kwestia spojrzenia i oczekiwań jak myślę ,dla mnie facebook wytracił impet,dużo samojebki i zwykłych bzdur bez duszy;)Zenek pisze:Mam dużo energii bo właśnie slucham Kill'em All, więc mogę poklepywać po pleckach. Nie ma problemu. Czasem na Masterfula zajrzę przez Tapatalka...ale albo Masterful zszedł na psy, albo w dobie Facebooka i portalów społecznościowych klasyczne fora internetowe mają ciężko i tracą na znaczeniu. Masterful znacznie wytracił impet...to już nie to.
Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
METALLICA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: METALLICA
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Rozszczepiam atom pod tatelowowa luneta
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- mistrz forumowej ceremonii
ponoć pojawiły się juz podgrzybki.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- manieczki
Eh, szkoda gadac, szkoda strzepic ryja. Czlowiek byl mlody i glupi (glupi jest nadal), bylo kurwa isc za glosem serca i isc na studia zwiazane z lesnictwem to ne.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- brb
- postuje jak opętany!
Każdy może mieć gorszy dzień.Gunman pisze:[youtube][/youtube]Zenek pisze:Metallica najlepsza. Pozdrowienia dla 535, hails.
[youtube][/youtube]
Chwileczkę. Jak się bierze naprutego Eminema na garnki (0:49), to czego się można spodziewać?Gunman pisze:
[youtube][/youtube]
- Żułek
[youtube][/youtube]
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Zenek
- weteran forumowych bitew
Wyjdzie zaraz nowa płyta i zamknie ryje malkontentom. Gitara pożogi Hetfielda i atomowa bateria Ullricha was zdepcze i zdmuchnie jak nieistotny pył.

Weź głęboki oddech Zenonie miły i nie rozbij tego cudeńka z którego nadajesz. Trzy, czteeery. Jedziemy.Zenek pisze:Wyjdzie zaraz nowa płyta i zamknie ryje malkontentom. Gitara pożogi Hetfielda i atomowa bateria Ullricha was zdepcze i zdmuchnie jak nieistotny pył.
[youtube][/youtube]
- manieczki
Zenek pisze:Wyjdzie zaraz nowa płyta i zamknie ryje malkontentom. Gitara pożogi Hetfielda i atomowa bateria Ullricha was zdepcze i zdmuchnie jak nieistotny pył.
xD
Wysłane z mojej Nokii 3310 przy użyciu Tapatalka
- harvestman
Premiera nowej płyty jesienią, album jest taki jaki powinien być w związku z czym zespół jest podekscytowany
http://www.terazrock.pl/aktualnosci/czy ... ienia.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.terazrock.pl/aktualnosci/czy ... ienia.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- Gunman
Ciężko im będzie przebić pod względem chujowości DM. Oby ten nowy gniot był choć w połowie tak dobry jak St. Anger, to będę zadowolony.
- Deathhammer66
- w mackach Zła
O kurde, skoro nowy album jest taki jaki powinien być to już nie mogę się doczekać!!!
- harvestman
Lars o tym że nowa płyta brzmi jak Metallica :)
http://www.terazrock.pl/aktualnosci/czy ... llica.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.terazrock.pl/aktualnosci/czy ... llica.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Czuje, że będzie dobrze.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
-
Death Magnetic to nie jest w sumie zły album. METALLICA, podobnie jak wiele innych kapel, może już spokojnie i bez kompleksów wejść w fazę nagrywania kotletów dla starych fanów; DM by takim właśnie było, gdyby nieGunman pisze:Ciężko im będzie przebić pod względem chujowości DM. Oby ten nowy gniot był choć w połowie tak dobry jak St. Anger, to będę zadowolony.
1. Totalnie spierdolone brzmienie.
2. Zjebane kompozycje (za długie kawałki, rozwleczone, bezsensowne mielenie tych samych motywów)
W ogóle ostatnio trochę słuchałem Metalliki i mi wyszło, że ta kapela ma strasznie dziwne skoki poziomu. Na ogól jest tak, że zespół najpierw nagrywa debiut, potem wchodzi w okres najlepszej twórczości, potem powoli zjeżdża w dół i albo wpada w głęboką dupę, albo zatrzymuje się na stałym, kotletowym poziomie. Bywają wyjątki i odstępstwa, nawet często, ale ten schemat to taka powiedzmy norma.
Metallica tymczasem nagrywa bardziej wpływowy niż rzeczywiście bardzo dobry debiut, potem fantastyczną dwójkę (10/10, pomnikowa i wspaniała płyta, kocham najbardziej), a potem jest pierwszy zjazd w dół: nudna, przepitolona, pełna zbyt jaskrawych ciuczków, chociaż niepozbawiona momentów, Master Of Pupptes. Skrócić, skondensować, byłoby bdb, ale nie jest.
Potem jest niespodzianka. Krok w tył - AJFA, czyli obiektywnie pewnie ich najlepszy, najbardziej złożony, najbardziej surowy i nieprzyjemny album - i jest to krok w bardzo właściwą stronę. Potem mamy niestety zjazd do sracza na Czarnym Albumie, który wprawdzie prowadzi ich na szczyt, ale mimo momentów jest też ponownie przepitolonym, męczącym, a momentami nieznośnie ckliwym klocem. Podobny przypadek co MoP, te same problemy, tylko nasilone).
Dalej Load i Reload - dwie znakomite i mimo wszystko najmniej przegadane płyty (ze wszystkich po Ride the Lightning, z wyłączeniem AJFA), które, po przemieszaniu tracklisty, pewnie dałyby drugi najlepszy album zespołu, potem nieco koniunkturalne, ale zjadliwe mimo brzmienia, eksperymenty na St Anger i wreszcie ta nieszczęsna DM, która powtarza problemy ciągnące się od MoP.
Wniosek jest taki, że pacjent cierpi na sinusoidalnośc przemieszana z pitolicą pospolitą w stadium średniozaawansowanym (na tą przypadłość w formie ostrej cierpią na przykład późne IRON MAIDEN i, dla mnie rzecz jasna, EXODUS).
No, to tak sobie przeanalizowałem swoje subiektywne wrażenia z dyskografii bohaterów tematu i wychodzi mi, że nowy album może być niezły. Nie czekam, ale słuchane uważnie będzie.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- Deathhammer66
- w mackach Zła
No właśnie niektóre utwory na RTL są absolutnie genialne(mam tu na myśli głównie "For Whom...", chyba mój ulubiony kawałek Mety w ogóle), ale niektóre odstają wg. mnie od reszty - można się domyślić, o którym myślę między innymi, a do tego jeśli chodzi o ballady z płyt 2-4 to ta jest zdecydowanie najgorsza.
No i tak ostatnio sobie myślę, że biorąc pod uwagę całokształt, najlepsze są dla mnie młodzieńczy, energiczny debiut i zdecydowanie najciekawsza muzycznie i najdojrzalsza AJFA. MoP przejadł mi się niesamowicie, choć to świetna płyta.
No i tak ostatnio sobie myślę, że biorąc pod uwagę całokształt, najlepsze są dla mnie młodzieńczy, energiczny debiut i zdecydowanie najciekawsza muzycznie i najdojrzalsza AJFA. MoP przejadł mi się niesamowicie, choć to świetna płyta.
- booshee
- postuje jak opętany!
zdecydowanie wolałbym posłuchać w ich wykonaniu, na zakończenie kariery, więcej hardrock/heavy loadowego luzu i melodyjnego jechania z łokcia niż drugiego DM. Piąty i siódmy próg for the win.
ewentualnie kantry
[youtube][/youtube]
ewentualnie kantry
[youtube][/youtube]
- brb
- postuje jak opętany!
Dobrze napisane. Nie zgodzę się tylko z oceną S/T. Jeszcze parę lat temu miałem o tym krążku bardzo podobne zdanie. Na dzień dzisiejszy uważam że jest to wspaniała płyta. Szczytowe osiągniecie tego zespołu.kenediusze pisze:Death Magnetic to nie jest w sumie zły album. METALLICA, podobnie jak wiele innych kapel, może już spokojnie i bez kompleksów wejść w fazę nagrywania kotletów dla starych fanów; DM by takim właśnie było, gdyby nieGunman pisze:Ciężko im będzie przebić pod względem chujowości DM. Oby ten nowy gniot był choć w połowie tak dobry jak St. Anger, to będę zadowolony.
1. Totalnie spierdolone brzmienie.
2. Zjebane kompozycje (za długie kawałki, rozwleczone, bezsensowne mielenie tych samych motywów)
W ogóle ostatnio trochę słuchałem Metalliki i mi wyszło, że ta kapela ma strasznie dziwne skoki poziomu. Na ogól jest tak, że zespół najpierw nagrywa debiut, potem wchodzi w okres najlepszej twórczości, potem powoli zjeżdża w dół i albo wpada w głęboką dupę, albo zatrzymuje się na stałym, kotletowym poziomie. Bywają wyjątki i odstępstwa, nawet często, ale ten schemat to taka powiedzmy norma.
Metallica tymczasem nagrywa bardziej wpływowy niż rzeczywiście bardzo dobry debiut, potem fantastyczną dwójkę (10/10, pomnikowa i wspaniała płyta, kocham najbardziej), a potem jest pierwszy zjazd w dół: nudna, przepitolona, pełna zbyt jaskrawych ciuczków, chociaż niepozbawiona momentów, Master Of Pupptes. Skrócić, skondensować, byłoby bdb, ale nie jest.
Potem jest niespodzianka. Krok w tył - AJFA, czyli obiektywnie pewnie ich najlepszy, najbardziej złożony, najbardziej surowy i nieprzyjemny album - i jest to krok w bardzo właściwą stronę. Potem mamy niestety zjazd do sracza na Czarnym Albumie, który wprawdzie prowadzi ich na szczyt, ale mimo momentów jest też ponownie przepitolonym, męczącym, a momentami nieznośnie ckliwym klocem. Podobny przypadek co MoP, te same problemy, tylko nasilone).
Dalej Load i Reload - dwie znakomite i mimo wszystko najmniej przegadane płyty (ze wszystkich po Ride the Lightning, z wyłączeniem AJFA), które, po przemieszaniu tracklisty, pewnie dałyby drugi najlepszy album zespołu, potem nieco koniunkturalne, ale zjadliwe mimo brzmienia, eksperymenty na St Anger i wreszcie ta nieszczęsna DM, która powtarza problemy ciągnące się od MoP.
Wniosek jest taki, że pacjent cierpi na sinusoidalnośc przemieszana z pitolicą pospolitą w stadium średniozaawansowanym (na tą przypadłość w formie ostrej cierpią na przykład późne IRON MAIDEN i, dla mnie rzecz jasna, EXODUS).
No, to tak sobie przeanalizowałem swoje subiektywne wrażenia z dyskografii bohaterów tematu i wychodzi mi, że nowy album może być niezły. Nie czekam, ale słuchane uważnie będzie.