ANTAEUS

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

Re: ANTAEUS

09-10-2016, 21:36

tomaszm pisze:Mam już kilkanaście odsłuchów tego nowego kawałka. Z każdym razem coraz bardziej na jego punkcie wariuje. Chyba będę miał swoja płytę roku i to tak z zaskoczenia. obłędny jest.
U mnie dokładnie to samo. Nie mogę się już odczekać kurwa. Zaraz chyba się okaleczę.

EDIT: Zgasiłem sobie papierosa na ręku.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
tomaszm
mistrz forumowej ceremonii

09-10-2016, 21:39

ja sobie wymierzyłem samoplaskacza.

niech jeszcze Arkhon Infaustus nagrają nowy materiał to na pewno nastąpi koniec świata.
Czas zintensyfikowanej pracy do 8.05. Poza zasięgiem. Only hard work is real.
Awatar użytkownika
Deathhammer66
w mackach Zła

09-10-2016, 21:44

Kawałek bardzo dobry, czuć szaleństwo z "Blood Libels". Czekam, kolejna mocna premiera pod koniec roku.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

09-10-2016, 21:45

tomaszm pisze:
niech jeszcze Arkhon Infaustus nagrają nowy materiał to na pewno nastąpi koniec świata.
To już w ogóle posrałbym się ze szczęścia. Czasem zastanawiam się jak to jest, że Francja potrafi wydać taki bezkompromisowy wpierdol jak Antaeus czy właśnie Arkhon Infaustus, a z drugiej strony takie spedalizowane, delikatne i mizerne podróbki bm jak Deathspell Omega.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

09-10-2016, 21:50

tomaszm pisze:Mam już kilkanaście odsłuchów tego nowego kawałka. Z każdym razem coraz bardziej na jego punkcie wariuje. Chyba będę miał swoja płytę roku i to tak z zaskoczenia. obłędny jest.
Uważam ,że ten kawałek nie obrazuje , tego czego oczekujemy po tej płycie...jakby był celowo brzmieniowo zjebany , by całą , prawdziwą moc oddać po premierze całej płyty...w zupełnie lepszej , tnącej jakości jak w Bloood L. Myślę ,że dobrze wiedzą z czym się mierzą , oczekiwania są duże , więc nie dadzą sucharów. A w całej tej dyskusji o bluźnierstwie , z francuskiej sceny , uważam ,że zapominamy o SVEST .
Ta kapela , na bardziej podziemnym poziomie , wyznaczała sens tamtejszej sceny , muzyczny kierunek i celowe , metodyczne odosobnienie , niczym początki francuskiej sceny BM , Vlad Tepes , Torgeist, Belketre...To są chyba podstawy , szkoła , które kierują Antaeus , w to miejsce , które sobie pozycjonujemy w oczekiwaniach...
byrgh
zahartowany metalizator

11-10-2016, 19:14

Deathhammer66 pisze:Kawałek bardzo dobry, czuć szaleństwo z "Blood Libels". Czekam, kolejna mocna premiera pod koniec roku.
no proszę Cię, w tym numerze nie ma ułamka szaleństwa BL ;) jest za to chłodna kalkulacja i poprawna mielona, z fajnym - dla odmiany - zwolnieniem a la Archgoat. ale niech oni lepiej drugiego Blood Libels nie nagrywają, niech stworzą znowu coś oryginalnego i w pełni styknie. nie było jeszcze rap war metalu np. ;)
kenediusze
weteran forumowych bitew

11-10-2016, 21:58

byrgh pisze:nie było jeszcze rap war metalu np. ;)
Ło jezu, aż mi się kolacja cofnęła i prawie zanieczyściłem sobie klawiaturę.

Nowy numer fajny, bardzo dobrze się to zapowiada. A z tego wywiadu urzekł mnie ten fragment:
– We also left our second guitar player in Germany.
As in, threw him off the bus?
– No need, he was on so much drugs that he stayed behind at a party in Berlin. This is a guy that spent five years on a degree in chemistry only to fry his brain with home-made pharmaceuticals.
I to jest właśnie black metal.
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
Awatar użytkownika
COFFIN

12-10-2016, 00:10

Koncerty na zapleczu knajpy z kebabem tez masa:D
'Come the Blessed Madness'
pr0metheus

19-10-2016, 23:52

posluchalem jeszcze pare razy tego kawalka i wydaje mi sie ze kolega sodomouse moze miec racje. jakby go ubrac w to duszne ,geste brzmienie blood libels sila razenia bylaby wieksza. i z plyty antaeus uderzy jak z armaty
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

20-10-2016, 09:26

SODOMOUSE pisze:oczekiwania są duże , więc nie dadzą sucharów. A w całej tej dyskusji o bluźnierstwie , z francuskiej sceny , uważam ,że zapominamy o SVEST .
SVEST bardzo spoko, ale zdecydowanie wole ich płytę niż kawałki ze splitu z DsO.
Awatar użytkownika
Nerwowy

20-10-2016, 09:45

pr0metheus pisze:posluchalem jeszcze pare razy tego kawalka i wydaje mi sie ze kolega sodomouse moze miec racje. jakby go ubrac w to duszne ,geste brzmienie blood libels sila razenia bylaby wieksza. i z plyty antaeus uderzy jak z armaty

Duszna i gęsta to była "Trójka" Aosoth, BL akurat miało brzmienie selektywne, zimne i ostre jak brzytwa ;)
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

20-10-2016, 09:48

Nerwowy pisze:
pr0metheus pisze:posluchalem jeszcze pare razy tego kawalka i wydaje mi sie ze kolega sodomouse moze miec racje. jakby go ubrac w to duszne ,geste brzmienie blood libels sila razenia bylaby wieksza. i z plyty antaeus uderzy jak z armaty

Duszna i gęsta to była "Trójka" Aosoth, BL akurat miało brzmienie selektywne, zimne i ostre jak brzytwa ;)
TAK, TAK, TAK
lys på slutten av lys

dra til helvete
pr0metheus

20-10-2016, 10:58

Nerwowy pisze:

to na pewno. ale BL w porownaniu z tym nowym kawalkiem z condemnation tez ma takie brzmienie
White Pharaoh
postuje jak opętany!

27-10-2016, 18:46

Bardzo obiecujący kawałek. Jeśli tylko cała płyta nie będzie takim Aosoth pod szyldem Antaeus to będę wielce kontent.
NihilSubSole
zaczyna szaleć

12-11-2016, 13:15

Całość. C.Y.F.A.W.S!

" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Ascetic

12-11-2016, 13:34

np. "Flesh Ritual"
osz w …
lys på slutten av lys

dra til helvete
Awatar użytkownika
TheDude

12-11-2016, 15:20

NihilSubSole pisze:Całość. C.Y.F.A.W.S!

O w morde. Ale jatka !!!
Bassza meg mind.
Awatar użytkownika
COFFIN

12-11-2016, 19:20

TheDude pisze:
NihilSubSole pisze:Całość. C.Y.F.A.W.S!

O w morde. Ale jatka !!!
Korci mnie, ale nie. Odpalę normalnie, jak płyta dojdzie.
'Come the Blessed Madness'
NihilSubSole
zaczyna szaleć

13-11-2016, 00:16

Wiem jedno: dla mnie płyta roku. Żadne DSO, które już dawno jest po drugiej stronie Rubikonu, żadne przeciągające się CDG, nawet Dead Congregation w najwyższej formie. To jest JESZCZE BARDZIEJ intensywne, niż "Blood Libels", JESZCZE BARDZIEJ chore i opętane, do tego brzmienie z CYFAWS/DPE i zwolnienia rodem z REVENGE. To jest kurwa ekstremalny metal a nie jakieś kapuczino. Leci dzisiaj pół dnia i zaraz będzie potrzebny kardiolog.
Awatar użytkownika
Ascetic

13-11-2016, 00:19

NihilSubSole pisze:Wiem jedno: dla mnie płyta roku. Żadne DSO, które już dawno jest po drugiej stronie Rubikonu, żadne przeciągające się CDG, nawet Dead Congregation w najwyższej formie. To jest JESZCZE BARDZIEJ intensywne, niż "Blood Libels", JESZCZE BARDZIEJ chore i opętane, do tego brzmienie z CYFAWS/DPE i zwolnienia rodem z REVENGE. To jest kurwa ekstremalny metal a nie jakieś kapuczino. Leci dzisiaj pół dnia i zaraz będzie potrzebny kardiolog.
tylko czarna sypana. z 3 łyżeczek. bez cukru.
jebać kapucino
DSO też
lys på slutten av lys

dra til helvete
ODPOWIEDZ