SACRAMENTAL BLOOD (Serbia)

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Deathhammer66
w mackach Zła

Re: SACRAMENTAL BLOOD (Serbia)

16-07-2016, 18:04

Niezły cios, sieka jest naprawdę konkretna, ale jednocześnie jest to bardzo chwytliwy i "bujający" materiał. Mam natomiast dwa zastrzeżenia:

1. Brzmienie perkusji - strasznie przeprodukowane, niby pasuje to do rzeźnickiego charakteru albumu, ale... To jednak standard w przypadku dzisiejszego dm i nie ma co narzekać.

2. Kawałek nr 6 - trąci defkorem na kilometr, co prawda łeb sam się kiwa, to fakt, ale jednak nie przepadam za tego typu patentami.

Natomiast reszta jest jak najbardziej w porządku, pierdolnięcie porządne. Będzie słuchane, podejrzewam że niezbyt długo z uwagi na punkt pierwszy, ale płyta na pewno przez kilka(naście) odsłuchów zapewni wiele rozrywki.

A, i wokale bardzo fajne, na morgothową/asphyxową modłę. Zawsze ok!
Awatar użytkownika
Harlequin
mistrz forumowej ceremonii

16-07-2016, 19:52

Eeee, nie jeden brutalny śmierc metal jeszcze gorzej brzmi. Żeby nie szukac daleko to nIle po trójce to tróchło, lub chociażby Jemmolejszym od Harnessing Ruin w góre. W sumie mi ta pałta BARDZO MOCNO brzmi jak ostatnie płyty Sinister (tyle, ze chyba ma więcej serducha).
Awatar użytkownika
Deathhammer66
w mackach Zła

16-07-2016, 19:57

To prawda, zwłaszcza IMMOLATION na ostatniej to jakaś tragedia, tym bardziej biorąc pod uwagę, jak doskonale brzmiały "Close..." czy "Failures for Gods". A co do brutalnego death metalu to dobrze wiem, jak bardzo w plastik poszedł ten gatunek i dlatego w 99% przypadków po prostu nie interesuje mnie ta muzyka. Wystarczy mi spojrzenie na kolejną generowaną komputerem okładką i logo i już wiem co się święci.
Awatar użytkownika
TheDude

16-07-2016, 20:48

^ Te kolorowe okładki to chyba jakiś system symboli ostrzegawczych. Bardzo skuteczny system, szybko prognozuję sobie co będzie zdatne do słuchania a co nie.
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

16-07-2016, 23:51

Deathhammer66 pisze: 2. Kawałek nr 6 - trąci defkorem na kilometr, co prawda łeb sam się kiwa, to fakt, ale jednak nie przepadam za tego typu patentami.
Defkorem? A mógłbyś wymienić jakieś kapele z tego nurtu które podobnie do tego kawałka grają? Bo może zupełnie niepotrzbnie ignoruje nagrania tych zespołów.
Z brzmieniem bębnów tez by nie przesadzał, zauwazylem, ze ostatnio pojawiło się kilka określeń wytrychów a to 'plastik' a to 'przeprodukowane' zupełnie jak kiedyś 'kult' hehe W tym przypadku brzmienie beczek sprawdza się znakomicie, może inne byłoby jeszcze lepsze ale tego się nie dowiemy a po co zmieniać coś co pasuje do reszty? Mnie zastanawia fakt, że rdzeń tego materiału został nagrany w 2009 roku, wokale i niektóre sola dograne w 2012 a mix zrobiony w 2013. I taki materiał musiał aż trzy lata na wydanie czekać, kiedy zewsząd potoki sraki nam uszy zalewają...
Heretyk

18-07-2016, 13:35

Harlequin pisze: Żeby nie szukac daleko to nIle po trójce to tróchło, lub chociażby Jemmolejszym od Harnessing Ruin w góre.

panie.... brzmienie to jedna sprawa (mnie akurat odpowiada), ale ta płyta (immolation) pod względem kompozycyjnym i każdym innym jest zajebista. tak jak i kolejne.Nile też spoko, nie widzę tutaj żadnego problemu
Awatar użytkownika
Harlequin

18-07-2016, 13:48

Heretyk pisze:
Harlequin pisze: Żeby nie szukac daleko to nIle po trójce to tróchło, lub chociażby Jemmolejszym od Harnessing Ruin w góre.

panie.... brzmienie to jedna sprawa (mnie akurat odpowiada), ale ta płyta (immolation) pod względem kompozycyjnym i każdym innym jest zajebista. tak jak i kolejne.Nile też spoko, nie widzę tutaj żadnego problemu
Chodziło mi tylko o brzmienie :) Np dla mnie takie "Majesty And Decay" wydaje sie mieć wcale nie mniej przeprodukowane brzmienie niz omawiany tu Sacramental Blood.
Heretyk

18-07-2016, 13:54

a to nie wiem, bo bohaterów tematu nie słyszałem i się na to nie zanosi ;)
Awatar użytkownika
Harlequin

18-07-2016, 14:15

Heretyk pisze:a to nie wiem, bo bohaterów tematu nie słyszałem i się na to nie zanosi ;)
Jak lubisz Sinister z wokalami a la mameli/tardy to sprawdź ich.
Heretyk

18-07-2016, 14:21

wielbię. czyli chyba trzeba :)
Awatar użytkownika
Sybir

18-07-2016, 15:30

Harlequin pisze:
Heretyk pisze:a to nie wiem, bo bohaterów tematu nie słyszałem i się na to nie zanosi ;)
Jak lubisz Sinister z wokalami a la mameli/tardy to sprawdź ich.
O to, to - bdb klon Tardy'ego za mikrofonem. Perkusja jak perkusja - słyszałem bardziej zmodyfikowane studyjnie gary.
M&D chyba nawet bardziej prefabrykowane, panie G. ;) Co nie znaczy, że nie lubię - taki fajny death metal.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
IMP-|-OUS
weteran forumowych bitew

05-05-2017, 16:08

CD u Karola

http://selfmadegod.com/shop/pl/p/SACRAM ... y-CD/18253" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ