Dawaj a tyle nie gadaj.hcpig pisze:W jakich rejonach?535 pisze:
To ja się pytam co się porobiło, że kapele tego gatunku zaczynają "operować" w tych rejonach.
Jak usłyszysz ten będ i masz thrash w sercu to Ci zniszczy mosznę. Od 2 lat to moje top 5 krążków thrashowych, nie wiem tylko czy forume dojrzało do WIELKIEJ muzy.535 pisze: Jak widzę albo słyszę określenie "absolutnie genialny", to już się boję, bo teraz w radio, co drugi artysta jest absolutnie genialny w ustach pań i panów "redaktorzyn".
METALLICA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: METALLICA
-
sam nie lubię takiej postawy, no ale raz chyba można, zresztą napisałem to tylko "przy okazji" zacytowania postu który bardzo mi się spodobał. tyle :)[V] pisze:masz coś w dupie ale musisz wszystkim zakomunikować jak bardzo masz to w dupie.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Troche mnie dziwi, zwlaszcza dzisiaj po tylu latach postawa w kontekscie sluchania muzyki musze/nie musze, poslucham/nie poslucham itp, jakies takie dziwne kategorie przymusu albo traktowania tego jak np zjedzenia obiadu.
woodpecker from space
-
tylko tu chyba nie o to chodzi. nie chce mi się sprawdzać co tam Metallica tym razem upichciła bo mam wiele ciekawszych rzeczy do roboty/słuchania i czytając ten temat raz o tym mimochodem wspomniałem. co w tym jest dziwnego?
-
też mnie dziwi, wystarczy oprzeć się na statystykach żeby wiedzieć czego posłuchaćTriceratops pisze:Troche mnie dziwi, zwlaszcza dzisiaj po tylu latach postawa w kontekscie sluchania muzyki musze/nie musze, poslucham/nie poslucham itp, jakies takie dziwne kategorie przymusu albo traktowania tego jak np zjedzenia obiadu.
- Triceratops
NIe mam spotify i nie znam statystyk. Ale nowa Metallice sprawdze pewnie.
woodpecker from space
-
Ja też nie mam, ale to nie znaczy, że statystyki nie są ważne.
Ja też nie posiadam, ale od jakiegoś czasu uważam, że statystyki są najważniejsze. Nie tylko w muzyce.
- hcpig
Dalej słucham tego wałka i mam coraz lepsze zdanie, w zasadzie to obok 'Hate Train' i ' All Nightmare Long' najlepszy ich wałk od 15 lat.
Nie licząc produkcji nie ma firmowych wad 'Death Magnetic' i w sumie, znając ostatnie dokonania Slayer i Megadeth czy promocyjne / premierowe wałki Sodom i Destruction Meta zajebiście się broni, chyba tylko Suicidal Tendencies wypuścili coś lepszego. Na Anthrax nie ma szans ale może dadzą radę przebić Death Angel i ostatnie Exo.
Teraz czekam na cały album już nie tylko z ciekawości i sentymentu.
Nie licząc produkcji nie ma firmowych wad 'Death Magnetic' i w sumie, znając ostatnie dokonania Slayer i Megadeth czy promocyjne / premierowe wałki Sodom i Destruction Meta zajebiście się broni, chyba tylko Suicidal Tendencies wypuścili coś lepszego. Na Anthrax nie ma szans ale może dadzą radę przebić Death Angel i ostatnie Exo.
Teraz czekam na cały album już nie tylko z ciekawości i sentymentu.
Yare Yare Daze
- Triceratops
W Trujce Meta leci przez dzien kilka razy, nawet wczoraj ten zmurszaly grzyb Kaczkowski puscil. Troche mnie to deprymuje...
woodpecker from space
Niby co mają puszczać jeżeli chcą być "metalowi" i "na czasie"? Demówki Nuclear Death? Metallica wydaje nową płytę. Wszyscy jesteśmy metalowcami.
-
- postuje jak opętany!
[youtube][/youtube]
- hcpig
Chyba jesteś za stary na to by się tym przejmować?Triceratops pisze:W Trujce Meta leci przez dzien kilka razy, nawet wczoraj ten zmurszaly grzyb Kaczkowski puscil. Troche mnie to deprymuje...
Yare Yare Daze
- Gunman
- weteran forumowych bitew
Fajny klip ukazujący różnicę w brzmieniu tych wszystkich płyt. Sam już nie wiem które brzmienie mnie najbardziej wkurwia, dobrze że kończy się na BA bo potem jest tylko gorzej. I nie winiłbym za ten fakt inżynierów i producentów tych albumów, bo jak zauważyć można na filmach typu "Making of..." albo w wywiadach to ten mały duńczyk zwykle mieszał przy suwakach albo miał jakieś zastrzeżenia. Potem producent się musiał podpisać pod czymś czego ani trochę nie akceptował ale nie miał nic do gadania jeżeli chciał coś zarobić.Nothingface pisze:[youtube][/youtube]
- Żułek
o Load http://overkill.pl/Czy-iquotLOADiquot-n ... ,6817.html" onclick="window.open(this.href);return false;
ja sie tam akurat z tym nie zgadzam ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- hcpig
^Kto nie kuma 'Ain't My Bitch' ten nie kuma Metalliki / 'Load'. Przecież ten numer NISZCZY.
Yare Yare Daze
- mad
- weteran forumowych bitew
A ja się zgadzam (ale nie podoba mi się zmanierowany styl tekstu - takie trochę popłuczyny po Marianie...). Load zawsze mi się nie podobał i tym bardziej mijające lata tego nie zmieniły. Nuda, brak bożej iskry, zbyt mało ciekawych fragmentów jak na blisko 80 minut muzyki. Typowa rockowa szarzyzna, ziew. Wyżej stawiam St. Anger i nawet Lulu - chociaż już do tych płyt nie wracam i wolę tego nie robić. Nie rozumiem tego owczego pędu w zachwalaniu Load. Gdzie zajrzę, czytam o rehabilitacji Load. O co tu chodzi? To cena sentymentalizmu czy może jego efekt uboczny? Load to gówno.Żułek pisze:o Load http://overkill.pl/Czy-iquotLOADiquot-n ... ,6817.html" onclick="window.open(this.href);return false;
-
sam jesteś guwnoo.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- nicram
Co Ty gadasz mad. Are you mad? :-) Load to bdb płyta, ostatnie tchnienie tego zespołu. Masa świetnych kawałków, zróżnicowanych stylistycznie, kipiących pomysłami. A takie Until It sleeps to dla mnie najlepszy numer Metallica.
all the monsters will break your heart
- hcpig
Efekt dorastania. Krytykanci dojrzeli do I-ligowego rocka, otrzymali też dowody osobiste ew. umyli się. Pisanie o genialnym miksie Sabbs, stonera, southern rocka czy Corrosion of Conformity / Kyuss ze starą rockową Metą z Czarnego Albumu że to 'szarzyzna' to ROTFL ROTFL ROTFL.mad pisze:O co tu chodzi? To cena sentymentalizmu czy może jego efekt uboczny? Load to gówno.
Yare Yare Daze