http://www.zglosnienawisc.otwarta.org/" onclick="window.open(this.href);return false;Bohdan pisze:Spoko, trwała rzecz, ale przede wszystkim najlepszy system nośny, niezależnie od typu/wielkości. Poza tym zwykle świetnie są te plecaki zrobione pod kątem ergonomii, sporo kieszeni, sprzączek, łatwy dostęp do komór, itp.
GÓRY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: GÓRY
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- evildead
- weteran forumowych bitew
ImP pisze:Ktoś bywalców ma jakieś doświadczenia z plecakami Salewy? Ewentualnie na którą firmę warto jeszcze zwrócić uwagę?
żona ma 30L, czasem podkradam - całkiem spoko, wygodniejszy niż moje VauDe, ale przez siatkę dystansującą jebucko niepakowny (zimą na jednodniówkę bym się w niego nie spakował - aparat, teleobiektyw, kask i w zasadzie plecak zapchany ;) )
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
Dobrze przygotuj sakiewkę, uprzednio sprawdzając pojawiające się tu i ówdzie, promocje w sklepach internetowych, bo z tego co ostatnio widziałem mamy ogólne cenowe szaleństwo. Z drugiej strony osobiście użytkuję stare, pancerne produkty firmy Alpinus, które nabyłem dawno temu... "na raty".ImP pisze:Deuter mocno rozważam. Zresztą już kiedyś tutaj sugerowałeś ten kierunek. Jak z wytrzymałością? W ogóle będę musiał zrobić wycieczkę do Krakowa i spacer po sklepach, bo niestety w Rzeszowie wybór dużo słabszy...Bohdan pisze:Deuter przede wszystkim. Jesli więcej talarów w trzosie to Fjällräven.
- Bohdan
Też bym używał Alpinusa (mam jakąś 60tkę) bo to świetne produkty były, niestety ze starości "wysechł" i wykruszył się impregnat w środku który upierdala wszystkie rzeczy skutecznie pyłem, poza tym to NIE DO ZDARCIA SPRZĘT.
-
- postuje jak opętany!
O widzisz, dzięki. Będzie mierzone.Bohdan pisze:Spoko, trwała rzecz, ale przede wszystkim najlepszy system nośny, niezależnie od typu/wielkości. Poza tym zwykle świetnie są te plecaki zrobione pod kątem ergonomii, sporo kieszeni, sprzączek, łatwy dostęp do komór, itp.
Ta, jestem gotowy na drenaż kieszeni. Nie ma wielkiego pośpiechu bo plecak kupiony dwa lata temu jest względnie ok (ot taki przeciętny Hi-Tec). Tyle, że teraz już mam porządnie zdefiniowane potrzeby więc można wymieniać. A promocje wiadoma sprawa, planuję wybrać coś porządnego i potem kupić za rozsądną kwotę (czyli tak do 500-600 zł).535 pisze:Dobrze przygotuj sakiewkę, uprzednio sprawdzając pojawiające się tu i ówdzie, promocje w sklepach internetowych, bo z tego co ostatnio widziałem mamy ogólne cenowe szaleństwo. Z drugiej strony osobiście użytkuję stare, pancerne produkty firmy Alpinus, które nabyłem dawno temu... "na raty".ImP pisze:Deuter mocno rozważam. Zresztą już kiedyś tutaj sugerowałeś ten kierunek. Jak z wytrzymałością? W ogóle będę musiał zrobić wycieczkę do Krakowa i spacer po sklepach, bo niestety w Rzeszowie wybór dużo słabszy...Bohdan pisze:Deuter przede wszystkim. Jesli więcej talarów w trzosie to Fjällräven.
- evildead
no, połażone fest wczoraj... Smokowiec - Chata Teryego - Baranie Rogi 2526 m npm. 13 godzin w drodze i 1550 m przewyższenia, do tego tak gdzieś od 1700 m npm wiatr dawał w kość srogo (100-120 km/h - ale za to te soczewkowate chmury... miazga!) . Zabawa przednia :-)

- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
O_Oevildead pisze:no, połażone fest wczoraj... Smokowiec - Chata Teryego - Baranie Rogi 2526 m npm. 13 godzin w drodze i 1550 m przewyższenia, do tego tak gdzieś od 1700 m npm wiatr dawał w kość srogo (100-120 km/h - ale za to te soczewkowate chmury... miazga!) . Zabawa przednia :-)
![]()
Toz to sziioook!
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
-
- postuje jak opętany!
Taki to se pożyje. :)evildead pisze:no, połażone fest wczoraj... Smokowiec - Chata Teryego - Baranie Rogi 2526 m npm. 13 godzin w drodze i 1550 m przewyższenia, do tego tak gdzieś od 1700 m npm wiatr dawał w kość srogo (100-120 km/h - ale za to te soczewkowate chmury... miazga!) . Zabawa przednia :-)
![]()
- evildead
no nie wiem, już mi kilku masterfulowiczów wróżyło że se NIE pożyję ;) a i na samiuśkim dole, na asfaltówce z Hrebenioka do Smokowca mijał nas samochód HZS z przyczepką ze zwłokami :/