FURIA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: FURIA

18-10-2016, 17:11

Nerwowy pisze:
nicram pisze:Fajne tytuły, ale sama muzyka to wydmuszka. Od Nocel już mi nie po drodze z tym zespołem. Jestem na nie.
A ten jak nie czai ;D, Furia tak naprawdę zaczęła się dopiero właśnie na tym albumie. Wcześniejsze rzeczy to bardziej lub mniej udane poszukiwania własnej tożsamości i stylu.
Dziękuje Ci Panie Oświecony za wytłumaczenie. Rozumiem, że teraz odnaleźli swój styl i gimnazjalny target. Życzę Wam (Tobie i Furii) wielu szczęśliwych chwil na wspólnej drodze życia.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Ascetic

18-10-2016, 17:14

Lobas pisze:Nie ukrywam, że po przesłuchaniu EP-ki Guido boję się sprawdzić nowej płyty, ale skoro jest lepsza niż takie Altarage, Blood Incantation czy New Model Army to wypada sprawdzić.
kasuje wymienione pozycje w przedbiegach ;-)

ps. to się nazywa polski internet/ blogi muzyczne/ prasa muzyczna. oceny mocno subiektywne, nacechowane … zresztą. nie mam dowodów. mogę tylko domniemać.

ps. też się zastanawiam jakbym wybrnął z takiej oto sytuacji. prowadzę poczytny blog muzyczny. takie 500 odsłon dziennie. dostaje materiały "promocyjne" z wytwórni. i co jebać jak mi nie pasuje? spuścić zasłonę milczenia? czy napisać, że OK. wiadomo wyślą następne.
jeszcze gorzej jak jesteś ze "środowiska". napiszesz, że nie takie jakie miało być, to się koledzy obrażą …
Ostatnio zmieniony 18-10-2016, 17:18 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Poro
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

18-10-2016, 17:16

Ascetic pisze:
Lobas pisze:Nie ukrywam, że po przesłuchaniu EP-ki Guido boję się sprawdzić nowej płyty, ale skoro jest lepsza niż takie Altarage, Blood Incantation czy New Model Army to wypada sprawdzić.

ps. to się nazywa polski internet/ blogi muzyczne/ prasa muzyczna. oceny mocno subiektywne, nacechowane … zresztą. nie mam dowodów. mogę tylko domniemać.
W tym wypadku zdecydowanie chorobą psychiczną. Trzeba MIEĆ ZDROWO NAPIERDOLONE POD KOPUŁĄ, że wypisywać takie rzeczy w kontekście tego zespołu.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
byrgh
zahartowany metalizator

18-10-2016, 17:20

nicram pisze:
Nerwowy pisze:
nicram pisze:Fajne tytuły, ale sama muzyka to wydmuszka. Od Nocel już mi nie po drodze z tym zespołem. Jestem na nie.
A ten jak nie czai ;D, Furia tak naprawdę zaczęła się dopiero właśnie na tym albumie. Wcześniejsze rzeczy to bardziej lub mniej udane poszukiwania własnej tożsamości i stylu.
Dziękuje Ci Panie Oświecony za wytłumaczenie. Rozumiem, że teraz odnaleźli swój styl i gimnazjalny target. Życzę Wam (Tobie i Furii) wielu szczęśliwych chwil na wspólnej drodze życia.
no, Nerwowy ma wyjątkową zdolność umniejszania każdemu do poziomu szamba, kto nie pojmuje (czytaj: nie lubi) wyższej sztuki uznanej przez wójta i koło gospodyń wiejskich we wsi Chrząszczyżewoszyce ;)
535

18-10-2016, 17:21

Gdzie te rewelacje można przeczytać? Inna sprawa że uwzięliście się bo to polski zespół.
Awatar użytkownika
Ascetic

18-10-2016, 17:22

Plastek pisze:
Ascetic pisze:

W tym wypadku zdecydowanie chorobą psychiczną. Trzeba MIEĆ ZDROWO NAPIERDOLONE POD KOPUŁĄ, że wypisywać takie rzeczy w kontekście tego zespołu.
gdyby to napisał np. 535 wiedziałbym, że to zabawa słowna połączona z prowokacją. ale on/ Pan Redaktor to tak na poważnie … trzeba przewartościować ten rok. huj. da się jeszcze zrobić.
Poro
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

18-10-2016, 17:23

535 pisze:Gdzie te rewelacje można przeczytać? Inna sprawa że uwzięliście się bo to polski zespół.
Plastek pisze:
Destro pisze:Pierwsza recenzja:

http://www.violence-online.pl/album-tyg ... n-records/" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrazek
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
535

18-10-2016, 17:39

Ascetic pisze:
gdyby to napisał np. 535 wiedziałbym, że to zabawa słowna połączona z prowokacją. ale on/ Pan Redaktor to tak na poważnie … trzeba przewartościować ten rok. huj. da się jeszcze zrobić.
Zaraz tam gra słowna, zaraz prowokacja, zaraz pewnie jeszcze proszę go aresztować!. Wracając jednak do w miarę poważnej dyskusji. Ja napisałem o tym winylowym wydawnictwie i faktycznie mi się podobają trzy numery Hahary, Łączka i ten ostatni, ale ja mam dupę czystą. Akurat w tych nagraniach cieszą mnie elementy, których jestem fanem "od zawsze" i niejednokrotnie dawałem temu tutaj wyraz, powodując przerażenie i niesmak u co delikatniejszych forumowiczów. Co do płyty, to nie wiem. Nie słyszałem. Nie chcę być złośliwy, ale podejrzewam, że wy też nie słyszeliście. Czyżbyście z góry zakładali, że chujnia, bo Furia? Nieładnie, koledzy. Bardzo nieładnie. Wypada, choć raz przesłuchać. To nie Anthrax.
Awatar użytkownika
Ascetic

18-10-2016, 17:48

535 pisze:
Ascetic pisze:
Zaraz tam gra słowna, zaraz prowokacja, zaraz pewnie jeszcze proszę go aresztować!. Wracając jednak do w miarę poważnej dyskusji. Ja napisałem o tym winylowym wydawnictwie i faktycznie mi się podobają trzy numery Hahary, Łączka i ten ostatni, ale ja mam dupę czystą. Akurat w tych nagraniach cieszą mnie elementy, których jestem fanem "od zawsze" i niejednokrotnie dawałem temu tutaj wyraz, powodując przerażenie i niesmak u co delikatniejszych forumowiczów. Co do płyty, to nie wiem. Nie słyszałem. Nie chcę być złośliwy, ale podejrzewam, że wy też nie słyszeliście. Czyżbyście z góry zakładali, że chujnia, bo Furia? Nieładnie, koledzy. Bardzo nieładnie. Wypada, choć raz przesłuchać. To nie Anthrax.
jak na moje oko nie uchwyciłeś sedna sprawy. ale OK.
ps. żeby sprawa była jasna. mi się marzy Polski zespół z niepodważalną pozycją na świecie. niech się Furia broni sama, albo jeszcze lepiej muzyką . niech pieją peany na forach i w prasie. klubowe i festiwalowe koncerty niech będą wyprzedane. żeby nie było. niech.
Ostatnio zmieniony 18-10-2016, 17:52 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
Poro
Awatar użytkownika
Bohdan
weteran forumowych bitew

18-10-2016, 17:49

535 pisze:chujnia, bo Furia
ładne, proza
535

18-10-2016, 17:56

Ascetic pisze:
Uchwyciłem, uchwyciłem, ale po co o tym dyskutować? Bo to jest pierwszy raz? Co było jak wyszedł ostatni Behemoth? Ilu było takich, którzy wypisywali pierdoły i to całkiem poważnie. O odkryciu, nowej drodze i podobnych herezjach.Gdzieś tam są jeszcze ślady.
535

18-10-2016, 18:00

To, co poniżej przeczytacie, to właściwie nie będzie stricte recenzja. To raczej pean pochwalny, który będzie miał za zadanie przekonać Was, że na najnowszy album Furii to nie tylko najlepsza rzecz, jaka przytrafiła się ekipie Nihila w całej dotychczasowej karierze, ale też najlepszy tegoroczny album w ogóle. Oj, nie wydaje mi się, żeby w tym roku ukazał się jakikolwiek lepszy strzał.

No co się przypierdalacie? Ładny przecież wstęp jest. Zapiszę sobie w notatniku. Będzie mi pasował do przyszłorocznego konceptalbumu mojej ulubionej kapeli.
Awatar użytkownika
Ascetic

18-10-2016, 18:02

535 pisze:
Ascetic pisze:
Uchwyciłem, uchwyciłem, ale po co o tym dyskutować? Bo to jest pierwszy raz? Co było jak wyszedł ostatni Behemoth? Ilu było takich, którzy wypisywali pierdoły i to całkiem poważnie. O odkryciu, nowej drodze i podobnych herezjach.Gdzieś tam są jeszcze ślady.
fakt. uchwyciłeś. fakt ;-)

w "320 w 2" jest zjazd do kopalni (czy jak to sie mówi po górniczemu)? tak tylko pytam, żeby zmienić temat ...
Poro
535

18-10-2016, 18:08

Na to wychodzi, ale przecież sam możesz sobie sprawdzić.
" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Ascetic

18-10-2016, 18:11

535 pisze:Na to wychodzi, ale przecież sam możesz sobie sprawdzić.
" onclick="window.open(this.href);return false;
jak rozumiem, nieładnie podejrzewasz mnie, że zabieram głos, nie znając przedmiotu sprawy.
otóż nie.
zaintrygowany pijacką mordą Świetlickiego odsłuchałem.
trop idealny.
teraz czekam na BM'wersję Bukartyka …
powinno się więcej dziać
Poro
535

18-10-2016, 18:17

Ascetic pisze: pijacką mordą Świetlickiego
No wiesz. Marcin posiada szlachetne rysy poety, a nie to co napisałeś.
Awatar użytkownika
Ascetic

18-10-2016, 18:22

535 pisze:
Ascetic pisze: pijacką mordą Świetlickiego
No wiesz. Marcin posiada szlachetne rysy poety, a nie to co napisałeś.
aaaa, tak może być.
akurat z poezją to ja jestem na bakier ;-) w szczególności z p. śpiewaną
choć po odsłuchaniu Furii poczyniłem znaczący postęp
Poro
Plasfodeur
weteran forumowych bitew

18-10-2016, 18:31

Zabawna recenzja, zajebista płyta.
Grrrówno!
kenediusze
weteran forumowych bitew

18-10-2016, 19:49

Niektóre momenty tu naprawdę brzmią jak ŚWIETLIKI (Łączka! znakomity numer swoją drogą). I nie jest to wada, właściwie całkiem odwrotnie.

Nie jestem pewien jak to wydawnictwo traktować, niby epka a niewiele krótsza od zapowiadanego albumu (można by się uprzeć, że wychodzą w tym roku dwie równorzędne FURIE, bo w dzisiejszych czasach różnica między ep a lp jest wyłącznie umowna). Tak czy inaczej zapowiada się całkiem nieźle, po paru odsłuchach.
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
Awatar użytkownika
Ascetic

18-10-2016, 19:50

kenediusze pisze:Niektóre momenty tu naprawdę brzmią jak ŚWIETLIKI (Łączka! znakomity numer swoją drogą). I nie jest to wada, właściwie całkiem odwrotnie.

Nie jestem pewien jak to wydawnictwo traktować, niby epka a niewiele krótsza od zapowiadanego albumu (można by się uprzeć, że wychodzą w tym roku dwie równorzędne FURIE, bo w dzisiejszych czasach różnica między ep a lp jest wyłącznie umowna). Tak czy inaczej zapowiada się całkiem nieźle, po paru odsłuchach.
ta druga mam nadzieję, że na Barbórkę ...
Poro
ODPOWIEDZ