciwieństwie do pierwszego, który z kolei brzmiał jak niedojebany odrzut z sesji do Hammerheart. Ale wokale wszystko psują, naprawdę to się do siebie nie klei.
Gdyby to nie był numer Convulse, to mógłby nawet mi się spodobać. Z drugiej strony - gdyby to nie było Convulse, to pewnie w życiu bym go nie usłyszał. Tak źle i tak niedobrze. Płytę pewnie sprawdzę i się przekonam czy rzeczywiści to takie dobre jako całość. Ale nie oczekuję po niej za wiele, za bardzo się uprzedziłem.
Gdyby to nie był numer Convulse, to mógłby nawet mi się spodobać. Z drugiej strony - gdyby to nie było Convulse, to pewnie w życiu bym go nie usłyszał. Tak źle i tak niedobrze. Płytę pewnie sprawdzę i się przekonam czy rzeczywiści to takie dobre jako całość. Ale nie oczekuję po niej za wiele, za bardzo się uprzedziłem.
- Najprzewielebniejszy
całość
http://www.invisibleoranges.com/convuls ... -premiere/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.invisibleoranges.com/convuls ... -premiere/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Rattlehead
-
Po pierwszym odsłuchu - naprawdę nie wiem...Rattlehead pisze:Po pierwszym odsłuchu - świetny album!
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Rattlehead
Bardzo wyluzowana płyta. Płynie to sobie idealnie. Nie wiem jak długo z nią pociągnę, ale na razie nie mam ochoty wyłączać.Pacjent pisze:Po pierwszym odsłuchu - naprawdę nie wiem...Rattlehead pisze:Po pierwszym odsłuchu - świetny album!
support music, not rumors
-
Praktycznie każdy utwór w innym stylu :) Niektóre bardzo dobre.Rattlehead pisze:Bardzo wyluzowana płyta. Płynie to sobie idealnie. Nie wiem jak długo z nią pociągnę, ale na razie nie mam ochoty wyłączać.Pacjent pisze:Po pierwszym odsłuchu - naprawdę nie wiem...Rattlehead pisze:Po pierwszym odsłuchu - świetny album!
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Rattlehead
Jedyny, który mi tam nie pasuje to ten z czystymi zaśpiewami, ale tragedii nie ma.
A no i ten pierwszy jednak bardzo fajny.
A no i ten pierwszy jednak bardzo fajny.
- Rattlehead
Jestem po kilku przesłuchaniach i jeśli miałbym się już do czegoś przyjebać, to w niektórych momentach brakuje mi drugiego wiosła.
- Phantom
- zaczyna szaleć
Dokładnie,już mnie mają pomimo połowy albumu.Prawie 35min fajnego grania i dopisze że to jedna z plyt tego roku wg mojego rankingu.Rattlehead pisze:Po pierwszym odsłuchu - świetny album!
Jedynie psuje nijako obraz utwór "Ever Flowing Stream" ale dobre 30 min odegranego finskiego klimatu.Małe skojarzenia z Pan Thy Monium pod względem gardłowego.