LECH WAŁĘSA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- Mariusz Wędliniarz
- rasowy masterfulowicz
Re: LECH WAŁĘSA
ja nie wiem.. co oni od tego chłopa chcą?? jakieś Cenckiewicze i inne podobne za czasów komuny siedzieli w domciu na dupie i studiowali sobie w komunistycznych uczeniach za darmo.. Wiadome jest jak ktoś coś wtedy znaczył, próbował walczyć, sprzeciwiać się, to musiał mieć do czynienia ze służbami, milicją bo oni się nim po prostu interesowali, inwigilowali. Dla świętego spokoju coś tam podpisał bo musiał podpisać.. Wszyscy coś tam podpisywali. A ci nie podpisywali co nic nie robili i nic nie znaczyli.. Kurwa, ja prosty chłopak ze wsi i to rozumiem, a te wszystkie hieny chcą się poznęcać nad Wałęsą
Raz się zje, raz się nie zje.
-
- weteran forumowych bitew
powiem wam w zaufaniu inicjatorami zmian politycznych w polsce w latach 80 i początku 90 byli kiszczak i jaruzelski a ja prosty robotnik elektryk byłem narzędziem (przykrywką) a ludziom wmówiono że jezdem śrubokrętem
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
No wczoraj to calkiem celnie i zlosliwie wytknal Zakowski Ziemkiewiczowi, i choc bardziej darze sympatia tego drugiego to musze przyznac, ze to bylo znakomite ze strony ZakowskiegoMariusz Wędliniarz pisze:ja nie wiem.. co oni od tego chłopa chcą?? jakieś Cenckiewicze i inne podobne za czasów komuny siedzieli w domciu na dupie i studiowali sobie w komunistycznych uczeniach za darmo.. Wiadome jest jak ktoś coś wtedy znaczył, próbował walczyć, sprzeciwiać się, to musiał mieć do czynienia ze służbami, milicją bo oni się nim po prostu interesowali, inwigilowali. Dla świętego spokoju coś tam podpisał bo musiał podpisać.. Wszyscy coś tam podpisywali. A ci nie podpisywali co nic nie robili i nic nie znaczyli.. Kurwa, ja prosty chłopak ze wsi i to rozumiem, a te wszystkie hieny chcą się poznęcać nad Wałęsą
http://www.fakt.pl/politycy/jacek-zakow ... 13538.html" onclick="window.open(this.href);return false;– To jest próba ochlapania tych odważnych ludzi, jak Lech Wałęsa, przez ludzi takich jak pan, którzy nie mieli odwagi włączyć się w walkę z komunizmem.
– W podstawówce rzeczywiście nie było okazji – odparł Ziemkiewicz.
– Pan nie był w podstawówce! – odparował mu Żakowski.
– W pierwszej klasie liceum – bronił się Ziemkiewicz.
Pan nie był w pierwszej klasie liceum w końcu lat 80. – zripostował Żakowski.
– Wtedy już byłem na studiach – przyznał niechętnie Ziemkiewicz.
– No właśnie. To miał pan wielką szansę pójść na barykadę i zginąć – zgasił go Żakowski.
woodpecker from space
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator

Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Faktycznie argument fest.Triceratops pisze:http://www.fakt.pl/politycy/jacek-zakow ... 13538.html" onclick="window.open(this.href);return false;– To jest próba ochlapania tych odważnych ludzi, jak Lech Wałęsa, przez ludzi takich jak pan, którzy nie mieli odwagi włączyć się w walkę z komunizmem.
– No właśnie. To miał pan wielką szansę pójść na barykadę i zginąć – zgasił go Żakowski.
- On zrobił coś złego
- Ale ty nie zrobiłeś nawet nic złego
Nokaut jak się patrzy
- Triceratops
Czytanie ze zrozumieniem level 0?
Poprawna wersja bez natretnego intencjonalizmu.
- On zrobił
- Ale ty nie zrobiłeś nawet nic
Przypomne:
Rafał A. Zmkiewicz urodzony w 1964 roku.
W 1981 roku lat- 17
W 1984 roku lat 20
W 1989 roku lat 25
- On zrobił
Przypomne:
W 1981 roku lat- 17
W 1984 roku lat 20
W 1989 roku lat 25
woodpecker from space
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
czyli co? argument przeciw ziemkiewiczowi jest taki, ze powinien chociaz donosic?
Guilty of being right
Jakie "on zrobił"? Przecież nie zarzuca mu się, że zrobił coś przypadkowego typu puszczenie bąka z farszem, tylko coś złego właśnie. Więc na upartego:Triceratops pisze:Czytanie ze zrozumieniem level 0?
- On zrobił
Przypomne:
W 1981 roku lat- 17
W 1984 roku lat 20
W 1989 roku lat 25
- On zrobił coś złego
- A ty nie zrobiłeś ani nic złego ani dobrego
Wciąż nie widzę tego. Można to wykorzystać w każdej sytuacji:
- On okradł sklep
- Ale ty nic nie zrobiłeś by sklep nie został okradziony
- On wpierdzielił babci
- Ale ty to widziałeś i mu nie nastukałeś
- On włamał się do domu
- A ty nie prowadziłeś wtedy kampanii przeciw włamywaczom
Pewnie wiele osób by to przekonało mimo wszystko.
No tak wynika z wersji "On zrobił".uglak pisze:czyli co? argument przeciw ziemkiewiczowi jest taki, ze powinien chociaz donosic?
- Triceratops
Wszyscy "odwazni ludzie" donosili? Niech sie juz te ferie skoncza.uglak pisze:czyli co? argument przeciw ziemkiewiczowi jest taki, ze powinien chociaz donosic?
woodpecker from space
- dr Kill
- postuje jak opętany!
Za to później już pierdolił dalej swoje kocopoły, wcześniej zresztą też.Triceratops pisze:No wczoraj to calkiem celnie i zlosliwie wytknal Zakowski Ziemkiewiczowi, i choc bardziej darze sympatia tego drugiego to musze przyznac, ze to bylo znakomite ze strony ZakowskiegoMariusz Wędliniarz pisze:ja nie wiem.. co oni od tego chłopa chcą?? jakieś Cenckiewicze i inne podobne za czasów komuny siedzieli w domciu na dupie i studiowali sobie w komunistycznych uczeniach za darmo.. Wiadome jest jak ktoś coś wtedy znaczył, próbował walczyć, sprzeciwiać się, to musiał mieć do czynienia ze służbami, milicją bo oni się nim po prostu interesowali, inwigilowali. Dla świętego spokoju coś tam podpisał bo musiał podpisać.. Wszyscy coś tam podpisywali. A ci nie podpisywali co nic nie robili i nic nie znaczyli.. Kurwa, ja prosty chłopak ze wsi i to rozumiem, a te wszystkie hieny chcą się poznęcać nad Wałęsąhttp://www.fakt.pl/politycy/jacek-zakow ... 13538.html" onclick="window.open(this.href);return false;– To jest próba ochlapania tych odważnych ludzi, jak Lech Wałęsa, przez ludzi takich jak pan, którzy nie mieli odwagi włączyć się w walkę z komunizmem.
Bolo ja przypominam, że jeszcze nic mi nie odpaliłeś...BOLEK pisze:powiem wam w zaufaniu inicjatorami zmian politycznych w polsce w latach 80 i początku 90 byli kiszczak i jaruzelski a ja prosty robotnik elektryk byłem narzędziem (przykrywką) a ludziom wmówiono że jezdem śrubokrętem
Były prezydent został zarejestrowany jako TW ps. „Bolek” pod numerem 12535 przez Wydział III SB w Gdańsku.
- Rattlehead
uuuu wyczekuj na pobudkę.535 pisze: Były prezydent został zarejestrowany jako TW ps. „Bolek” pod numerem 12535 przez Wydział III SB w Gdańsku.
support music, not rumors
-
- rasowy masterfulowicz
Bolek miała być druga Japonia, miało być 100 milionów, a są tylko pokwitowania...
Celem życia nie jest przeżycie.
- Lucek
dobrze mówią Wędlina i Kaczorek
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Dzisiejsza publikacja "listów do Kiszczaka" i reakcja tzw. "środowiska" tylko utwierdziła mnie w przekonaniu, jak wielkim błędem było niedopuszczenie do otwarcia archiwów.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- longinus696
Bardzo ładnie napisane, abstrahując od tego, że Wałęsa jest zwykłym cepem dla mnie i wcale z nim nie sympatyzuję, to jednak robienie z niego kozła ofiarnego przez prawicę, to zwyczajnie element resetowania ostatnich 25 lat historii tego kraju, dowodzenia, że cała III RP jest do kitu, rzekomo ufundowana na kłamstwie i w związku z tym, nic co się w tym czasie wydarzyło nie było dobre.Mariusz Wędliniarz pisze:ja nie wiem.. co oni od tego chłopa chcą?? jakieś Cenckiewicze i inne podobne za czasów komuny siedzieli w domciu na dupie i studiowali sobie w komunistycznych uczeniach za darmo.. Wiadome jest jak ktoś coś wtedy znaczył, próbował walczyć, sprzeciwiać się, to musiał mieć do czynienia ze służbami, milicją bo oni się nim po prostu interesowali, inwigilowali. Dla świętego spokoju coś tam podpisał bo musiał podpisać.. Wszyscy coś tam podpisywali. A ci nie podpisywali co nic nie robili i nic nie znaczyli.. Kurwa, ja prosty chłopak ze wsi i to rozumiem, a te wszystkie hieny chcą się poznęcać nad Wałęsą
Poza tym, jest to działanie wynikające z kompleksu niższości, poczucia że było się poza nawiasem przemian - tak już zupełnie moim zdaniem.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Pierec
- postuje jak opętany!
warto w tym miejscu wspomnieć to skoczne proroctwo/przestrogę
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- mad
To jest najlepsze podsumowanie. Nudzą mnie już argumenty obu stron. Z góry wiadomo, co powie Żakowski czy Welowieyska - oraz Ziemkiewicz czy Gmyz... Piłeczka pingpongowa sobie skacze wesoło... zresztą to nie dotyczy tylko Bolka, ale to inna sprawa. Mam co prawda cień podejrzenia, że wszystko zostało podrobione przez SB, ale jeśli jednak LW to Bolek, to trzeba było z teczkami uporać się na początku. Mało kto teraz te historie by wspominał...Drone pisze:Dzisiejsza publikacja "listów do Kiszczaka" i reakcja tzw. "środowiska" tylko utwierdziła mnie w przekonaniu, jak wielkim błędem było niedopuszczenie do otwarcia archiwów.
Zadziałało tutaj coś na kształt prawa Murphyego: Jeśli w wyniku niezałatwienia jakiejś sprawy, w bliżej nieokreślonym czasie może pojawić się problem - to ten problem się pojawi.
-
kurwa co się dzieje! Ty też wyciągniesz kwity z szafy. a mówiłem wysłać dwóch a nie jednego do smoleńska535 pisze:Bolo ja przypominam, że jeszcze nic mi nie odpaliłeś...BOLEK pisze:powiem wam w zaufaniu inicjatorami zmian politycznych w polsce w latach 80 i początku 90 byli kiszczak i jaruzelski a ja prosty robotnik elektryk byłem narzędziem (przykrywką) a ludziom wmówiono że jezdem śrubokrętem
Były prezydent został zarejestrowany jako TW ps. „Bolek” pod numerem 12535 przez Wydział III SB w Gdańsku.
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
Kurde, gdyby Wałęsa tu wszedł i zobaczył, że bronią go tylko Lucek i Mariusz Wędliniarz, to chyba jeszcze bardziej przykro by mu się zrobiło.