Chciałbym, żebyśmy wymienili kilka słów zachwytu nad dwoma albumami tego fantastycznego zespołu, bez którego wpływów (oraz Allana H.) Chuck Shuldiner do śmierci powielałby schematy z pierwszych trzech płyt (może to lepiej?), ATHEIST nic by nie nagrał, CYNIC też (to akurat byłoby ok) i być może PESTILENCE nie zacząłby pitolić na "Testimony".
Którą płytę kochacie bardziej? "Energetic Disassembly" czy "Control and Resistance"? Ja mimo wszystko chyba dwójkę, wokale pana Tecchio bardzo lubię, tak w WATCHTOWER jak i w HADES czy NON-FICTION. Oczekujemy od 20 lat na nowy album pt. "Mathematics". Trzy lata temu wyszedł singiel z Tecchio na wokalu, moim zdaniem bardzo dobry:
WATCHTOWER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
WATCHTOWER
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- evildead
- weteran forumowych bitew
Re: WATCHTOWER
kocham wszystkie, do momentu w którym wchodzi wokal ;)
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
A spawn of hell I am the evil dead
- Harlequin
+ 1evildead pisze:kocham wszystkie, do momentu w którym wchodzi wokal ;)
Zdecydowanie wokal jest tym elementem, który utrudnia mi odbiór tej muzyki.
- Pteroczłek
- postuje jak opętany!
Świetna kapela, obie płyty bdb. Z sentymentu wskażę "Control and Resistance" ("Energetic Disassembly" poznałem dużo później). Zresztą to na dwójce znalazły się takie szlagiery jak "The fall of Reason", "Hidden instincts", "Life cycles" czy numer tytułowy. Wokale to ten sam casus co płyty Toxik, czy debiut Confessora. Znak czasów :)
Nie wiedziałem nawet, że coś nowego rzeźbią. Niestety ten nowy numer na pierwszy rzut ucha wydaje się dosyć przeciętny.
Nie wiedziałem nawet, że coś nowego rzeźbią. Niestety ten nowy numer na pierwszy rzut ucha wydaje się dosyć przeciętny.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Świetny zespół z przeciętnymi wokalami. Nie jest oczywiście tak fatalnie jak w Confessor, ale i tak wyjec skutecznie utrudnia odbiór progresywnych dań, które panowie serwują. Jedynka lepsza.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Drone
A kto z panów lubi amerykański HADES albo NON-FICTION?
- Drone
Fajnie, że jest z kim pogadać tutaj o amerykańskim thrashu :)
- Harlequin
Idź w końcu Full Of Hell posłuchaj :)Drone pisze:Fajnie, że jest z kim pogadać tutaj o amerykańskim thrashu :)
- Drone
Jeżeli ktoś jest zainteresowany, to pojawiły się trzy nowe tracki z nadchodzącej płyty "Mathematics", która ma się ukazać w tym roku nakładem Prosthetic Records. Skład ten sam, co na "Control And Resistance".
[youtube][/youtube]
Od 1:38 fragmenty nowych kawałków.
[youtube][/youtube]
Od 1:38 fragmenty nowych kawałków.
- moonfire
- zahartowany metalizator
Nowa epka już jest.
Concepts Of Math Book One
Tracklist:
01 – M-Theory Overture