Hokus pokus - znikło ! czyli potyczki z Pocztą Polską
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Hokus pokus - znikło ! czyli potyczki z Pocztą Polską
Dlatego nie korzystam z paczkomatów :)
- Biały
- w mackach Zła
paczkomaty byłyby spoko gdyby nie ceny, ostatnio co nie brałem na paczkomat to w granicach 10 zł, no kurwa to powinno kosztować jakieś 3-5 zł max, ale skoro kurier 15 to pewnie i tak biznes robią niezły,,,
- Drone
To chyba do tego samego trafiłem, bo dziś kurier zadzwonił i powiedział, że do 17 jest przy paczkomacie :)black jacket pisze:sa miejsca gdzie jest ich za malo, znam paczkomat w Warszawie przed ktorym kurier siedzi pol dnia w aucie wydajac przesylki, telefonuje i mowi, ze do godz. 17 bedzie czekal heheDrone pisze: Natomiast denerwuje mnie też InPost i ich paczkomaty i maile "Twój paczkomat jest przepełniony, nie możemy dziś zostawić przesyłki, spróbujemy zrobić to jutro".
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
535
To w ich przypadku standardowa procedura.
edit
Przyszła! Przyszła! To znaczy mam awizo i jutro przed południem udam się do punktu i odbiorę. To będzie kurwa tydzień. Z Krowodrzy do Podgórza, 13,3 kilometra. Kurtyna. Oklaski.
edit
Przyszła! Przyszła! To znaczy mam awizo i jutro przed południem udam się do punktu i odbiorę. To będzie kurwa tydzień. Z Krowodrzy do Podgórza, 13,3 kilometra. Kurtyna. Oklaski.
- knaar
- rasowy masterfulowicz
5 dni po tym poście, gdy liczba zaległych płyt podskoczyła do 10, zadzwoniłem do centrali poczty (piątek) z zapytaniem o funkcjonowanie doręczeń w moim regionie. Dzisiaj (poniedziałek) wszystkie 10 płyt znalazłem w skrzynce. Przypadek?knaar pisze:Niepokoi mnie 2-tygodniowy brak dostaw płyt, szczególnie z amazona. Kupowane od różnych sprzedawców, z różnych krajów - łącznie 7 płyt, które już powinny u mnie być... Coś złego dzieje się na poczcie.
- uglak
ja zauwazylem nowa praktyke kuriera (k-ex). przesylka miala byc dostarczona w piatek i w piatek byla zaznaczona w systemie jako dostarczona. przyszla dopiero wczoraj i nie musialem nic podpisywac, wiec "moj" podpis pewnie zlozyl kto inny. nie chce mi sie kopac z koniem, bo z paczka wszystko ok, ale jeszcze mocniej bede unikal przesylek kurierskich.
Guilty of being right
-
535
Nie wyrabiają się chłopaki...Zielona wyspa. Hi,hi,hi.
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Czekając w kolejce na poczcie słyszałem skargę, że ostatnio długo listy idą. Pani z poczty odpowiedziała, że teraz poczta polska odzyskała przesyłki urzędowe i one są najważniejsze. Listonosz w pierwszej kolejności je zabiera, a pozostałe "zwykłe" jeśli ma jeszcze miejsce, a jeśli nie to czekają sobie...
- uglak
wyglada mi to na straszna bzdure. nie moge znalesc konkretnych liczb, a nie chce mi sie szukac calego przetargu, ale w ktoryms artykule pojawila sie kwota 1,37 za przesylke. caly przetarg to 290 000 000 zl, wiec wychodzi na to ze poczta ma do obsluzenia srednio niecale 9 000 000 przesylek miesiecznie. to wcale nie taka gigantyczna liczba przy wolumenie jaki obsluguje PP.knaar pisze:Czekając w kolejce na poczcie słyszałem skargę, że ostatnio długo listy idą. Pani z poczty odpowiedziała, że teraz poczta polska odzyskała przesyłki urzędowe i one są najważniejsze. Listonosz w pierwszej kolejności je zabiera, a pozostałe "zwykłe" jeśli ma jeszcze miejsce, a jeśli nie to czekają sobie...
Guilty of being right
- COFFIN
Na poczcie posadzili jakąś nową dupe i na dzień dobry:
- gabaryt B, chociaż nawet nie sprawdziła, wiec jej nawijam, że na pewno jest A,
- nie podbiła potwierdzenia nadania, zobaczyłem zanim wyszedłem, wiec wróciłem do okienka,
- na koniec źle wydała resztę.
:)
- gabaryt B, chociaż nawet nie sprawdziła, wiec jej nawijam, że na pewno jest A,
- nie podbiła potwierdzenia nadania, zobaczyłem zanim wyszedłem, wiec wróciłem do okienka,
'Come the Blessed Madness'
- Stoigniew
- zahartowany metalizator
jakaś kumulacja, z takim "szczęściem" powinieneś totka puścić :DCOFFIN pisze:Na poczcie posadzili jakąś nową dupe i na dzień dobry:
- COFFIN
No i jeszcze pani sprzątająca zamknęła wrota, bo była chwila po dwudziestej i poszła gdzieś w pizdu;)
'Come the Blessed Madness'
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
To się zatrudnij ziomeczku i obsługuj :-) Protestów listonoszy coraz więcej ostatnio :-)uglak pisze:caly przetarg to 290 000 000 zl, wiec wychodzi na to ze poczta ma do obsluzenia srednio niecale 9 000 000 przesylek miesiecznie. to wcale nie taka gigantyczna liczba przy wolumenie jaki obsluguje PP.
-
535
Ja się nie dziwię. Podobno oferują ubezpieczenia, zakładają konta, sprzedają słodycze. Mają jakieś plany do wykonania. Kurwa, kompletne upodlenie zawodu. Chciałbym porozmawiać z tym chujem, który to wymyślił.
- Gall
- weteran forumowych bitew
Paręnaście lat temu, jak mój ojciec pracował na poczcie, powiedział, że listonosze dostali prikaz aktywnej sprzedaży... kołder. Kołder, kurwa.
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
dokładnie tak jest :D535 pisze:Ja się nie dziwię. Podobno oferują ubezpieczenia, zakładają konta, sprzedają słodycze. Mają jakieś plany do wykonania.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
u mnie zastępstwo i jakaś tępa dzida mi sie trafiła
paczka była w piątek ale oczywiście przyszedł po zamknięciu roboty, mógl przeczytać do której otwarte i przyjsc dzisiaj na czas ale oczywiście tego nie zrobił bo jest głupią tepą dzidą
nie wiem tylko kurwa gdzie on zostawił awizo (tak pokazuje system) jak firma była zamknięta :P
oczywiście bede musiał zapierdalać na poczte i stać w kolejne bo jakąś tępa dzida nie umie przeczytać na dzwiach godzin otwarcia firmy - eh :P
paczka była w piątek ale oczywiście przyszedł po zamknięciu roboty, mógl przeczytać do której otwarte i przyjsc dzisiaj na czas ale oczywiście tego nie zrobił bo jest głupią tepą dzidą
nie wiem tylko kurwa gdzie on zostawił awizo (tak pokazuje system) jak firma była zamknięta :P
oczywiście bede musiał zapierdalać na poczte i stać w kolejne bo jakąś tępa dzida nie umie przeczytać na dzwiach godzin otwarcia firmy - eh :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- COFFIN
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
raczej co listonosz brał :P
bo kurwa awiza oczywiście nie ma :P
bo kurwa awiza oczywiście nie ma :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
Oni mają przykaz odgórny, że wszystkie przesyłki grubsze od kartki, to gabaryt B.COFFIN pisze:Na poczcie posadzili jakąś nową dupe i na dzień dobry:
Moja pani poczciarka kwestionując gabarytowość A przesyłek usłyszała, ze sprawdzałem na swojej skrzynce czy wchodzą, musiała wyjąć tę ich świętą miarkę i przesunąć przesyłkę w niej, oczywiście przeszła jak należy. Musiała poprawić kilka razy potwierdzenie nadania z B na A i już teraz raczej nie kwestionuje tego co mówię. Choć co jakiś czas, chyba dla pokazania wyższości, z miną eksperta sprawdza tą świętą miarką.