nie dość, że burżuj, pewnie bankster (PISo-KUKI, zrobi z Tobą porządek), to jeszcze chwalipięta ;-) byś przemilczał, coby ludziów wieczorową porą nie wnerwiać ;-) joke. dobry ruch.AroHien pisze:Super. Ja pinindzy mam w chuj więc biere :)Ascetic pisze:I po co zamieszcza? Skąd kasę brać, a może inaczej jak przekonać szanowną małżowinę, że Pastilence jest ważniejsze od 125 motka włóczki? co oczy nie widzą tego sercu nie żal, jak powiedziała jedna co mnie waliła w rogi -:)manieczki pisze:PESTILENCE – THE DYENTRY PENANCE cult demos from 1987 remasterd by Dan Swano
http://vicrecords.com/shop/index.php?id ... er=product" onclick="window.open(this.href);return false;
PESTILENCE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: PESTILENCE
lys på slutten av lys
- empir
- zahartowany metalizator
Ceniona holenderska formacja Pestilence ponownie wznowiła działalność.
U boku lidera zespołu Patricka Mameliego (wokal / gitara) w obecnym składzie Pestilence znalazł się ponownie pochodzący z Kuby, uznany basista Tony Choy (Atheist), a także urodzony w Wenezueli gitarzysta Santiago Dobles (Aghora) i rumuński perkusista Septimiu Harsan (Disavowed).
"Nie zabieramy się za pisanie nowego materiału Pestilence, będzie to raczej okazja do pogrania świetnych numerów, począwszy od 'Malleus Maleficarum' (debiut z 1988 r.) po 'Resurrection Macabre' (piąta płyta z 2009 r.). Żadnych ośmiostrunowych gitar, tylko powrót do wspomnień specjalnie dla fanów" - sprecyzował najbliższe plany Pestilence Mameli.
Aktualnie grupa szykuje koncerty na 2017 rok.
http://muzyka.interia.pl/wiadomosci/new ... Id,2288909" onclick="window.open(this.href);return false;
Chętnie bym znowu zobaczył, zwłaszcza jeśli skoncentrowaliby się na kawałkach z płyt 1-4.
U boku lidera zespołu Patricka Mameliego (wokal / gitara) w obecnym składzie Pestilence znalazł się ponownie pochodzący z Kuby, uznany basista Tony Choy (Atheist), a także urodzony w Wenezueli gitarzysta Santiago Dobles (Aghora) i rumuński perkusista Septimiu Harsan (Disavowed).
"Nie zabieramy się za pisanie nowego materiału Pestilence, będzie to raczej okazja do pogrania świetnych numerów, począwszy od 'Malleus Maleficarum' (debiut z 1988 r.) po 'Resurrection Macabre' (piąta płyta z 2009 r.). Żadnych ośmiostrunowych gitar, tylko powrót do wspomnień specjalnie dla fanów" - sprecyzował najbliższe plany Pestilence Mameli.
Aktualnie grupa szykuje koncerty na 2017 rok.
http://muzyka.interia.pl/wiadomosci/new ... Id,2288909" onclick="window.open(this.href);return false;
Chętnie bym znowu zobaczył, zwłaszcza jeśli skoncentrowaliby się na kawałkach z płyt 1-4.
- morbid
- rasowy masterfulowicz
niby mieli sie na dobre rozjebac,ale wiem...kasa się musi zgadzać
- empir
Jeśli koncerty będą na dobrym poziomie to niech zarobią jak najwięcej.
Jak dla mnie mogą grać numery z płyt 1-2, koncert chętnie zobaczę, ale to nie jest dobra wiadomość.
empir pisze: U boku lidera zespołu Patricka Mameliego (wokal / gitara) w obecnym składzie Pestilence znalazł się ponownie pochodzący z Kuby, uznany basista Tony Choy (Atheist),
-
Pestilence chętnie zobaczyłbym na żywo, bo jeszcze nie miałem okazji.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Widziałem ich po Resurrection Macabre i całkiem ok, ale nie powiem żeby zabili choć napalony byłem mocno jak zakurwili Out of the Body :)
- Self
- rasowy masterfulowicz
W sumie to koncepcja całkiem słuszna, bo nowe materiały nie robiły mi za bardzo, a koncertowo to moim zdaniem nadal była maszyna do zabijania. Tzn. tak było 7 lat temu, gdy widziałem ich na Brutalu, ale w tym czasie nie zdążyli chyba tak zdziadzieć. Tak czy chujak z chęcią zobaczyłbym znowu.
-
napisałbym, że mam to głęboko, ale pewnie ktoś się zaraz przyjebie, że marudzę, więc nie napiszę
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
zaznaczyli, że pomimo rozpadu będą chętni na koncertymorbid pisze:niby mieli sie na dobre rozjebac,ale wiem...kasa się musi zgadzać
In a world of compromise...some don't
- Self
- rasowy masterfulowicz
Przecież to nic złego mieć ten zespół głęboko w sercu.Heretyk pisze:napisałbym, że mam to głęboko, ale pewnie ktoś się zaraz przyjebie, że marudzę, więc nie napiszę
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Ostatnio najlepsze PESTILENCE to nagrywa RUDE.
- Ascetic
to samo mi przyszło do głowy ;-)Jimmy Boyle pisze:Ostatnio najlepsze PESTILENCE to nagrywa RUDE.
choć ten nowy kawałek: umiarkowany
lys på slutten av lys
-
Spoko, zawsze możesz poczytać Kinga :DHeretyk pisze:napisałbym, że mam to głęboko, ale pewnie ktoś się zaraz przyjebie, że marudzę, więc nie napiszę
Tak na poważnie to niestety ale Mamelli to jest kurwa debil do piątej potęgi. Kocham ich pierwsze cztery płyty, nic tego nie zmieni, ale wieśniak z niego przeokrutny.
- Mol
jak smiesz szkalowac Patrizio Giovanniego, chuju jebany? :D
est pisze:Tak na poważnie to niestety ale Mamelli to jest kurwa debil do piątej potęgi. Kocham ich pierwsze cztery płyty, nic tego nie zmieni, ale wieśniak z niego przeokrutny.
-

Nowy album wyjdzie w marcu, a teraz materiał jest w łapach Dana Swano i gówno mnie obchodzi, że "na pewno będzie słaby", czy że "powinni dać sobie spokój" itp.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
Nie no ten zestaw musi trafić do Polski do diabła ciężkiego
In a world of compromise...some don't
- ultravox
Zestaw bardzo fajny, ale plakat projektowały chyba połączone siły autorów okładek ostatnich płyt tych kapel ;)
-
Ale to jest lepsze niż ich ostatnie okładki razem wzięte :)ultravox pisze:Zestaw bardzo fajny, ale plakat projektowały chyba połączone siły autorów okładek ostatnich płyt tych kapel ;)
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Harlequin
^^ szedłbym na koncert