SEPULTURA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: SEPULTURA

29-04-2016, 17:30

To by tłumaczyło Twoje nastawienie Roots". Biorąc jednak d uwagę "Roots" i "Point blank" zdecydowanie wygrywa ta druga pozycja. Jest tutaj więcej skondensowanego wkurwu i nienawiści, więcej agresji podanej w innej, niż dotychczas Sepulturowej wersji. Ogólnie płyta jest równiejsza ,ma więcej spontanu.
Awatar użytkownika
COFFIN
mistrz forumowej ceremonii

29-04-2016, 18:11

Nasum pisze:
Hehehe, tyle, że ona w te trasy jeździ razem z nim, w studiu też pewnie jako menedżer sie pojawia... cóż, widać, że jak rzucił alkohol to wziął się za inne używki - ot, i tajemnica jego zdziadzenia rozwiązana.
To stworzenie omyłkowo nazywane kobietą zawsze było problemem. W zasadzie przez nią się rozpadła stara Sepa no i pewnie Maksiu nie mógł się pogodzić z tym, że jest ładniejszy od niej i stąd dzisiejszy wizerunek:)
'Come the Blessed Madness'
[V]

29-04-2016, 18:30

Roots oczywiście genialna płyta,bez zbędnej nuty. Tylko dla wyrobionych słuchaczy.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
COFFIN

29-04-2016, 18:36

Ja tam się cieszę ze swojego niewyrobienia. Bo jak pokazał czas to był koniec tego zespołu, a co jeszcze bardziej wyrobieni wtedy słuchacze przerzucili się na geniuszy typu Korn itd. Wtedy wolałem Deicide. Obecnie zresztą też.
Awatar użytkownika
Drone

29-04-2016, 18:38

Będę się modlił dziś wieczorem w intencji zesłania Gustu Obiektywnego na kolegę [V].
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
PureHate
weteran forumowych bitew

29-04-2016, 18:39

COFFIN pisze:
Nasum pisze:
Hehehe, tyle, że ona w te trasy jeździ razem z nim, w studiu też pewnie jako menedżer sie pojawia... cóż, widać, że jak rzucił alkohol to wziął się za inne używki - ot, i tajemnica jego zdziadzenia rozwiązana.
To stworzenie omyłkowo nazywane kobietą zawsze było problemem. W zasadzie przez nią się rozpadła stara Sepa no i pewnie Maksiu nie mógł się pogodzić z tym, że jest ładniejszy od niej i stąd dzisiejszy wizerunek:)
Pasują do siebie właściwie oboje wyglądają jakby w zasięgu kilkunastu kilometrów nie było prysznica.
[V]

29-04-2016, 18:43

COFFIN pisze:Ja tam się cieszę ze swojego niewyrobienia. Bo jak pokazał czas to był koniec tego zespołu, a co jeszcze bardziej wyrobieni wtedy słuchacze przerzucili się na geniuszy typu Korn itd. Wtedy wolałem Deicide. Obecnie zresztą też.
Koniec zespołu nie miał wiele wspólnego z samą muzyką bo Roots okazała się wielkim komercyjnym sukcesem. A Korn to byli geniusze.Przynajmniej na 3 pierwszych płytach.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

29-04-2016, 18:43

[V] pisze:Roots oczywiście genialna płyta,bez zbędnej nuty. Tylko dla wyrobionych słuchaczy.

No właśnie, jak to jest z tą genialnością "Roots"?

Mnie, jak już pisałem, trochę mi się zdeaktualizowała, chociaż jak wyszła, to przyznaję, że wywarła spore wrażenie i wałkowałem dość często. Zresztą, chyba nie tylko ja, bo w Spodku w 96 roku przybyło tylu wyrobionych słuchaczy, że głowa mała. Prócz koszulek gwiazdy wieczoru widziałem tam sporo fanów Napalm Death, Cannibal Corpse czy innych reprezentantów cięższych brzmień. Wszystkim ta płyta przestała się podobać po tym koncercie? Rozumiem, że ktoś może nie lubić, ale skoro album wzbudza tyle kontrowersji, to chyba coś musi być na rzeczy - przecież gdyby to był kloc do kwadratu, to już nikt by o nim nie pamiętał. A skoro wzbudza kontrowersje, chociażby na takim zadupiu internetu jak nasze forum, to coś musiała swoim pojawieniem się na rynku poruszyć.

No więc jak to jest, to płyta o której rozmowa jest poniżej godności, czy geniusz tylko dla najbardziej wysublimowanych słuchaczy?
[V]

29-04-2016, 19:11

Dobrzy artyści kopiują,wielcy kradną.Hej,kradniemy od Korna i zwąchamy się troche z rodzimym folklorem. Mało wyrafinowana kombinacja,ale zadzialała.Dla mnie to jest prosty,piękny i bardzo uduchowiony album.Taki pierwotny. Esencjonalny.
Awatar użytkownika
COFFIN

29-04-2016, 20:51

[V] pisze: Koniec zespołu nie miał wiele wspólnego z samą muzyką bo Roots okazała się wielkim komercyjnym sukcesem.
O powodach rozejścia się towarzystwa wspomniałem. Co do reszty - no tak, sukces. Ale jaki. Muzycznie każda poprzednia płyta jest lepsza, wiec? Wstrzelili się w czas gównianej mody ala US i tyle. Jak wtedy się mówiło, że to dla pedałów i za chwilę nikt o tym nie będzie pamiętał to było oburzenie, że jak to. Wiec dzisiaj zapytam - gdzie jest ta cała ekstrema w vansach itd?
[V]

29-04-2016, 20:58

COFFIN pisze:
[V] pisze: Koniec zespołu nie miał wiele wspólnego z samą muzyką bo Roots okazała się wielkim komercyjnym sukcesem.
O powodach rozejścia się towarzystwa wspomniałem. Co do reszty - no tak, sukces. Ale jaki. Muzycznie każda poprzednia płyta jest lepsza, wiec? Wstrzelili się w czas gównianej mody na granie ala US i tyle. Jak wtedy się mówiło, że to dla pedałów i za chwilę nikt o tym nie będzie pamiętał to było oburzenie, że jak to. Wiec dzisiaj zapytam - gdzie jest ta cała ekstrema w vansach itd?
nie,Roots właśnie było produktem końcowym,to jest płyta tak dobra i zapięta na ostani guzik,że później jest już tylko droga w dół ,nie da się w tej stylistyce nagrać czegoś lepszego.
MIja 20 lat i w chuj ludzi stawia ten album piedestale,Tomek z CF na przykład,ale to tylko przypisy. Klasyk.
Awatar użytkownika
COFFIN

29-04-2016, 21:02

No nic, niech sobie tam stawia kto chce. Ja ziewałem wtedy i raczej nic się w tym temacie nie zmieni:)
[V]

29-04-2016, 21:04

COFFIN pisze:No nic, niech sobie tam stawia kto chce. Ja ziewałem wtedy i raczej nic się w tym temacie nie zmieni:)
wszystko wraca na masterfulu jak boomerang;)wieczny powrót.
Awatar użytkownika
COFFIN

29-04-2016, 21:07

Poza tym - Tomek z CF, jak to piszesz uważa chyba 1349 za najlepszą kapelę BM z Norwegii, wiec sam rozumiesz....
535

29-04-2016, 21:08

[V] pisze:Roots oczywiście genialna płyta,bez zbędnej nuty. Tylko dla wyrobionych słuchaczy.
Oczywisty zmierzch, upadek, czy jak tę kurwę nazwać. Dla każdego wyrobionego słuchacza w tamtych czasach.
[V]

29-04-2016, 21:09

COFFIN pisze:Poza tym - Tomek z CF, jak to piszesz uważa chyba 1349 za najlepszą kapelę BM z Norwegii, wiec sam rozumiesz....
a to głuchy chuj ;D
Awatar użytkownika
COFFIN

29-04-2016, 21:20

[V] pisze:
COFFIN pisze:Poza tym - Tomek z CF, jak to piszesz uważa chyba 1349 za najlepszą kapelę BM z Norwegii, wiec sam rozumiesz....
a to głuchy chuj ;D
Sam widzisz, autorytety autorytetami;)
[V]

29-04-2016, 21:24

COFFIN pisze:
[V] pisze:
a to głuchy chuj ;D
Sam widzisz, autorytety autorytetami;)
zdania I tak nie zmienie;) Nawet jeśli Drone leży krzyżem na krakowskim przedmieściu i odprawia rytuały;)
535

29-04-2016, 21:25

Ważne że tobie się podoba. To bardzo ważne ok?
Awatar użytkownika
COFFIN

29-04-2016, 21:32

[V] pisze: Nawet jeśli Drone leży krzyżem na krakowskim przedmieściu i odprawia rytuały;)
:D:D

Poza tym luz, jak to 535 powyżej.
ODPOWIEDZ