METALLICA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- harvestman
- weteran forumowych bitew
Re: METALLICA
Podobnie, kilka razy ich widziałem. Najlepiej wspominam ten zagrany w Brnie po czarnej płycie i Spodek w 96, moc z tego biła okrutna, wydawało się na scenie panuje niesamowity luz wspomagany energią. Jednak bywając na ich koncertach po 2000 roku, czasami na kilku z jednej trasy, zaobserwowałem że ten spontan i dobra zabawa jest wyreżyserowana i oni popierdalają po tej scenie jak tramwaje. Tam wszystko jest zaplanowane, gesty, miny, uśmiechy, "wpadki", no wszytko, czar prysł :) Po tym na Bemowie w 2012 roku podjąłem decyzję że z ich koncertami kończę i póki co mi się to udaje
- Gunman
Chyba, że ktoś lubi pirotechnikę i duże ekrany to na współczesnych koncertach Mety może mu się podobać.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Z tą Metą i ich koncertami to jest tak, że obojętnie gdzie by nie grali w Europie to zawsze wśród znajomych się znajdzie ktoś chętny na wycieczkę. A na takie Autopsy to z znajomych nie mam z kim niestety jechać. Więc ta meta to często bardziej towarzysko jak muzycznie:)Gunman pisze:Na żywo wystarczy ich zobaczyć raz, bo ciągle grają to samo a za każdym razem robią to coraz gorzej. Ja najlepiej wspominam koncert kiedy ich widziałem po raz pierwszy.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
mi to nie przeszkadza :) byłem na 3 ostatnich i poszedłbym po raz kolejny :)harvestman pisze:Jednak bywając na ich koncertach po 2000 roku, czasami na kilku z jednej trasy, zaobserwowałem że ten spontan i dobra zabawa jest wyreżyserowana i oni popierdalają po tej scenie jak tramwaje. Tam wszystko jest zaplanowane, gesty, miny, uśmiechy, "wpadki", no wszytko, czar prysł :) Po tym na Bemowie w 2012 roku podjąłem decyzję że z ich koncertami kończę i póki co mi się to udaje
ale może to dlatego że niby ich nie widziałem na żywo u szczytu formy :(
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- harvestman
Dokładnie tak, na takich warunkach pojechałem na wszystkie po 2004 roku, znajomi proponowali i głupio było odmówić. Szkoda że, tak jak napisałeś, nie działa to w drugą stronę i koncerty zespołów niszowych. na tych koncertach Metalliki, pod względem towarzyskim było czasami tak wykwintnie, że na ostatnim na Benowie, gdzieś tak tak na pomiędzy Of Wolf And Man a Unforgiven, zdarzyło mi się przysnąć ze zmęczenia ;)tomaszm pisze:Z tą Metą i ich koncertami to jest tak, że obojętnie gdzie by nie grali w Europie to zawsze wśród znajomych się znajdzie ktoś chętny na wycieczkę. A na takie Autopsy to z znajomych nie mam z kim niestety jechać. Więc ta meta to często bardziej towarzysko jak muzycznie:)Gunman pisze:Na żywo wystarczy ich zobaczyć raz, bo ciągle grają to samo a za każdym razem robią to coraz gorzej. Ja najlepiej wspominam koncert kiedy ich widziałem po raz pierwszy.
- harvestman
Wspomniane przez Ciebie atrakcje, to tylko na koncertach stadionowo - lotniskowych. Pomijając wspomnianą wcześniej reżyserię występów, to te halowe grane po Death Magnetic, były raczej ascetyczne i ciekawsze pod względem repertuarowym.Gunman pisze:Chyba, że ktoś lubi pirotechnikę i duże ekrany to na współczesnych koncertach Mety może mu się podobać.
- Gunman
Nie sięgając daleko pamięcią, mieliśmy granie na środku hali i wyrzucanie dmuchanych piłek w publikę. Następnie snake pit, który kojarzył mi się z wybiegiem dla modelek. Ostatnio z tego co widzę, była publiczność za plecami, która może podziwiać łysinę Larsa z niecodziennej perspektywy, kurwa, nawet za pieniądze nie chciałbym stać tam na koncercie a oni pewnie za to zapłacili.
To nie jest fajne. Wole koncerty gdzie się wychodzi i napierdala, bez zbędnych dodatków i wymysłów. Ale do tego trzeba być głodnym muzyki zespołem a nie wypaloną muzycznie korporacją.
To nie jest fajne. Wole koncerty gdzie się wychodzi i napierdala, bez zbędnych dodatków i wymysłów. Ale do tego trzeba być głodnym muzyki zespołem a nie wypaloną muzycznie korporacją.
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
:-)
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
Nie będzie im, kurwa, multimilioner, robił wykładów na temat kariery! Precz z preczem, Cze Gewara, etyczne rolnictwo, równe szanse dla absolwentów Berkeley i OHP!
Kerosene keeps me warm.
- Gunman
Malutki jest i szybko spierdala jak czuje zagrożenie.
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
parafrazujac slowa tego pana z obrazka: ale glupi ci lewacy :)

niech to miejsce niebawem zniknie
- Dragazes
- w mackach Zła
http://www.terazrock.pl/aktualnosci/czy ... lliki.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
- Gunman
Jest głośniej i tyle a wyznawcy już się ustawiają w kolejkach po miliony egzemplarzy kolejnego wydania tej samej płyty.
Tak się wydaje. Jakby bardziej przystosowane pod urządzenia mobilne.Gunman pisze:Jest głośniej i tyle ..
- Gunman
No i właśnie w tym problem. Remastery w obecnych czasach robi się pod mpchujki i inne ipady, tylko po co, skoro wydaje się to na płytach? Głośno i do dupy powinno być na urządzenia mobilne, do kupienia gdzieś w sieci, a na płycie powinna być zachowana maksymalna dynamika, jak w latach 80-tych. Płyt wydanych w tamtym okresie słucha się z przyjemnością.535 pisze:Tak się wydaje. Jakby bardziej przystosowane pod urządzenia mobilne.Gunman pisze:Jest głośniej i tyle ..
To samo dotyczy nowych wydań, to co zrobił Rubin z Metallicą ostatnio to przecież jakiś horror. Nie dość że muzycznie to leży i kwiczy, to jeszcze realizacja jest tak ohydna, że chociażby z tego powodu się tego słuchać nie da.
- harvestman
Kolejek raczej nie będzie, te boxy są limitowane, numerowane i w cenie 149 dolarów, co pewnie też ma jakieś znaczenie.Gunman pisze:Jest głośniej i tyle a wyznawcy już się ustawiają w kolejkach po miliony egzemplarzy kolejnego wydania tej samej płyty.
Myślę, że dla poważnego i oddanego sprawie fana, 149 dolarów to nie jest wielki wydatek.
- harvestman
Pewnie nie, można już zamawiać u nas, cena dla rodaków 1013, 95. Pytanie tylko czy zawartość jest tego warta, poza albumami na cd i LP tam jest tylko kilka, raczej kiepskiej jakości bootlegów.
Śmiesz wątpić?harvestman pisze: Pytanie tylko czy zawartość jest tego warta, ...
- harvestman
535 pisze:Śmiesz wątpić?harvestman pisze: Pytanie tylko czy zawartość jest tego warta, ...
Nie, oczywiście że nie, skądże znowu, przecież to są rzadkie, ekskluzywne, materiały live, warte każdej ceny. Tak poważnie, fajny gadżet, dobrze się prezentuje na półce i tyle , kiedyś takie wydania kupowałem, potem łapałem się na tym że tych bonusów nawet nie włożyłem do odtwarzacza.