TURBOWOLF
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- postuje jak opętany!
Re: TURBOWOLF
Potwierdzam - dawno tak się nie wybawiłem jak wczoraj.
Red Fang (pomimo, iż nie przepadam za ich muzyką) zagrał całkiem przyzwoicie, ale wieczór bez wątpienia należał do Turbowolf.
Red Fang (pomimo, iż nie przepadam za ich muzyką) zagrał całkiem przyzwoicie, ale wieczór bez wątpienia należał do Turbowolf.
I didn't hear voices. It was a conscious decision on my part.
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
Red Fang spoko, maniera basisty trochę mi się z Hetfieldem kojarzyła. Sprawnie zagrana, z dość dużym luzem. Jeszcze coś ciekawego mogą mieć do powiedzenia w metalowym świecie, aczkolwiek przy Turbowilkach wypadli po prostu tylko dobrze.Wuja pisze:Potwierdzam - dawno tak się nie wybawiłem jak wczoraj.
Coś tam było! Człowiek!
-
- zaczyna szaleć
Minęło pięć lat. Czy ktoś jeszcze o nich pamięta? Gdzie te potężne stadionowe trasy i okładki czasopism? Tymczasem triumfy święci reaktywowany Guns n' Roses i AC/DC z Axlem :) Witamy w świecie internetu - teraz gwiazdą zostaje się przez 5 minut na 5 minut :)twoja_stara_trotzky pisze:po tygodniu wałkowania debiutanckiej dużej płyty podtrzymuję swoją tezę, jak ten zespół nie będzie O TAAAKI, to stracę kompletnie wiarę w ludzki słuch i prawa rynku. let's die!
- Drone
Tak było pięć lat temu. A dziś TURBOWOLF ma tyle lajków na FB co profil Trockiego. Nie udał się ten trick z zaklinaniem rzeczywistości, oj nie udał :)twoja_stara_trotzky pisze:Drogi Drone, szukaj sobie spisków, ale FAKTY SĄ TAKIE, że po prostu jakiś czas temu straciłeś kompletnie kontakt z rzeczywistością. A może się mylę i od początku go nie miałeś. W każdym razie, na początku, szczerze cię polubiłem, bo - szczególnie jeżeli chodzi o muzę z pierwszej połowy lat 90 - miałeś generalnie dobre rozeznanie, wiedziałeś co perły, a co wieprze, może nie w 100 proc., ale któż jest doskonały? Ale z czasem zauważyłem kilka rzeczy. Po pierwsze dałeś się kompletnie upupić nowym nurtom w black metalu. Stałeś się tak bezkrytyczny względem tej muzyki, że nie zauważyłeś wielkiego jak jebana Godzilla kryzysu. Nagle okazało się też, że twoja wiedza skupia się na małym wycinku muzycznej historii. Co by nie mówić, to takie lata 70 kilku szczyli po pół roku grzebania w sieci miało nagle opanowane dwa razy lepiej niż ty (niedługo Maria będzie miał je lepiej opanowane, o zgrozo, gość, który jeszcze dwa lata temu o VDGG pisał, że to muzyka do Koziołka Matołka...). Cały post-punk w zasadzie jest ci równie obcy, jak inteligencja posłom SLD. Awangarda i klimaty industrialne (nie licząc zindustrializowanego metalu) strasznie u ciebie kuleją - niby się orientujesz, ale ani razu mnie niczym nie zaskoczyłeś, ot, klepanie regułek, czasem jakiś strzał w kolano. O gatunkach bliższych mainstreamu w ogóle nie mówię, bo tu nawet słów szkoda. Zostaje ci ten metal. I to w zasadzie tylko black metal, tyle, że ostatnio zaliczasz wtopę za wtopą, jarasz się płytami, które są albo przeciętne albo zwyczajnie wtórne do bólu, niczego nie wnoszące, a to co wartościowe, NAPRAWDĘ wartościowe, przeważnie zupełnie pomijasz. To zresztą generalnie tyczy się nowości. Weźmy ten rok. PJ Harvey, Graveyard - rzeczy wychodzące - czy tego chcesz czy nie - daleko ponad średnie standardy - kompletnie przegapiłeś. Niby się na nich poznałeś po kilku miesiącach, ale tak bez przekonania (też by mi wstyd było). Za to wychwalasz pod niebiosa kompletnie przeciętne (i do bólu wtórne) krążki Pentagram, Accuser, Deceased... aż zęby bolą. Jeszcze do tego to nieszczęsne LIK, które brzmi jak niepełnosprawni próbujący grać pod Virus (na którym to się do tej pory kompletnie nie poznawałeś zresztą). I tak samo jest w wypadku Turbowolf. Ten zespół BĘDZIE duży. Możesz sobie pierdolić o spiskach, wymyślać skalę miękkości, ale historii nie zmienisz. Są na tyle dobrzy, że prędzej czy później zyskają odpowiednią atencję. Ot, dziejowa konieczność. I w zasadzie tyle. Kłócić się z tobą nie zamierzam, nie chce mi się, szkoda mi czasu. JA WIEM - ty się miotasz.Drone pisze:Coraz bardziej trąci mi to jakąś spiskową teorią :)
Zespół, który nie prezentuje nic szczególnie nowego ani ciekawego, przed nagraniem debiutanckiego albumu ma już 2 teledyski, trailer do płyty, trasę z DIMMU BORGIR i KORN, recenzje w magazynach muzycznych polskich i zagranicznych oraz - last, but not least - histeryczne poparcie kolegi Trockiego, który - z niewiadomego mi powodu - od pewnego czasu lansuje, lansuje, lansuje ten dziwny twór.
Nie wiem, o co tu chodzi, ale w mojej głowie i bliskich jej okolicach palą się z pełną mocą ostrzegawcze światła.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Sybir
Myślę, że to nie było wieszczenie, tylko element szeroko zakrojonej kampanii reklamowej. W końcu mało kto zna się tak na marketingu, jak trotzky ;)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- manieczki
I LIFT MY SWORD IN HONOUR OF
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- hcpig
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
No własnie nie wiem kto jest zabawniejszy w tej chwili :D
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- hcpig
No bo nie odniosła sukcesu w ogóle LOL.Triceratops pisze:Trocki? To ten co wieszczyl WIELKA KARIERE Lany Del Rey?
Yare Yare Daze
- Sybir
Jester, ale tric pisze o WIELKIEJ KARIERZE, a nie o sukcesie :DDD
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- hcpig
A to już widzę zakres dawnego sporu Tricepsa z Trockim o to, czy genialność to coś więcej niż wybitność czy na odwrót....
kurde, w jakim temacie była ta przepychanka?
kurde, w jakim temacie była ta przepychanka?
Yare Yare Daze
-
zdaje się, że z panien tej fali, czyli między innymi Florence, Lykke Li, iamamiwhoami czy ambitniejszych Wolfe i Holter, akurat Lana osiągnęła światową karierę :)
- Sybir
Z panien tej fali światową karierę zrobiła Adele, mospanie :D Zresztą, co to za dywagacje?
- Drone
Ale powiedz Pan z ręką na sercu, kto miał rację wtedy? I nie, nie zależy mi na osobistej satysfakcji, bardziej na tym, żeby nie wciskać ludziom kitu pod płaszczykiem "wielkich odkryć".Nerwowy pisze:No własnie nie wiem kto jest zabawniejszy w tej chwili :D
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
fakt, muszę przyznać się do błędu. ale to chyba podświadome wyparcie, gdyż Adele wagowo uosabia dwie kobiety i faceta :)Sybir pisze:Z panien tej fali światową karierę zrobiła Adele, mospanie :D
- hcpig
Napiszcie raczej kto przewidział jakąś wielką gwiazdę / bend i się to sprawdziło.
Yare Yare Daze
- manieczki
Re:
:DSkaut pisze:satysfakcja na forum internetowym, serious business.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- COFFIN
Tak tylko podpytam - jak teraz zbiorowe robienie lasek na fejsach, to wtedy jest różnica?:)
'Come the Blessed Madness'