NEUROSIS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
- DeadButDreaming
- w mackach Zła
Re: NEUROSIS
To dobra i ciekawa płyta, z niepowtarzalnym klimatem, ale nie brnijmy w takie tony.Drone pisze:Prawdopodobnie to jest najlepsze NEUROSIS, choć chwilę mi zajęło, zanim do tego dotarłem.
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
But more so of those who didn't even try
- harvestman
- weteran forumowych bitew
[youtube][/youtube]
trochę dzwięków z nadchodzącej płyty. Zapowiada się srogo i zaskakująco świeżo, coś pokombinowali i fajnie. Czkam jak na mało co w tym roku.
trochę dzwięków z nadchodzącej płyty. Zapowiada się srogo i zaskakująco świeżo, coś pokombinowali i fajnie. Czkam jak na mało co w tym roku.
- Gunman
Nigdy mnie nie chwyciło ale też za bardzo nie próbowałem. Od jakiego albumu zacząć?
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
A Sun that Never Sets, The Eye of Every Storm i Given to the Rising chyba najłatwiejsze na początek.Gunman pisze:Nigdy mnie nie chwyciło ale też za bardzo nie próbowałem. Od jakiego albumu zacząć?
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Gunman
Dzięki. W wolnej chwili będzie badane.
- harvestman
Na początek Souls At Zero i leć chronologicznie. Na koniec Pain of Mind i The Ward as Law, jako ciekawostkę. Koniecznie sprawdz też solowe płyty Steva von Tilla, zacznij od If I Should Fall To The Field i A Live Unto Itself, piękne płyty.Gunman pisze:Nigdy mnie nie chwyciło ale też za bardzo nie próbowałem. Od jakiego albumu zacząć?
- harvestman
Nerwowy pisze:A Sun that Never Sets, The Eye of Every Storm i Given to the Rising chyba najłatwiejsze na początek.Gunman pisze:Nigdy mnie nie chwyciło ale też za bardzo nie próbowałem. Od jakiego albumu zacząć?
No ja nie wiem, pierwsze dwie z wymienionych, pomimo że spokojniejsze to wcale nie są jakoś bardziej przyjazne dla potencjalnego, początkującego odbiorcy zespołu. Given to the Rising z tym dusznym, paranoicznym klimatem też bym na początek nie polecał. Najlepiej tak jak napisałem powyżej, Od Souls at Zero kolejno w górę.
- Hellion
- w mackach Zła
Te fragmenty nowego są zajebiste!harvestman pisze:[youtube][/youtube]
-
- w mackach Zła
Trudno się nie zgodzić. Jest moc w tych fragmentachharvestman pisze: trochę dzwięków z nadchodzącej płyty. Zapowiada się srogo i zaskakująco świeżo, coś pokombinowali i fajnie. Czekam jak na mało co w tym roku.
-
a ja czuję pod skórą, że będziecie tą płytą rozczarowani. dlaczego, powiem po premierze, żeby nie wyjść na oszołoma. jeśli się mylę, też powiem :D
-
Wow, bardzo pozytywne zaskoczenie. Mocno czekam.Tarpaulin pisze:Trudno się nie zgodzić. Jest moc w tych fragmentachharvestman pisze: trochę dzwięków z nadchodzącej płyty. Zapowiada się srogo i zaskakująco świeżo, coś pokombinowali i fajnie. Czekam jak na mało co w tym roku.
-
- postuje jak opętany!
Dobrze się zapowiada, zachęcający trailer :)
Tak czy siak są to dwie alternatywne drogi do poznania tego zespołu, jedna nie zadziała, można wypróbować drugą :)
Tak bym zrobiłharvestman pisze:Na początek Souls At Zero i leć chronologicznie.Gunman pisze:Nigdy mnie nie chwyciło ale też za bardzo nie próbowałem. Od jakiego albumu zacząć?
Ja bym powiedział, że najtrudniejsze właśnie, przynajmniej mi przekonanie się do nich zabrało najwięcej czasu. Ale to w sumie zależy jakie kto ma oczekiwania itp.Nerwowy pisze: A Sun that Never Sets, The Eye of Every Storm i Given to the Rising chyba najłatwiejsze na początek.
Tak czy siak są to dwie alternatywne drogi do poznania tego zespołu, jedna nie zadziała, można wypróbować drugą :)
- harvestman
[youtube][/youtube]
- harvestman
[youtube][/youtube]
fragmenty drugiego z nowych utworów granych ostatnio na koncertach. Chyba zacznę skreślać dni w kalendarzu...
fragmenty drugiego z nowych utworów granych ostatnio na koncertach. Chyba zacznę skreślać dni w kalendarzu...
- harvestman
[youtube][/youtube]
- Sybir
Posłuchałem wreszcie próbek z tej strony wątku, i mam już pewność, że wrzesień będzie najpiękniejszym miesiącem tego roku. Najpierw Cave, potem Neurosis - wybornie. W październiku na deser Ulcerate. Matko, nie mogę się doczekać tych trzech płyt - to może być moje podium AD 2016. No, może Oranssi Pazuzu powalczy, i to tyle w temacie.* Ale na werdykt przyjdzie stosowna pora, prawdopodobnie gdzieś na przełomie listopada i grudnia, kiedy już będę mniej więcej osłuchany (mam taką nadzieją) z wymienionymi płytami.
*Oczywiście, mogę się mylić :D
*Oczywiście, mogę się mylić :D
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
- w mackach Zła
Nom, te kawałki Nerwicy brzmią obiecująco. Mam też nadzieję, że znów wpadną na koncert :)
- Believer
u ruskich już leży
- moonfire
Nikt? Nic?
Wczoraj w nocy zrobiłem pierwszy odsłuch i albo ewidentnie nie mam nastroju na taką muzykę, albo formuła zespołu się na tyle wyczerpała, że pierwszą spontaniczną reakcją było uczucie nudy. Męczyłem się, zespół też się męczył i w sumie nic z tego nie wyszło. Jeszcze będę próbował w innych okolicznościach przyrody.
Wczoraj w nocy zrobiłem pierwszy odsłuch i albo ewidentnie nie mam nastroju na taką muzykę, albo formuła zespołu się na tyle wyczerpała, że pierwszą spontaniczną reakcją było uczucie nudy. Męczyłem się, zespół też się męczył i w sumie nic z tego nie wyszło. Jeszcze będę próbował w innych okolicznościach przyrody.