DARK FUNERAL

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
COFFIN
mistrz forumowej ceremonii

Re: DARK FUNERAL

01-06-2016, 22:03

[V] pisze:
COFFIN pisze:
[V] pisze:Ja w muzyce mgły nie słyszę żadnego ducha.Dla mnie to zespół który żeruje na sentymencie,na tym co stworzyło Burzum,Darkthrone I Mayhem,tyle,że nie mają takiej ręki do riffów I nie czują tak TEJ atmosfery jak ww. Tak wiec pies ich jebał.
Idź może poszukaj geniuszu w Katatonii. Ja pierdole, swoją indolencję pokazałeś już nie raz, a później nawijasz o zblazowaniu. Od jakiegoś czasu przestałem się dziwić.
tak cię bolą moje opinie?
Nie, zdałem sobie sprawę po latach, ze tak naprawdę masz bladziutkie pojęcie o BM. Ot kilka nazw, po linii których starasz się oceniać wszystko inne, nie zauważając (chyba celowo), że wiele rzeczy stoi od dawna na dużo wyższym poziomie.
'Come the Blessed Madness'
535

01-06-2016, 22:05

Plastek pisze:Okazuje się teraz, że cały świat podpierdala od Mgły.
Niech podpierdalają. Ja nie jestem zdziwiony, odkąd przeczytałem, że DsO wymyślili dysonans nic mnie nie jest w stanie zaskoczyć.
[V]

01-06-2016, 22:06

Serio są rzeczy które stoją na wyższym poziomie niż Under the sign of the black mark,De Mysteris Dom Satanas, Under the Funeral Moon I Filosofem?
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

01-06-2016, 22:10

535 pisze:
Plastek pisze:Okazuje się teraz, że cały świat podpierdala od Mgły.
Niech podpierdalają. Ja nie jestem zdziwiony, odkąd przeczytałem, że DsO wymyślili dysonans nic mnie nie jest w stanie zaskoczyć.
A gdybym powiedział, że Death like Mass obali reżim na Ukrainie?
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
COFFIN

01-06-2016, 22:11

@ Vulture

Jest klasyka tamtych lat i obecnych. Pisałem o tym parę la temu. Ale czasem jest też przepaść. I mówię to, jako trochę starszy od Ciebie, podobno też zblazowany gość. Różnica taka, że ja szukam i znajduje, a nie płacze, ze ogólnie chujnia i nic wartego uwagi nie wychodzi. Wychodzi, tylko nie chcesz o tym wiedzieć.
535

01-06-2016, 22:14

@Plastek
Jak dla mnie Death Like Mass rozwiewa Mgłę jednym tupnięciem. Co do Ukrainy, Widzę wysoki mur i drut kolczasty pod prądem.
[V]

01-06-2016, 22:15

COFFIN pisze:@ Vulture

Jest klasyka tamtych lat i obecnych. Pisałem o tym parę la temu. Ale czasem jest też przepaść. I mówię to, jako trochę starszy od Ciebie, podobno też zblazowany gość. Różnica taka, że ja szukam i znajduje, a nie płacze, ze ogólnie chujnia i nic wartego uwagi nie wychodzi. Wychodzi, tylko nie chcesz o tym wiedzieć.
Ok .Zanim się znowu zagotujesz spróbuj zauważyć drobny fakt,że ludzie są różni I nie każdego jara działalność epigonów .
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
COFFIN

01-06-2016, 22:16

No, a takiego DF nie rozpierdala, na pewno:D
Awatar użytkownika
COFFIN

01-06-2016, 22:18

[V] pisze: Ok .Zanim się znowu zagotujesz spróbuj zauważyć drobny fakt,że ludzie są różni I nie każdego jara działalność epigonów .
Ok. Zanim znowu zaczniesz gadać głupoty posłuchaj kilku dewastujących materiałów z kilku ostatnich lat.
Awatar użytkownika
COFFIN

01-06-2016, 22:21

Plastek pisze: A gdybym powiedział, że Death like Mass obali reżim na Ukrainie?
Jeśli się nie uda, trzeba będzie wezwać profilaktycznie kilka twoich ulubionych, kolorowych załóg:D
535

01-06-2016, 22:23

Pogodzę was panowie. Jeżeli chodzi o Mgłę to nie jest tak dobrze, jak się ogólnie uważa, ani tak źle jak pisze kolega Plastek, a jeżeli chodzi o ogólne ujęcie tematu, to trzeba mieć dużo złej woli, żeby nie docenić takich strzałów jak CdG, czy wspomniany Death Like Mass.
Awatar użytkownika
Drone

01-06-2016, 22:23

Postawmy sprawę jasno. Gdyby dokładnie taką samą muzykę jak MGŁA nagrał jakiś zespół z Norwegii, te same osoby, które tak plują na MGŁĘ, leżałyby przed nią odwróconym krzyżem z uwielbienia. Problem leży GŁÓWNIE właśnie tutaj, a nie w jakimś wydumanym epigoństwie.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
[V]

01-06-2016, 22:24

COFFIN pisze:
[V] pisze: Ok .Zanim się znowu zagotujesz spróbuj zauważyć drobny fakt,że ludzie są różni I nie każdego jara działalność epigonów .
Ok. Zanim znowu zaczniesz gadać głupoty posłuchaj kilku dewastujących materiałów z kilku ostatnich lat.
Te co słyszałem nawet mnie nie zraniły,bardziej rozbawiły..od dewastacji to ja mam trójkę Bathory a nie bandę dzieciaków co diabła znają z internetu i komiksów ;D
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

01-06-2016, 22:24

COFFIN pisze:
Plastek pisze: A gdybym powiedział, że Death like Mass obali reżim na Ukrainie?
Jeśli się nie uda, trzeba będzie wezwać profilaktycznie kilka twoich ulubionych, kolorowych załóg:D
Chyba czuję, że wisi w powietrzu nazwa na G i D? Dobrze czuję kolego?
Ostatnio zmieniony 01-06-2016, 22:26 przez Plastek, łącznie zmieniany 1 raz.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Drone

01-06-2016, 22:25

A Quorthon to zjadał dzieci żywcem w przerwach między tercjami hokeja.
[V]

01-06-2016, 22:26

Drone pisze:Postawmy sprawę jasno. Gdyby dokładnie taką samą muzykę jak MGŁA nagrał jakiś zespół z Norwegii, te same osoby, które tak plują na MGŁĘ, leżałyby przed nią odwróconym krzyżem z uwielbienia. Problem leży GŁÓWNIE właśnie tutaj, a nie w jakimś wydumanym epigoństwie.
To nie ma nic do rzeczy,ostatnio polubiłem nawet polskie filmy do diaska!
535

01-06-2016, 22:27

Drone pisze:Postawmy sprawę jasno. Gdyby dokładnie taką samą muzykę jak MGŁA nagrał jakiś zespół z Norwegii, te same osoby, które tak plują na MGŁĘ, leżałyby przed nią odwróconym krzyżem z uwielbienia. Problem leży GŁÓWNIE właśnie tutaj, a nie w jakimś wydumanym epigoństwie.
Tak mówisz? Słyszałeś The Deathtrip. Postaw Mgłę koło tego. Nawet w kategorii "epigoństwa".
[V]

Drone pisze:A Quorthon to zjadał dzieci żywcem w przerwach między tercjami hokeja.
Bardzo.Był ochroniarzem na koncercie Deicide podczas którego jebnęła bomba.So black metal.Wow.
Awatar użytkownika
Drone

[V] pisze:
To nie ma nic do rzeczy,ostatnio polubiłem nawet polskie filmy do diaska!
Wymień mi proszę z 5 płyt z polską muzyką na światowym poziomie z ostatnich 10 lat wg Ciebie. To chyba nie jest trudne zadanie? ;)
Awatar użytkownika
Drone

01-06-2016, 22:28

535 pisze:
Tak mówisz? Słyszałeś The Deathtrip. Postaw Mgłę koło tego. Nawet w kategorii "epigoństwa".
Dobry przykład. THE DEATHTRIP bardzo fajne, ale MGŁA to klasa wyżej.
ODPOWIEDZ