SUMMONING
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- wilczar
- zaczyna szaleć
Re: SUMMONING
Późną jesienią tego roku ukaże sie w Wolfspell Records trybut do Summoning.
Oto lista uczestników i utwory, które zostały wybrane:
Mesarthim - Grey Havens
Druadan Forest - Beyond Bloodred Horizons
Azaghal - Where Winters Forever Cry
Thy Light - Lugburz
Oþalan - The passing of the grey company
Evilfeast - Morthond
Xaosis - Marching Homewards
Kalmankantaja - Through the Forest of Dol Guldur
Galdur - Angbands Schmieden
Wyrd - Nightshade Forests
Avathar (Fin)- Elfstone
Wędrujący Wiatr - Like Some Snow-White Marble Eyes
Midnight Odyssey - Where Hope and Daylight Die
Mirkwood - The Rotting Horse On The Deadly Ground
Severoth - A distant Flame Before the Sun
Emyn Muil - Menegroth
Eldamar - Land Of The Dead
Elderwind - Flammifer
Mesarthim - Grey Havens
Thy Light - Lugburz
Evilfeast - Morthond
Avathar (Fin)- Elfstone
Emyn Muil - Menegroth
Elderwind - Flammifer
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Ciekawie to wygląda, nie powiem.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Znam z tego Evilfeast (spoko), Wyrd (bardzo spoko), Avathar (żenująca zżyna z Summoning), Midnight Oddysey (super) i Mirkwood chyba też ale nie pamiętam. O Emyn Muil też (to się nie pisze Emyr?), również ripoff S. Nie wiem jak może brzmieć cover The Passing of Grey Company i się boję. Dobór utworów bardzo prawilny jeśli tylko zabrać Avathar instrumenty.wilczar pisze:Późną jesienią tego roku ukaże sie w Wolfspell Records trybut do Summoning.
Mesarthim - Grey Havens
Thy Light - Lugburz
Evilfeast - Morthond
Avathar (Fin)- Elfstone
Emyn Muil - Menegroth
Elderwind - Flammifer
- wilczar
- zaczyna szaleć
To kolega Wędrujący Wiatr nie zna? Azaghal też nie? Pisze się Emyn Muil (tak jak to pisał mistrz Tolkien). Kto jest rip off???
- WaszJudasz
Mnie właśnie wykonania Wędrujacego Wiatru, a poza tym Severoth, Evilfeast, Mirkwood i Elderwind najbardziej interesują, ogólnie zapowiada się trybut wart uwagi, co rzadkie.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- pr0metheus
No skład rzeczywiście ciekawy z azaghal na czele , szkoda tylko że summoning to lajno
niech to miejsce niebawem zniknie
- Puszczyk
- rozkręca się
Takie łajno prometejskie któremu wszyscy trzybutują ;-)
Góry Emyn Muil nie leżą w Nilfgaardzie, wszystko ci się pokićkało, a skład przepotężny.Karkasonne pisze: (to się nie pisze Emyr?),
Chyba nie, przypuszczam że nie odpaliłem nigdy bo popieprzyło mi się z Twoją Starą Rzeką. Kiedyś trzeba będzie ściągnąć. A kto rip off to napisałem, Avathar najbardziej, a Emyn Muil też tak na dobrą sprawę z tego co pamiętam.wilczar pisze:To kolega Wędrujący Wiatr nie zna? Azaghal też nie? Pisze się Emyn Muil (tak jak to pisał mistrz Tolkien). Kto jest rip off???
A Azaghal nazwa mi dobrze znana ale chyba nie słuchałem.
- wilczar
- zaczyna szaleć
Wiesz w ogóle co to znaczy rip off?
A jesteś pewien, że Ty znasz więcej niż jedno tłumaczenie?wilczar pisze:Wiesz w ogóle co to znaczy rip off?
- wilczar
- zaczyna szaleć
Tłumaczenie z jęz. angielskiego oraz lata używania tego zwrotu w kontekście złodziei w podziemiu metalowym nie pozostawia raczej wątpliwości...Karkasonne pisze:A jesteś pewien, że Ty znasz więcej niż jedno tłumaczenie?wilczar pisze:Wiesz w ogóle co to znaczy rip off?
To przedstawię Ci nowy świat, w którym rip-off oznacza też zrzynkę:wilczar pisze: Tłumaczenie z jęz. angielskiego oraz lata używania tego zwrotu w kontekście złodziei w podziemiu metalowym nie pozostawia raczej wątpliwości...
http://pl.bab.la/slownik/angielski-polski/rip-off" onclick="window.open(this.href);return false;
- wilczar
- zaczyna szaleć
Zatem powinieneś użyć tego wyrażenia jako czasownika - to rip off , albo ripping off poza tym jaki jest sens powielania jakiegoś zwrotu skoro ma on juz konkretne znaczenie w kontekście muzycznego podziemia? Ten świat, ktory mi pokazałeś jest chyba tylko twój.
- Puszczyk
- rozkręca się
W takim razie rip off oznacza również zrzynkę. O ile dobrze zrozumiałem tym zrzynającym jest Emyn Muil? Pojawia się zatem jeden z moich ulubionych, a zarazem najgłupszych zarzutów.
Zastanawiam się tylko jak można stawiać takie zarzuty nie widząc, a może nie mając jednocześnie problemu z odtwórstwem i niekończącym się powielaniem całego gatunku. Przecież black metal, a także wszystkiego jego dalsze i bliższe pochodne, nieustannie jadą na tych samych patentach, trudno już chyba o większą oczywistość.
Dlaczego zatem takim wyjątkiem jest Emyn Muil? Caladan Brood to też rip off, albo Rivendell, Elffor, i wielu innych epigonów?
Zastanawiam się tylko jak można stawiać takie zarzuty nie widząc, a może nie mając jednocześnie problemu z odtwórstwem i niekończącym się powielaniem całego gatunku. Przecież black metal, a także wszystkiego jego dalsze i bliższe pochodne, nieustannie jadą na tych samych patentach, trudno już chyba o większą oczywistość.
Dlaczego zatem takim wyjątkiem jest Emyn Muil? Caladan Brood to też rip off, albo Rivendell, Elffor, i wielu innych epigonów?
Słuchaj, zrobimy to tak. Co prawda dzisiaj mam dzień niepracujący, ale wyłożę Ci to dokładnie (mimo wszystko wydajesz trybut dla Summoning), a Ty nie będziesz więcej powtarzał głupot, bo jeszcze ktoś inny może to przeczytać i przyjąć za prawdziwe, a poziom językowy w Polsce wciąż nie rozwala.wilczar pisze:Zatem powinieneś użyć tego wyrażenia jako czasownika - to rip off , albo ripping off poza tym jaki jest sens powielania jakiegoś zwrotu skoro ma on juz konkretne znaczenie w kontekście muzycznego podziemia? Ten świat, ktory mi pokazałeś jest chyba tylko twój.
1. Nie odrobiłeś dokładnie lekcji domowej w postaci przeczytania tej strony słownika, ale uznam dwie okoliczności łagodzące: sami twórcy nie wpisali tam faktycznie rip-off jako rzeczownika, a poza tym przysługują Ci dwa nieprzygotowania do lekcji w roku. Teraz spójrzmy trochę niżej, tam gdzie wpisali przykłady użycia:
2. Następnie zobaczmy do Corpius of Contemporary American English za kontekstami słowa "rip-off":So the way I tend to think of it is like a hierarchy of cyber-needs in space, a total rip-off from Abraham Maslow.
Przypomina mi to więc hierarchię cyber-potrzeb w przestrzeni. ~~~ Zupełny plagiat z Abrahama Maslowa.
" James' critics include people who say the series is a Twilight ripoff.
LEON: I did. BEHAR: Do you think its a ripoff or an homage?
3. Rozczaruję Cię, ale nawet w świecie metalu słowo "ripoff" jako zrzynki jest znane. Pamiętam np. wywiad z Opeth, gdzie Akerfeldt nazwał Agalloch "100% Opeth ripoff". Nie będę już szukał więcej kontekstów akurat do świata metalu, bo język angielski obowiązuje tak samo wśród metalowców jak i innych ludzi.I think she takes bits and pieces of her. I do nt think its a ripoff. Shes such a big fan, you know.
4. "Ripping off" i "rip off" to nie to samo, tak samo po polsku rzeczownik odczasownikowy jest tylko podgrupą rzeczownika.
A teraz proponuję tak: wiem że publicznie jest trudno się przyznać do błędu, zwłaszcza że sam chciałeś błysnąć mówiąc "a wiesz co to w ogóle znaczy?". Dlatego też przyznasz się sam przed sobą, ale publicznie możesz tu jeszcze trochę poszpanować, żeby nie było, że całkiem przegrałeś sprawę. Gra gitara?
- Mol
Poczyniłeś pewne założenia, np. tego, że nie przeszkadza mi odtwórczość. Oczywiście, że przeszkadza. I Tobie też, chodzi tylko o jego poziom. Linię, którą należy przekroczyć, by przegiąć pałę. Chyba, że jakby ktoś nagrał tę samą płytę z z riffami w innej kolejności, to by Ci nie przeszkadzało. Widocznie masz wyższą tolerancję na odtwórczość, i tyle.Puszczyk pisze:W takim razie rip off oznacza również zrzynkę. O ile dobrze zrozumiałem tym zrzynającym jest Emyn Muil? Pojawia się zatem jeden z moich ulubionych, a zarazem najgłupszych zarzutów.
Caladan Brood, Rivendell, Elffor, no nie oszukujmy się, żadnego zespołu znanych z oryginalności nie wymieniłeś. Akurat Summoning z jakiegoś powodu jest kapelą która była jak dotąd niemożliwa do podrobienia. Czuć cały czas, że te zespoły na trybut to tylko kopie. Bo może się to komuś nie podobać, ale to jest istotny zespół, a powstanie trybutu z bendami, które coś tam już swojego osiągnęły, tylko to potwierdzi.
- Puszczyk
- rozkręca się
Tak przy okazji to uwielbiam Agalloch, a Opeth nigdy mi się nie podobał i zawsze nudził, więc jak to z tym stuprocentowym zrzynaniem jest? :-)Karkasonne pisze: wywiad z Opeth, gdzie Akerfeldt nazwał Agalloch "100% Opeth ripoff".
-
- zaczyna szaleć
+12391283901289031203Puszczyk pisze:
Tak przy okazji to uwielbiam Agalloch, a Opeth nigdy mi się nie podobał i zawsze nudził, więc jak to z tym stuprocentowym zrzynaniem jest? :-)