KAECK

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Necropunk
w mackach Zła

KAECK

27-02-2016, 15:25

Towarzysz Koper przypomniał mi wczoraj o absolutnie pominiętej pozycji z roku poprzedniego. W ogóle jakoś tak polska opinia podziemna zlała temat, a niesłusznie, bo debiut KAECK jest warty odnotowania i kilkudziesięciu minut uwagi.

Pochodzą z Holandii. Ilu ich jest niewiadomo, kim są też niespecjalnie. Znaczy się, wieść gminna niesie, że odpowiedzialni za to są ludzie z Sammath, Noordelingen i Kjeld. Brzmi jak dobrze znana historia z DSO, ale na tym podobieństwa się kończą, bo muzycznie to zupełnie inna bajka. Black metal, który tkwi korzeniami, łodygą i gałęziami w okolicach połowy lat 90. Bardziej obrazowe porównanie to może takie, że Isvind spotyka tu Katharsis. A jeśli wyobraźnia nic nie podpowiada to siądźcie stołem małe smyki, młodojebce, stare pryki i nadstawcie dobrze uszy, choć na dworze śnieżek prószy:

" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

Re: KAECK

27-02-2016, 16:10

Necropunk pisze:debiut KAECK jest warty odnotowania i kilkudziesięciu minut uwagi.
i chyba tyle. dwa przesluchy i nie wroce. naprawde nic szczegolnego,a dodatkowo te klawisze (mimo ze sporadyczne) draznia mnie wielce i walą cebulą
niech to miejsce niebawem zniknie
Necropunk
w mackach Zła

27-02-2016, 16:15

Przecież tutaj klawisze nie grajo jak w jakimś HECATE ENTHRONED czy innym ANCIENT, ale tworzą zgniłą atmosferę ala FUNEREAL PRESENCE. W sumie to nawet ten krążek bez tych klawiszy straciłby ciut na swoim uroku.
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

27-02-2016, 16:51

slysze przecie ze te klawisze to marginalne sa,jednak mi cos zgrzyta.
ogolnie ten material to nie moja bajka,ta atmosfera nie przemawia.
piszesz ze isvind spotyka katharsis, oba uwielbiam,ale w tym keksie za grosz nie czuje ani jednego,ani drugiego.
bardziej kjeld spotyka blaze of perdition:)
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

27-02-2016, 18:32

No cóż, ja się powtórzę, "Stormkult" zrobił mi najlepiej ze wszystkich trzech płyt blackmetalowych wydanych w roku 2015, które słyszałem.

Śmiertelnie równa, diabelsko wściekła, demonicznie atmosferyczna płyta.
Kerosene keeps me warm.
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

28-02-2016, 13:58

pr0metheus pisze:slysze przecie ze te klawisze to marginalne sa,jednak mi cos zgrzyta.
ogolnie ten material to nie moja bajka,ta atmosfera nie przemawia.
piszesz ze isvind spotyka katharsis, oba uwielbiam,ale w tym keksie za grosz nie czuje ani jednego,ani drugiego.
bardziej kjeld spotyka blaze of perdition:)
+1

Przesłuchałem to wczoraj. Te klawiszowe wygibasy są dla mnie nie do strawienia.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

28-02-2016, 14:09

kiedy nastepca piesni ?
Awatar użytkownika
Drone

28-02-2016, 14:34

Jeszcze trochę :)
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

28-02-2016, 19:29

Drone pisze: Przesłuchałem to wczoraj. Te klawiszowe wygibasy są dla mnie nie do strawienia.
Panie profesorze, apeluję! Stała by się rzecz straszna, gdyby pan akurat wpadł w -zaczynam myśleć, że celowo zastawioną -pułapkę na poziomie pojedynczego fenomenu i cofnął badawczą sondę, stanąwszy przed uspokajającym mirażem.

Ten koślawy klawisz to blaga, kłąb kosmicznego pyłu, który przy trzecim odsłuchu rozwiewa się, ukazując oko czarnej dziury. To są wrota noumenu.

Spenetruj pan tę czarną dziurę swoją nieustraszoną sondą, jeśli stawia opór, to dobrze - z tym większą furią winieneś pan atakować ten dziewiczy korytarz, wyzbywszy się kantowskiego lubrykantu.

Nie w tym rzecz, jakie środki zostały tu użyte, a w tym, że Kaeck powiódła się próba otwarcia portalu, który pozostawał zamknięty od czasów - ośmielam się stwierdzić - "Transylvanian Hunger". Tak, po drugiej stronie czeka Istota Blackmetalu i dlatego właśnie pan masz moralny obowiązek, aby wcisnąć tam próbnik, po czym zanieść wątpiącym, aby na własne oczy ujrzeli krople czarnego eteru i ektoplazmy. Mój głos nie będzie słyszalny.
Kerosene keeps me warm.
Awatar użytkownika
Drone

28-02-2016, 19:40

Na takie dictum mogę odpowiedzieć tylko pozytywnie. Obiecuję posłuchać tego ponownie, choć jeśli chodzi o sprawę otwarcia portalu, to zrobiła to już w zeszłym roku płyta "Mysteries" formacji BLACK CILICE :)
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

28-02-2016, 21:26

83koper83 pisze:
Drone pisze: Przesłuchałem to wczoraj. Te klawiszowe wygibasy są dla mnie nie do strawienia.
Panie profesorze, apeluję! Stała by się rzecz straszna, gdyby pan akurat wpadł w -zaczynam myśleć, że celowo zastawioną -pułapkę na poziomie pojedynczego fenomenu i cofnął badawczą sondę, stanąwszy przed uspokajającym mirażem.

Ten koślawy klawisz to blaga, kłąb kosmicznego pyłu, który przy trzecim odsłuchu rozwiewa się, ukazując oko czarnej dziury. To są wrota noumenu.

Spenetruj pan tę czarną dziurę swoją nieustraszoną sondą, jeśli stawia opór, to dobrze - z tym większą furią winieneś pan atakować ten dziewiczy korytarz, wyzbywszy się kantowskiego lubrykantu.

Nie w tym rzecz, jakie środki zostały tu użyte, a w tym, że Kaeck powiódła się próba otwarcia portalu, który pozostawał zamknięty od czasów - ośmielam się stwierdzić - "Transylvanian Hunger". Tak, po drugiej stronie czeka Istota Blackmetalu i dlatego właśnie pan masz moralny obowiązek, aby wcisnąć tam próbnik, po czym zanieść wątpiącym, aby na własne oczy ujrzeli krople czarnego eteru i ektoplazmy. Mój głos nie będzie słyszalny.
szanowny panie. wygraleś pan internety.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

19-09-2016, 18:53

Siłą rzeczy dotarłem do "Bezbożnej Arogancji". Nie chce mi się nawet osobnego tematu zakładać, bo pewnie by już był, gdyby kogoś ta płyta tak rozjechała, jak mnie. Trochę to jednak dziwne.
Kerosene keeps me warm.
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

09-03-2017, 19:43

"Het Zwarte Diktaat" ma się nazywać kolejny album. Podobno ukaże się jeszcze w tym roku.
Kerosene keeps me warm.
ODPOWIEDZ