Nowe seriale

Wszystkie chwyty dozwolone - od "Begotten" po "Wejście smoka".

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

mothra
postuje jak opętany!

Re: Nowe seriale

03-02-2016, 11:42

mothra pisze:Obrazek
Powtórka z rozrywki, nie mam pojęcia, który raz oglądam wszystkie odcinki od nowa. Zawsze to kochałam.
Skończyłam po raz milionowy i jak zwykle ta sama refleksja - po co oni dali ten dziewiąty sezon? Ósmy idealnie kończył serię.
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

04-02-2016, 22:46

mothra pisze:
Powtórka z rozrywki, nie mam pojęcia, który raz oglądam wszystkie odcinki od nowa. Zawsze to kochałam.
Skończyłam po raz milionowy i jak zwykle ta sama refleksja - po co oni dali ten dziewiąty sezon? Ósmy idealnie kończył serię.
Powtórzę pytanie z grzeczności: czy panna wie, jaki był oryginalny zamysł scenariusza? Bo gdyby wiedziała, to sama by pytała, po chuj zrobili sezony od 2 do 8.

Pierwszy odcinek nowych przygód Foxa i Dany to... to musi być jakieś wyrafinowane post-hokus-pokus, po prostu nie mogli tego aż tak spierdolić. Na końcu się okaże, że to wszystko było odgrywane pod podsłuchy z dronów, a wszystkie chujowe sceny z komputera to sny Muldera w Matriksie.
Kerosene keeps me warm.
mothra
postuje jak opętany!

04-02-2016, 23:54

83koper83 pisze:
mothra pisze:
Powtórzę pytanie z grzeczności: czy panna wie, jaki był oryginalny zamysł scenariusza? Bo gdyby wiedziała, to sama by pytała, po chuj zrobili sezony od 2 do 8.
O, nie zauważyłam wcześniej. W sumie to możesz mnie oświecić.
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

05-02-2016, 00:00

Obrazek

odswiezam sobie - niezmiennie zajebiste :D
Guilty of being right
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

05-02-2016, 00:05

J. D. ma guza mózgu. Dlatego początkowo tylko on wchodzi w interakcje z Woźnym - tylko on go widzi. J. D. umiera na końcu serii, co zostaje ujawnione poprzez dwuodcinkowe halucynacje Coxa (stąd z dupy wzięty wątek o bracie Jordan).
Kerosene keeps me warm.
mothra
postuje jak opętany!

05-02-2016, 00:21

83koper83 pisze:J. D. ma guza mózgu. Dlatego początkowo tylko on wchodzi w interakcje z Woźnym - tylko on go widzi. J. D. umiera na końcu serii, co zostaje ujawnione poprzez dwuodcinkowe halucynacje Coxa (stąd z dupy wzięty wątek o bracie Jordan).
O shit, takiego czegoś bym się akurat nie spodziewała
Awatar użytkownika
zero7
zaczyna szaleć

Re: Re:

05-02-2016, 08:15

grot pisze:
Skaut pisze:pierwszy odcinek X Files Obrazek Obrazek

Duchovny to po prostu Hank Moody, poza tym wygląda tak jakby go z łóżka dopiero co wyciągnęli i siłą zaciągnęli na plan zdjęciowy. Scully z twarzą zbitego psa kompletnie nie wie po co ma się w walkę z konspirą łączyć. Sama konspira na szybko zmontowana po to, aby zespoić wszystkie sezony z nowym odcinkiem. No i zamiast budować suspens jak dotychczas, dostajemy od razu wszystko ładnie na talerzu (latającym), dużo wybuchów, jeszcze więcej obcych i niestety więcej czerstwych dialogów. Obrazek

No ale ponoć drugi odcinek lepsiejszy.
niestety mam podobne odczucia po pierwszym odcinku nowej serii. z sentymentu obejrzę wszystko i tak, ale gdyby nie to był kompletnie nowy serial to po więcej bym nie sięgał. XF miało wprawdzie i znacznie gorsze odcinki niż s10e01 (zeby daleko nie szukac - FPS czy wiekszosc 9 serii) ale po takim oczekiwaniu mogli bardziej ie wysilić. pierwszy odcinek zdecydowanie przygasil moje nadzieje na dobry reboot. ot, wstydu nie ma, ale i chwalic nie ma za co.
Obrazek
taki jest ten nowy x-files???
"Moja mama zawsze powtarzała, że dobra muzyka to głośna muzyka ..."
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

07-02-2016, 12:19

^ To scena z trzeciego, komediowego odcinka :-) Całkiem fajnego zresztą, podobnie jak drugi. Oba te epizody to X-Files w starym dobrym stylu. Jeśli pozostale utrzymają ten poziom, to będzie znaczyło, że warto było nakręcić nową serię.
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

08-02-2016, 14:18

Obrazek

sezon 5 całkiem w pytke :)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
booshee
postuje jak opętany!

08-02-2016, 14:23

yossarian84 pisze:^ To scena z trzeciego, komediowego odcinka :-) Całkiem fajnego zresztą, podobnie jak drugi. Oba te epizody to X-Files w starym dobrym stylu. Jeśli pozostale utrzymają ten poziom, to będzie znaczyło, że warto było nakręcić nową serię.

nadal Duchovny pozostaje najsłabszym ogniwem ale odcinek z potworem bardzo w porządku, stare dobre xfiles, scena uwodzenia zawodowa :)
tomaszm

08-02-2016, 15:20

zero7 pisze:
grot pisze:
Skaut pisze:pierwszy odcinek X Files Obrazek Obrazek

Duchovny to po prostu Hank Moody, poza tym wygląda tak jakby go z łóżka dopiero co wyciągnęli i siłą zaciągnęli na plan zdjęciowy. Scully z twarzą zbitego psa kompletnie nie wie po co ma się w walkę z konspirą łączyć. Sama konspira na szybko zmontowana po to, aby zespoić wszystkie sezony z nowym odcinkiem. No i zamiast budować suspens jak dotychczas, dostajemy od razu wszystko ładnie na talerzu (latającym), dużo wybuchów, jeszcze więcej obcych i niestety więcej czerstwych dialogów. Obrazek

No ale ponoć drugi odcinek lepsiejszy.
niestety mam podobne odczucia po pierwszym odcinku nowej serii. z sentymentu obejrzę wszystko i tak, ale gdyby nie to był kompletnie nowy serial to po więcej bym nie sięgał. XF miało wprawdzie i znacznie gorsze odcinki niż s10e01 (zeby daleko nie szukac - FPS czy wiekszosc 9 serii) ale po takim oczekiwaniu mogli bardziej ie wysilić. pierwszy odcinek zdecydowanie przygasil moje nadzieje na dobry reboot. ot, wstydu nie ma, ale i chwalic nie ma za co.
Obrazek
taki jest ten nowy x-files???
Nowy z archiwum x to jest kpina z widza. Scenariusz pisany na kolanie za zasadzie "odwracamy teraz kota ogonem". Co nie zmienia faktu ,że Diana to mój Milf i wiele nieprzyzwoitych rzeczy sobie wyobrażam patrząc na nią:)
Awatar użytkownika
Biały
w mackach Zła

08-02-2016, 20:05

e tam nowe Archiwum bardzo ok, może po za pierwszym odcinkiem z maksymalnie skondensowaną treścią ale pewnie chcieli przedstawić niedzielnemu widzowi, niezorientowanemu w temacie o co w tym wszystkim chodzi, dwa następne odcinki, szczególnie 3 to spokojnie poziom regularnych epizodów z poprzednich sezonów
Awatar użytkownika
booshee
postuje jak opętany!

08-02-2016, 21:18

tomaszm pisze: Co nie zmienia faktu ,że Diana to mój Milf i wiele nieprzyzwoitych rzeczy sobie wyobrażam patrząc na nią:)
panie Tomaszu kochany, to musi pan koniecznie zapoznać się z serialem "The Fall", w drugim odcinku pierwszego sezonu, nasza pani komendant ujeżdża jednego sierżanta z nieskrywaną szczyptą dominacji. Wspaniała rola, wspaniała scena. Sam serial - nie mam pojęcia bo obejrzałem jeszcze tylko jeden odcinek.
tomaszm

08-02-2016, 21:20

booshee pisze:
tomaszm pisze: Co nie zmienia faktu ,że Diana to mój Milf i wiele nieprzyzwoitych rzeczy sobie wyobrażam patrząc na nią:)
panie Tomaszu kochany, to musi pan koniecznie zapoznać się z serialem "The Fall", w drugim odcinku pierwszego sezonu, nasza pani komendant ujeżdża jednego sierżanta z nieskrywaną szczyptą dominacji. Wspaniała rola, wspaniała scena. Sam serial - nie mam pojęcia bo obejrzałem jeszcze tylko jeden odcinek.
Zachęciłeś, z drżeniem rąk zasysam z Chomika:)
Awatar użytkownika
Biały
w mackach Zła

08-02-2016, 21:27

Sam serial (The Fall) dobrze się ogląda, ale ze względu na zatrważający nie raz brak logiki, zaprzeczenia i prowadzenie śledztwa na poziomie dzieci z piaskownicy nie jest to rzecz godna polecenia
Awatar użytkownika
manieczki

12-02-2016, 12:37

Obrazek

pdk
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Żułek

12-02-2016, 17:38

Obrazek

może gościu dawał rade w The Walking Dead ale tutaj poległ z kretesem
a mogło być tak pięknie :(
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
ManMadePredator
świeżak

16-02-2016, 03:11

Obrazek

Pilot zajebisty, w ciemno można polecić.
Awatar użytkownika
zero7
zaczyna szaleć

16-02-2016, 08:04

juz w piatek :)
Obrazek
"Moja mama zawsze powtarzała, że dobra muzyka to głośna muzyka ..."
kenediusze
weteran forumowych bitew

16-02-2016, 09:40

ManMadePredator pisze:Obrazek

Pilot zajebisty, w ciemno można polecić.
+1000
Zapowiada się znakomicie. Miałem momentami chwile zwątpienia, ale jak usłyszałem BLUE CHEER to mi przeszło.
Pilot jest w ogóle tak wyładowany muzyką - i to dobrą muzyką - że aż miło posłuchać. Od strony fabularnej nie zapowiada się jakoś szałowo (ale kto wie, potencjał jest spory, da się to dobrze zrobić i myślę, że zrobione dobrze będzie), ale w sumie to mało istotne, bo historia to tu raczej pretekst do portretu środowiska przemysłu muzycznego od kuchni. A ten jest rewelacyjny, pełen przekrój przez wszystko i wygląda to całkiem przekonująco, na tyle na ile sobie wyobrażam ten świat na podstawie różnych źródeł. Jestem kupiony.

edit: tak w ogóle to mam nadzieję, że scenarzyści nie zrobią jakiejś alternatywnej rzeczywistości, w której punk rock narodził się w USA w 1973 roku, bo na razie trochę tak to się zapowiada. Ale podejrzewam, że tak nie będzie - i znając trochę historię muzyki można się też nieco domyślać dalszego rozwoju fabuły. No, zobaczymy.
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
ODPOWIEDZ