O to to, wspaniala plyta, zawsze wyslucham z przyjemnoscia.brb pisze:Dobrze napisane. Nie zgodzę się tylko z oceną S/T. Jeszcze parę lat temu miałem o tym krążku bardzo podobne zdanie. Na dzień dzisiejszy uważam że jest to wspaniała płyta. Szczytowe osiągniecie tego zespołu.
METALLICA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: METALLICA
woodpecker from space
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Co ludzie mają z tym Czarnym Albumem ja nie wiem, pewnie bolą te dwie nieszczęsne ballady katowane przez TV, tak jak gdyby miały cokolwiek wspólnego z resztą, takie 'My Friend of Misery' niszczy, zwłaszcza pierwszoplanowe partie basu i ekstra solo.
Yare Yare Daze
- Triceratops
Etos metalowca im pewnie nie pozwala, kij w dupie, sztywny kark, mordercze spojrzenie, elitarnosc...... ja tam lubie te plyte i jak wloncze to cala leci, mam nawet w aucie i nie zawahuje sie jej zapuscic podczas jazdy.
woodpecker from space
- moonfire
- zahartowany metalizator
Osobiście nic do Czarnego Albumu nie mam. Cenię w zasadzie równo z Load - moim zdaniem najlepsze płyty Metalliki. W thrashu są i byli lepsi.
- harvestman
- weteran forumowych bitew
Do wymienionego powyżej dokładam The God That Failed, cios niemiłosierny. Mam tak jak kolega Moonfire i wychodzę z założenia że łagodniejsza, alternatywno - rockowa Metallica to najlepsza Metallica. Jak wracam do ich płyt to właśnie do tych.hcpig pisze:Co ludzie mają z tym Czarnym Albumem ja nie wiem, pewnie bolą te dwie nieszczęsne ballady katowane przez TV, tak jak gdyby miały cokolwiek wspólnego z resztą, takie 'My Friend of Misery' niszczy, zwłaszcza pierwszoplanowe partie basu i ekstra solo.
- hcpig
O to, to! Drugi najlepszy numer na płycie. Tak jak na AJFA jest zły i gorzki 'Harvester of Sorrow' albo schozofreniczne 'Frayed Edge of Sanity' a ludzie się jarają jakimś nędznym 'One' albo przez jego pryzmat oceniają całość.
Yare Yare Daze
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Przecież "One" jest zajebiste, najlepsza ballada tego zespołu jak dla mnie.
- hcpig
- harvestman
To ja będę oryginalny i napiszę że najlepsza " ballada" to Bleeding Me i to nie jest żart :)
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Tak, to jest racja. Czarny Album to bardzo dobry album.Triceratops pisze:Etos metalowca im pewnie nie pozwala, kij w dupie, sztywny kark, mordercze spojrzenie, elitarnosc...... ja tam lubie te plyte i jak wloncze to cala leci, mam nawet w aucie i nie zawahuje sie jej zapuscic podczas jazdy.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
- hcpig
To jest bardzo dobry typ! Albo ' The Outlaw Torn', monumentalne, przydługie kolosy, tak naprawdę totalnie nieprzystępne i akomercyjne, Januszów patroszo i nudzo.harvestman pisze:To ja będę oryginalny i napiszę że najlepsza " ballada" to Bleeding Me i to nie jest żart :)
Yare Yare Daze
- harvestman
Outlaw Torn, Fixxxer czy The House Jack Built to numery z mojego top 10 tego zespołuhcpig pisze:To jest bardzo dobry typ! Albo ' The Oultaw Torn', monumentalne, przydługie kolosy, tak naprawdę totalnie nieprzystępne i akomercyjne, Januszów patroszo i nudzo.
- hcpig
O, to dawajmy swoje topy wałów Mety (bez coverów).
1. Ain't My Bitch
2. Outlaw Torn
3. Damage Inc.
4. My Friend of Misery
5. Fuel
6. Leper Messiah
7. Harvester of Sorrow
8. Orion
9. Trapped Under Ice
10. I Disappear
1. Ain't My Bitch
2. Outlaw Torn
3. Damage Inc.
4. My Friend of Misery
5. Fuel
6. Leper Messiah
7. Harvester of Sorrow
8. Orion
9. Trapped Under Ice
10. I Disappear
Yare Yare Daze
- harvestman
Kolejność przypadkowa
1. Ride The Lighting
2. Eye Of The Beholder
3. The Thing That Should Not Be
4. My Friend Of Misery
5. The God That Faild
6. Fixxer
7. Outlaw Torm
8. Bleeding Me
9. The House Jack Built
10. Where The Wild Things Are/ Carpe Diem Baby
1. Ride The Lighting
2. Eye Of The Beholder
3. The Thing That Should Not Be
4. My Friend Of Misery
5. The God That Faild
6. Fixxer
7. Outlaw Torm
8. Bleeding Me
9. The House Jack Built
10. Where The Wild Things Are/ Carpe Diem Baby
- hcpig
Nie ma slashy i ukośników, 10 wałów to 10, mnie też bolało jak nie załączyłem 'Disposable Heroes' i 'Devil's Dance' :/
Yare Yare Daze
- harvestman
No tak, chyba że na własne potrzeby zmontuję jakiś medley. Jednak zasady to zasady, jesteśmy dorośli, nie walimy w chuja, Carpe Diem Baby wypada :Phcpig pisze:Nie ma slashy i ukośników, 10 wałów to 10, mnie też bolało jak nie załączyłem 'Disposable Heroes' i 'Devil's Dance' :/
-
To ja to widzę raczej odwrotnie, jak poznałem czarny album w szkole to się nim kompletnie zachłysnąłem, katowałem to miesiącami w kółko, na okrągło, do dzisiaj znam każdy dźwięk z tej płyty. A potem zaczęło się z biegiem lat dezaktualizować, z każdym rokiem coraz bardziej. I jasne, są tam bdb numery (The God That Failed rozdaje), ale jest też dużo jałowego mielenia i kawałków, które mimo iż są niezłe, traktuję raczej jako wypełniacze (Dont Tread On Me, Struggle Within, Wherever I May Roam, no nigdy się nie szło przekonać) - kurde, ta płyta trwa równo godzinę :D to jest bardzo dużo jak na album metalowy, któremu w 9 przypadkach na 10 spokojnie wystarcza przedział 30 - 45 min. Powyżej trzeba już mieć naprawdę dużo dobrych pomysłów żeby zachować spójność płyty i nie przynudzać.brb pisze:Nie zgodzę się tylko z oceną S/T. Jeszcze parę lat temu miałem o tym krążku bardzo podobne zdanie. Na dzień dzisiejszy uważam że jest to wspaniała płyta. Szczytowe osiągniecie tego zespołu.
No i jakieś to jest takie zawieszone między metalem a rockiem, metal grali lepiej wcześniej, a rocka lepiej później. Taki typowy album przejściowy. Obiektywnie to pewnie bdb płyta, ale kompletnie mnie to już nie bierze. Może kiedyś się odmieni.
Właściwie na upartego takie zarzuty można postawić każdej płycie Metalliki od Master of Puppets w górę albo i od RTL nawet. Co tylko wskazuje, że jest to ogólna przypadłość tej kapeli.
,
+1hcpig pisze:'Sanitarium' U mean.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- Żułek
akurat The Struggle Within jest zajebiste, jeden z moich ulubionych numerów na Black
Don`t Tread On Me to chyba jedyny numer który bym wywalił
Don`t Tread On Me to chyba jedyny numer który bym wywalił
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- booshee
- postuje jak opętany!
http://www.metalinjection.net/fashion/m ... it-company" onclick="window.open(this.href);return false;
lol

lol

- harvestman
Tymczasem, bohaterowie tematu zostali twarzami luksusowej włoskiej firmy odzieżowej Brioni. Co oczywieste są wstrząśnięci i podekscytowani :)