Ciekawostki
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Re: Ciekawostki
Wracając w tym roku przez Bałkany, mam zamiar wstąpić do tych piramid.
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Karkasonne pisze:Wracając w tym roku przez Bałkany, mam zamiar wstąpić do tych piramid.
Oooo no to koniecznie poproszę o relację. Bo może to... "Cammeeelooot! Cameeeelooot!" - "It's only a model..."???
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
ale wejsc to tam chyba nie wejdziesz, bo co cos mi sie kojarzy, ze ludzie ktorzy sie tym zajmuja zachowuja sie bardziej jak sekta niz naukowcy
Guilty of being right
Do meczetu na modły też mi mówili że nie wolno a dałem radę, więc kto wie. Chociaż do głowy mi nie przyszło wchodzenie do środka jeśli jest jakiś środek, ale skoro już rzucasz mi wyzwanie, to zasięgnę języka;)
-
http://wpolityce.pl/kosciol/288253-tylk ... sza-agonii" onclick="window.open(this.href);return false;
Jednak polscy ateiści i antyklerykałowie to pizdy, bo do tej pory żaden - z tego co widzę - nie złożył doniesienia w sprawie popełnienia morderstwa przez dostojników KK.
Jednak polscy ateiści i antyklerykałowie to pizdy, bo do tej pory żaden - z tego co widzę - nie złożył doniesienia w sprawie popełnienia morderstwa przez dostojników KK.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Triceratops
No wlasnie, gdzie jest Janek Harmann? Prezciez mogl zajsc nawet walt, np moze to byc fragment naskorka z odbytu ministranta wyruchanego przez plebana
woodpecker from space
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
Inspekcja UE wniosła bombę na niemieckie lotniska
http://ndie.pl/inspekcja-ue-wniosla-bom ... -lotnisko/" onclick="window.open(this.href);return false;
ciekawe jakie wyniki bylyby u nas ;)
http://ndie.pl/inspekcja-ue-wniosla-bom ... -lotnisko/" onclick="window.open(this.href);return false;
ciekawe jakie wyniki bylyby u nas ;)
Guilty of being right
- Wasyl
- weteran forumowych bitew
U nas przemycili by drzwi od stodoły,a następnie rozpoczęli na nich kołowanie, na najdłuższym pasie.
-
- zahartowany metalizator
[youtube][/youtube]
-
Wczoraj minęła kolejna rocznica wybuchu w elektrowni atomowej w Czarnobylu, albo jak kto woli, kolejna rocznica spełnienia się wizji Lenina - oto bowiem ZSRR, bez żadnej przenośni, promieniował tamtego dnia na cały świat. Zwał jak zwał, ale natrafiłem na dość ciekawy film, który w sposób przystępny obrazuje nie tylko rozmiar tej katastrofy, nadludzkie wysiłki w jej likwidacji, ale także te bardziej smutne oblicze. Jak zobaczyłem filmy, które migotają jakby były co najmniej z początku wieku albo kręcone w czasach drugiej wojny a nie w latach 80-tych, i dowiaduję się, że to wina promieniowania które prześwietliło filmy, to robi się nieswojo. Śmigłowce, które próbowały zasypać płonącą magmę z paliwa nuklearnego i grafitu piaskiem, otrzymały taką dawkę promieniowania, że nie nadawały się do dalszej eksploatacji, a wszyscy piloci, w niedługim czasie zmarli na skutek choroby popromiennej. Albo ekipy likwidatorów, które szpadlami zbierały napromieniowany grafit z dachu elektrowni - dozwolona dawka dla człowieka, taka, która może nazywać się bezpieczną wynosi 2 Rentgeny na godzinę, tam wynosiła 15 000!!!! I to wszystko spowite gęstą chmurą niedopowiedzeń, kłamstw, i zaprzeczeń, bo żaden z ratowników nie wiedział tak naprawdę, z czym ma do czynienia, fizyki nuklearnej w szkołach nie wykładano... Nieudolny system, który tuszował wszystkie tego typu wypadki, nie liczący się z ludźmi, niewiedza o rozmiarach katastrofy, a także niewidzialne promieniowanie które pochłonęło tyle ofiar, że nikt w zasadzie nie zna dokładnej liczby - film, który pokazuje Czernobyl z innej strony. Naprawdę ciekawy, dla chętnych poniżej:
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Wczoraj słyszałem informację, że największa podana liczba to około dwieście tysięcy.Nasum pisze: Nieudolny system, który tuszował wszystkie tego typu wypadki, nie liczący się z ludźmi, niewiedza o rozmiarach katastrofy, a także niewidzialne promieniowanie które pochłonęło tyle ofiar, że nikt w zasadzie nie zna dokładnej liczby - film, który pokazuje Czernobyl z innej strony. Naprawdę ciekawy, dla chętnych poniżej:
-
Rozwałka... a oficjalna liczba ofiar to strażacy i kilku pilotów, w liczbie maksymalnie 50 osób. Porównując ją do tych 200 tysięcy można sobie wyobrazić tylko stopień zafałszowania danych i uciszenia społeczeństwa, by nie chciało dowiedzieć się prawdy. W latach 60-tych, prawdopodobnie na terenie dzisiejszego Kazachstanu wydarzyła im się podobna katastrofa - mówię prawdopodobnie, bo ani daty, ani miejsca dokładnie nie jestem teraz w stanie przytoczyć - całe szczęście polegało wtedy na tym, że miejsce było dość mocno oddalone od jakichkolwiek siedzib ludzkich. A porównując do Czarnobyla, to katastrofa w elektrowni była o wiele mniejsza. świat o tej wcześniejszej nuklearnej wpadce ZSRR dowiedział się dopiero w momencie, kiedy z hukiem opadła stalowa kurtyna.
-
Temat katastrofy w Czarnobylu już dawno został pozamiatany:Nasum pisze:Rozwałka... a oficjalna liczba ofiar to strażacy i kilku pilotów, w liczbie maksymalnie 50 osób. Porównując ją do tych 200 tysięcy można sobie wyobrazić tylko stopień zafałszowania danych i uciszenia społeczeństwa, by nie chciało dowiedzieć się prawdy. W latach 60-tych, prawdopodobnie na terenie dzisiejszego Kazachstanu wydarzyła im się podobna katastrofa - mówię prawdopodobnie, bo ani daty, ani miejsca dokładnie nie jestem teraz w stanie przytoczyć - całe szczęście polegało wtedy na tym, że miejsce było dość mocno oddalone od jakichkolwiek siedzib ludzkich. A porównując do Czarnobyla, to katastrofa w elektrowni była o wiele mniejsza. świat o tej wcześniejszej nuklearnej wpadce ZSRR dowiedział się dopiero w momencie, kiedy z hukiem opadła stalowa kurtyna.
http://www.polityka.pl/tygodnikpolityka ... obyla.read" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Dobre. Ja osobiście "mit" Czarnobyla i zbawiennego działania płynu lugola obaliłem zaraz po katastrofie, kategorycznie odmawiając jego przyjęcia. W ramach buntu i protestu.
- manieczki
a "mit" azbestu?535 pisze:Dobre. Ja osobiście "mit" Czarnobyla i zbawiennego działania płynu lugola obaliłem zaraz po katastrofie, kategorycznie odmawiając jego przyjęcia. W ramach buntu i protestu.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Mit Czarnobyla obalają również liczne wycieczki, które odwiedzają to miejsce, a zwłaszcza mieszkający tam ludzie.535 pisze:Dobre. Ja osobiście "mit" Czarnobyla i zbawiennego działania płynu lugola obaliłem zaraz po katastrofie, kategorycznie odmawiając jego przyjęcia. W ramach buntu i protestu.
Podobno w okolicach Szczucina ludzie chorują, był kiedyś program na ten temat. Ja mam na dachu solidną ceramikę, więc śpię spokojnie.manieczki pisze:a "mit" azbestu?535 pisze:Dobre. Ja osobiście "mit" Czarnobyla i zbawiennego działania płynu lugola obaliłem zaraz po katastrofie, kategorycznie odmawiając jego przyjęcia. W ramach buntu i protestu.
-
http://wiedzoholik.pl/6-najwiekszych-kl ... zarnobylu/" onclick="window.open(this.href);return false;
mam nadzieję, że postulaty na temat Czarnobyla zostały raz na zawsze obalone przez team Wiedzoholik.pl
mam nadzieję, że postulaty na temat Czarnobyla zostały raz na zawsze obalone przez team Wiedzoholik.pl
-
dla zainteresowanych: na TVP1 dokument Zona.