Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Cult of Endtime – In Charnel Lights [2015] , Svart Records
Funny how secrets travles. Przeglądałem dzisiaj jeden z numerów Music Magazine i gdzieś w podsumowaniach ubiegłego roku natknąłem się na ten album. Nie wiedziałem czego się spodziewać,ale usiadłem z dobrą kawą i odpaliłem debiut Finów. Czy w 2016 roku kolejny death metalowy krążek może ruszyć starego,przeżartego cynizmem i zgryźliwością dziada? Okazało się ,że tak,ta plyta jest skrojona pod gusta ludzi takich jak ja:którzy kochają siermiężny,śmierć metalowy okres Paradise Lost i nie mogą się zakochac w ostatnim(pozbawionym ducha) wydawnictwie Bloodbath. Cult of endtime łączy wspaniałe death metalowe rzemiosło,doomową atmosferę,nie stroni od melodii, taka laurka dla fanów mrocznych,śmierdzących trupem i cmentarzem lat 90 tych i maniaków lost paradise/gothic. Piękny prezent na weekend.
[youtube][/youtube]
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Rzeczywiście mocno nostalgiczna płyta,czuć starą angielską doom deathową scene z poczatku lat 90tych,co cieszy bo za dużo ispirujących sie Entombed itd przez ostatnie lata...słucham i podoba się bardzo,klimat się sączy z głośników,że aż zaszło słońce przed chwilą hehe.
TORTURER pisze:Rzeczywiście mocno nostalgiczna płyta,czuć starą angielską doom deathową scene z poczatku lat 90tych,co cieszy bo za dużo ispirujących sie Entombed itd przez ostatnie lata...słucham i podoba się bardzo,klimat się sączy z głośników,że aż zaszło słońce przed chwilą hehe.
yep,dokładnie. W tym gąszczu death metalowych buldozerów nie wszystkie pozycje zapadają w pamięć.In charnel lights choc bazuje na doskonale znanych patentach to jednak wnosi też coś swojego,rozciąga się pomiędzy melodyjnym death metalem i doom metalową skorupą.Panowie podeszli do tematu z wielką pasją ,co doskonale słychać w tych utworach. Uchwycili ten klimat który umknął starym wyjadaczom na Grand Morbid Funeral.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Nie znałem wcześniej. Dzięki za polecankę. Bardzo ładnie się ten album wkręca. Zdecydowanie zaginiona druga płyta Paradise Lost ;) Mimo, że to oczywisty hołd ( może nie aż tak jednoznaczny jak robi to Gruesome) to fakt ten zupełnie mi nie przeszkadza w odbiorze a moze nawet ( podobnie jak w przypadku Amerykanów) działa to, paradoksalnie, na ich korzyść. Slychać, że panowie znakomicie czują klimat i mają do tego serce. Mnie kupili a raczej to ja kupie sobie ich plytę hehe
AroHien pisze:Nie znałem wcześniej. Dzięki za polecankę. Bardzo ładnie się ten album wkręca. Zdecydowanie zaginiona druga płyta Paradise Lost ;) Mimo, że to oczywisty hołd ( może nie aż tak jednoznaczny jak robi to Gruesome) to fakt ten zupełnie mi nie przeszkadza w odbiorze a moze nawet ( podobnie jak w przypadku Amerykanów) działa to, paradoksalnie, na ich korzyść. Slychać, że panowie znakomicie czują klimat i mają do tego serce. Mnie kupili a raczej to ja kupie sobie ich plytę hehe
pięknie powiedziane,bierzcie przykład i wspierajcie tych kurwi. Ja montuje wywiade tak mi się ta płyta podoba.