pierwsze dwa były o wiele lepsze , tu za duzo iron maiden i syndromu death magnetic[V] pisze:bardzo słaby utwór.Płasko i bez polotu,niczym jakiś odrzut z Death magnetic.
METALLICA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- vicek
- zahartowany metalizator
Re: METALLICA
- booshee
- postuje jak opętany!
to, chociaż fajny ten niewygodny jakiś taki refren i ten cały hewi metal w sumie, tylko jakieś to za wolne i ten WERBEL, ile można werbla użyć w kwadratowym utworze?[V] pisze:bardzo słaby utwór.Płasko i bez polotu,niczym jakiś odrzut z Death magnetic.
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
najlepszy ze wszystkich dotychczasowych. do trójki i teleexpresu jak znalazł.vicek pisze:pierwsze dwa były o wiele lepsze , tu za duzo iron maiden i syndromu death magnetic[V] pisze:bardzo słaby utwór.Płasko i bez polotu,niczym jakiś odrzut z Death magnetic.
lys på slutten av lys
- HSVV
- w mackach Zła
niedawno odpaliłem St Anger po latach przerwy i chociaż to żadne arcydzieło, to kasuje to co ten zespół przez ostatnie 10 lat płodził. tam był jakiś pomysł, chęć robienia czegoś po swojemu, na co mieli się ochotę. o ironio, Hetfield coś gadał niedawno, że "nie ma już żadnych zasad, które narzucają nam wytwórnie czy menedżerowie", a jak na złość, zamiast wykorzystać tę wolność, nagrywają jakieś generyczne numery. wszystkie te 3 do tej pory wypuszczone kawałki mają syndrom RHCP - pozbierane wszystkie riffy, patenty, motywy, linie wokalne, wrzucone do generatora numerów Mety i ot wychodzi, typowy kawałek, bez ikry i charakteru. szkoda.
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
- Lucek
- weteran forumowych bitew
kolejna bardzo dobra wporzo piosenka, powrót do korzeni na ile to możliwe w ich przypadku, mniej hiciarsko bardziej kanciasto, słucha sie wybornie, doceniam bezpośredniość i nawet pewnego rodzaju naiwność
-
- mistrz forumowej ceremonii
Wokal mnie wkurwia, bzyczy nieznośnie obok tych heavy metalowych patataji . Smuteczek,bo dwa poprzednie utwory takie dobre a tutaj już wychodzi copy/paste attitude,pewnie to zlepiali kilka miesięcy z róznych riffów, później Lars to przearanżował million razy I wyszedł taki bezpłciowy tasiemiec który przypomina o tym żałosnym death magnetic.booshee pisze:to, chociaż fajny ten niewygodny jakiś taki refren i ten cały hewi metal w sumie, tylko jakieś to za wolne i ten WERBEL, ile można werbla użyć w kwadratowym utworze?[V] pisze:bardzo słaby utwór.Płasko i bez polotu,niczym jakiś odrzut z Death magnetic.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
[youtube][/youtube]
Tu jest i heavy metal i nóżką można sobie potupać nie nudząc się przez sekundę. Jaki to jest genialny track.
A w tym atlas rise to wszystko na jedno kopyto,takie bezduszne pitolenie.
Tu jest i heavy metal i nóżką można sobie potupać nie nudząc się przez sekundę. Jaki to jest genialny track.
A w tym atlas rise to wszystko na jedno kopyto,takie bezduszne pitolenie.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- brb
- postuje jak opętany!
Czyli co? Dwa hity i 30 minut nudy? Szkoda że odeszli od rockowego grania i poszli w jakieś chuj wie co na St. Anger. Powrót do thrashowych korzeni też im średnio wychodzi. Takie Load, Reload czy nawet Garage... postrzegam jako płyty w 100% autentyczne, gdzie motorem napędowym była chęć i potrzeba pisania muzyki. Szkoda że od jakiegoś czasu dostajemy produkt. Wszyscy są podekscytowani, zaangażowani itp. Prawdziwa korporacja.
- Ascetic
- hcpig
No teraz jest co najwyżej nieźle, za melodyjne to i nie kopie jako całość, co najgorsza słychać Iron Maiden.
Ostatnio zmieniony 31-10-2016, 22:21 przez hcpig, łącznie zmieniany 1 raz.
Yare Yare Daze
-
Słuchając tego nowego kawałka utwierdzam się w przekonaniu,że ten zespół już niema w sobie żadnej pasji i iskry ,którą stracił jakieś 25 lat temu.Wszystko brzmi sucho i jakby słuchali cały dzień jedynki Iron Maiden.
- Żułek
problemem tego utworu jest to że kompletnie nic się w nim nie dzieje
ale sam w sobie jakiś strasznie zły nie jest, taki wypełniacz do radia aby miało się przy czym pozmywać
ale sam w sobie jakiś strasznie zły nie jest, taki wypełniacz do radia aby miało się przy czym pozmywać
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- booshee
- postuje jak opętany!
w szybkości 1.25 jest lepiej xD, po pierwsze te patataje werblowe nareszcie są w dobrym tempie po drugie szybciej się utwór kończy hehe, po trzecie jak się raz przesłucha w 1.25 to w normalnej prędkości utwór staje się już zupełnie niesłuchalny:)
a tak szczerze to jak usłyszałem Hetfielda w tym małym wstępie do refrenu (Are you coś tam?) to mówie MISTRZ, a tu chuj. Jaka reszta tego refrenu byłaby mistrzowska gdyby szło to do przodu a nie patatajowało.
a tak szczerze to jak usłyszałem Hetfielda w tym małym wstępie do refrenu (Are you coś tam?) to mówie MISTRZ, a tu chuj. Jaka reszta tego refrenu byłaby mistrzowska gdyby szło to do przodu a nie patatajowało.
- harvestman
W wersji z obrazkami
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- Zenek
Mi się podoba, może się dobrze wpasować w CD1 ten Atlas ;]
Porównania do Death Magnetic trochę niesprawiedliwe, moim zdaniem, lepiej ten numer płynie niż kawałki z DM.
Ale ja jestem fanbojem, więc spierdalać! ;)
Porównania do Death Magnetic trochę niesprawiedliwe, moim zdaniem, lepiej ten numer płynie niż kawałki z DM.
Ale ja jestem fanbojem, więc spierdalać! ;)

-
- postuje jak opętany!
Ćma lepsza ale to to nie jest tragiczne. Jakimś super kawałkiem bym tego nie nazwał ale jest lepiej niż na DM. Ogólnie widać w tych trzech kawałkach granie z większym luzem niż na DM. Coś czuję, że im naprawdę chce się grać takie kwadraty i pomimo iż nie są za dobre kompozycyjnie czy brzmieniowo to nie wiem... odczuwam w tym jakiś rodzaj pasji (przynajmniej na tyle ile może pozwolić korporacja).
-
No właśnie ja nie widzę w tym zespole ani luzu ani pasji.Nothingface pisze:Ćma lepsza ale to to nie jest tragiczne. Jakimś super kawałkiem bym tego nie nazwał ale jest lepiej niż na DM. Ogólnie widać w tych trzech kawałkach granie z większym luzem niż na DM. Coś czuję, że im naprawdę chce się grać takie kwadraty i pomimo iż nie są za dobre kompozycyjnie czy brzmieniowo to nie wiem... odczuwam w tym jakiś rodzaj pasji (przynajmniej na tyle ile może pozwolić korporacja).
-
http://www.blabbermouth.net/news/metall ... know-that/" onclick="window.open(this.href);return false;
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Naprawdę marzę o tym, żeby Metallica wywołała we mnie jeszcze takie emocje jak np. Black Sabbath i ich "13". Marzę, ale już w to nie wierzę.
To nie jest kwestia wieku muzyków czy wcześniejszego dorobku, który może przygniatać miotającą się kapelę, próbującą jeszcze raz wzbić się na szczyt. To albo kapela potrafi (vide Black Sabbath), albo nie potrafi. Metallica skomercjalizowała swoją nazwę i ryje jej członków do takiego stopnia, że trudno jest posądzić ten zespół o prawdziwą pasję, chęć tworzenia i grania muzyki z serca. Te teatralne miny, kosmiczne projekty (koncerty na Antarktydzie, jakieś idiotyczne filmy), cały właściwie ten marketingowy entourage i co najważniejsze chyba - dwie totalnie spierdolone brzmieniowo płyty - spowodowały u mnie to, że nie traktuję Metalliki poważnie. Nie traktuję ich jak żywego zespołu, organizmu, ale jak jakieś takie "coś", produkcik jakich mnóstwo wokół mnie. Trzeci singiel zanim wyda się całą płytę... no kurwa mać... Całą płytę w singlach najlepiej niech wydadzą, rozciągną proces na rok i będzie super, a po każdym singlu niech udzielają pierdyliarda wywiadów.
Będąc starym nadal można być ekscytującym, a swoim zachowaniem na scenie magnetyzować publiczność. Ale to trzeba być jak Black Sabbath, jak Rush, lub jak, co ostatnio miałem wielkie szczęście przeżyć na żywo, The Cure.
Dość mam projektu o nazwie Metallica. Koniec.
" onclick="window.open(this.href);return false;
To nie jest kwestia wieku muzyków czy wcześniejszego dorobku, który może przygniatać miotającą się kapelę, próbującą jeszcze raz wzbić się na szczyt. To albo kapela potrafi (vide Black Sabbath), albo nie potrafi. Metallica skomercjalizowała swoją nazwę i ryje jej członków do takiego stopnia, że trudno jest posądzić ten zespół o prawdziwą pasję, chęć tworzenia i grania muzyki z serca. Te teatralne miny, kosmiczne projekty (koncerty na Antarktydzie, jakieś idiotyczne filmy), cały właściwie ten marketingowy entourage i co najważniejsze chyba - dwie totalnie spierdolone brzmieniowo płyty - spowodowały u mnie to, że nie traktuję Metalliki poważnie. Nie traktuję ich jak żywego zespołu, organizmu, ale jak jakieś takie "coś", produkcik jakich mnóstwo wokół mnie. Trzeci singiel zanim wyda się całą płytę... no kurwa mać... Całą płytę w singlach najlepiej niech wydadzą, rozciągną proces na rok i będzie super, a po każdym singlu niech udzielają pierdyliarda wywiadów.
Będąc starym nadal można być ekscytującym, a swoim zachowaniem na scenie magnetyzować publiczność. Ale to trzeba być jak Black Sabbath, jak Rush, lub jak, co ostatnio miałem wielkie szczęście przeżyć na żywo, The Cure.
Dość mam projektu o nazwie Metallica. Koniec.
" onclick="window.open(this.href);return false;
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Sam sobie odpisuję, ale to co przed chwilą znalazłem tylko stanowi suplement do mojego powyższego wpisu.
http://heavyrock.eu/metallica-nagra-wid ... m-albumie/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://heavyrock.eu/metallica-nagra-wid ... m-albumie/" onclick="window.open(this.href);return false;