Jak nie wyciągają wniosków? Ludzie kasę przelewają to rypią w preorderach to co jeszcze nie zostało wznowione przynajmniej pięć razy :)pogodancer pisze:Przyznać jednak trzeba, że jebani konsekwentni są, żadnych wniosków nie wyciągają:)
MORDOR (POL)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- zaczyna szaleć
Re: MORDOR (POL)
- moonfire
- zahartowany metalizator
Posłuchałem po kilkunastu latach przerwy "Prayer to...", którą kupiłem na reedycji, bo byłem ciekawy, czy ta muzyka obroniła się po takim czasie. Niestety, wytrzymanie trzech kwadransów z tymi dźwiękami okazało się torturą estetyczną. Rozumiem kiepskie brzmienie, wszak w metalu lepiej brzmieć słabo niż na triggerach. Natomiast cała reszta jest miksem najgorszych tendencji w muzyce metalowej i progresywnej (gdyby Tomasz Beksiński tolerował growle, z pewnością puszczałby "Prayer to..." na zmianę z Lashitozą).
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Fakt. Prayer to nie mogłem już słuchać w dniu premiery, a co dopiero teraz. Znacznie lepiej czas ostał się z demówką.
all the monsters will break your heart
- aginsiak
- w mackach Zła
Pytanie za 100 pkt. Czy dostał ktoś z Was już winyle ? A może powinienem zapytać ,czy ktoś w ogóle zamawiał w opcji pre-order?
- tommek
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
- nicram
Jest i okładka:

Premiera 20 kwietnia w Pagan Records. Bdb, ile można czekać. :-)

Premiera 20 kwietnia w Pagan Records. Bdb, ile można czekać. :-)
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Ogólnie czekam, ale na takie TEASERY to szkoda prądu.
- tommek
- Kontakt:
- moonfire
- zahartowany metalizator
Ani mnie to ziębi, ani grzeje. W stosunku do fajnego, rockowego "The Earth" powrót do darcia mordy uważam za koniunkturalny regres.
W klimatycznym metalu i tak nic przez długi czas nie pobije qip.
W klimatycznym metalu i tak nic przez długi czas nie pobije qip.
- tommek
- Kontakt:
http://puregrainaudio.com/audio/after-2 ... e-premiere" onclick="window.open(this.href);return false;
- nicram
Muzyka bardzo dobra. Ale mając tak doskonałe gardło w zespole aż się prosiło, żeby zrobić normalne wokale. Użycie growli obniża moim zdaniem znacząco wartość tej (niezłej mimo wszystko) płyty.
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Punktowo posłuchałem płyty (bo nigdy nie słucham całej przed zakupem) i też co mi się nasunęło na myśl, to że brak czystych wokali. Może szkoda, może nie. Kupię, posłucham, ocenię.nicram pisze:Muzyka bardzo dobra. Ale mając tak doskonałe gardło w zespole aż się prosiło, żeby zrobić normalne wokale. Użycie growli obniża moim zdaniem znacząco wartość tej (niezłej mimo wszystko) płyty.
- zorro
- zaczyna szaleć
Przesłuchałem całość i mi się podoba. Fajny klimat. Może i brakuje czystych wokali, mimo tego, całość bardzo dobra
- nicram
Cofam wszystko co ewentualnie złego napisałem. Płyta nie jest dobra. Jest fantastyczna. Każdy kawałek to jebany mroczny przebój roku. :-) Zajebiste kompozycje i klimat. Aż zaczynam wątpić czy ktoś ich w tym roku przebije w Polsce, zwłaszcza, że wieje ciszą od chłopaków z Masachist. ;-)
Teledysk: " onclick="window.open(this.href);return false;
Teledysk: " onclick="window.open(this.href);return false;