GRIN - A Scanner Darkly (2016)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ultravox
- zahartowany metalizator
GRIN - A Scanner Darkly (2016)
[youtube][/youtube]
Pierwsze i dość oczywiste skojarzenie to CORONER, ale w twórczości GRIN słychać też echa VOIVOD, MEKONG DELTA i innych tytanów technicznego thrashu. Słuchać też pewne naleciałości deathmetalowe (wokale, rytmika), oraz starą heavy rockową szkołę grania spod znaku JUDAS PRIEST, BUDGIE etc. (dbałość o riff i aranż). Zespół istnieje od 1996 roku i pewnie niejeden z was miał już okazję widzieć ich na żywo (koncerty są zresztą ich bardzo mocną stroną). Obecnie promują najnowszy materiał "A Scanner Darkly", z którego próbkę zarzucam powyżej.
Prawie zapomniałem o "nalepce" marketingowej ;) W składzie byli muzycy GHOST i BLINDEAD.
https://www.facebook.com/pages/GRIN/220000798198365" onclick="window.open(this.href);return false;
Pierwsze i dość oczywiste skojarzenie to CORONER, ale w twórczości GRIN słychać też echa VOIVOD, MEKONG DELTA i innych tytanów technicznego thrashu. Słuchać też pewne naleciałości deathmetalowe (wokale, rytmika), oraz starą heavy rockową szkołę grania spod znaku JUDAS PRIEST, BUDGIE etc. (dbałość o riff i aranż). Zespół istnieje od 1996 roku i pewnie niejeden z was miał już okazję widzieć ich na żywo (koncerty są zresztą ich bardzo mocną stroną). Obecnie promują najnowszy materiał "A Scanner Darkly", z którego próbkę zarzucam powyżej.
Prawie zapomniałem o "nalepce" marketingowej ;) W składzie byli muzycy GHOST i BLINDEAD.
https://www.facebook.com/pages/GRIN/220000798198365" onclick="window.open(this.href);return false;
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Re: GRIN - A Scanner Darkly (2016)
Jeśli nazwa zespołu ma coś wspólnego z rzeczoną płytą to jestem zachęcony :) Obada się.
- ultravox
O ile wiem to nazwa jest bezpośrednio zainspirowana wspomnianą płyta, muzyka zresztą w dużym stopniu też.
- Oki
- weteran forumowych bitew
wiadomo już czy ukaże się na fizycznym nośniku?
- ultravox
Jakieś rozmowy trwają ponoć, ale szczegółów nie znam.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Bardzo dobre to. Mam nadzieję, że zostanie wytłoczone przez jakiegoś przytomnego, polskiego wydawcę.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- ultravox
[youtube][/youtube]
I jeszcze na zachętę zapis koncertu.
I jeszcze na zachętę zapis koncertu.
- ultravox
Póki co sami sobie wytłoczyli i można nabyć za niewielki chyba piniądz -Pacjent pisze:Bardzo dobre to. Mam nadzieję, że zostanie wytłoczone przez jakiegoś przytomnego, polskiego wydawcę.
http://allegro.pl/grin-a-scanner-darkly ... 58137.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- ultravox
http://www.violence-online.pl/wywiady/g ... ypowiedzi/" onclick="window.open(this.href);return false;
Wywiadeł.
Wywiadeł.
- ultravox
I jeszcze recenzja, gdyby ktoś miał ochotę poczytać coś więcej niż kilku zdaniowe posty ;)
http://www.violence-online.pl/recenzje/ ... yd-wlasne/" onclick="window.open(this.href);return false;
Wydaje mi się, że nie ma zbyt wielu zespołów nawiązujących do Coroner, Voivod itp., więc jak ktoś lubi takie granie, to jest szansa, że znajdzie w tej muzyce coś dla siebie.
http://www.violence-online.pl/recenzje/ ... yd-wlasne/" onclick="window.open(this.href);return false;
Wydaje mi się, że nie ma zbyt wielu zespołów nawiązujących do Coroner, Voivod itp., więc jak ktoś lubi takie granie, to jest szansa, że znajdzie w tej muzyce coś dla siebie.
- moonfire
Szkoda, że to CDr, do których mam awersję. Mało co mnie irytuje na scenie, jak produkowanie płyt (nie demówek - tu zaznaczam) w tej postaci. Pisałem kiedyś w innym wątku, że nie przekonuje mnie zdanie o niemożności wydania tłoczonego albumu, bo te półtora kafla można sobie, rozłożywszy na kilku członków kapeli, odłożyć w pewnej perspektywie czasu. A jeśli zespół jest w stanie wydać pieniądze na zrobienie digipaka, to nie wierzę, że na tłoczenie nie ma.
Epkę mam, do odtwarzacza włożę pewnie w najbliższych dniach. Kupiłem przekonany, że mam do czynienia z tłoczonką. Z tego samego powodu nie mam i mieć nie będę nowej "płyty" kapeli, którą bardzo lubię, postrockowego George Dorn Screams.
Epkę mam, do odtwarzacza włożę pewnie w najbliższych dniach. Kupiłem przekonany, że mam do czynienia z tłoczonką. Z tego samego powodu nie mam i mieć nie będę nowej "płyty" kapeli, którą bardzo lubię, postrockowego George Dorn Screams.
- ultravox
Zgodzę się, że w takich przypadkach w opisie powinno być, że to CDr.
- moonfire
Wtedy mamy jasną sytuację.ultravox pisze:Zgodzę się, że w takich przypadkach w opisie powinno być, że to CDr.
- ultravox
" onclick="window.open(this.href);return false;
W styczniu w Rzeszowie.
W styczniu w Rzeszowie.
- ultravox
GRIN has joined Deformeathing Production team!!!
We're really proud to announce that GRIN has joined our team. Spread the word and look forward for upcoming release under Deformeathing Production flag. More details soon...
We're really proud to announce that GRIN has joined our team. Spread the word and look forward for upcoming release under Deformeathing Production flag. More details soon...
- smooker
- w mackach Zła
To może reedycje wytłoczy? :)ultravox pisze:GRIN has joined Deformeathing Production team!!!
- ultravox
Dobrze kombinujesz ;)
-
- rozkręca się
27.01.2017 wyjdzie pod szyldem Deformeathing. Plus Promo 98.
Przydałaby się kompilacja wszystkich materiałów Grin i Major Smiss
[youtube][/youtube]
Przydałaby się kompilacja wszystkich materiałów Grin i Major Smiss
[youtube][/youtube]
- ultravox

Jako, że do "premiery" tuż tuż, ruszamy z naszym skromnym merchem juz dziś! Jak wiadomo, w miarę jedzenia apetyt wzrasta dlatego też będziemy starali się sukcesywnie wzbogacać ofertę dotyczącą naszego zespołu :-) Póki co do nabycia:
- Płyta CD ''A scanner darkly" 25zł.
-T-shirt damski lub meski w dowolnym rozmiarze 30zł.
-Płyta + t-shirt 50zł.
Koszt przesyłki bez względu na ilość 4,90zł.
Po więcej informacji zapraszamy na priv.
Zapraszamy także na stronę http://deformeathing.com" onclick="window.open(this.href);return false; gdzie prócz nas dziesiątki innych ciekawych zespołów
Info z oficjalnego profilu zespołu.
https://www.facebook.com/GRIN666" onclick="window.open(this.href);return false;
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Bdb wiesci.