DEATHSPELL OMEGA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

Re: DEATHSPELL OMEGA

02-11-2016, 23:42

Postanowiłem sprawdzić na YouTube, co z tą nową płytą. Wniosek jest jeden - DsO jak DsO, na chuj drążyć temat. Fani takiego grania kupią w ciemno i będą się pałować, a hejters gona hejt. A z samego grania DsO wynika teraz tyle, co i z grania Ulcerate na Shrines of Paralysis - rozwój zatrzymany, trwa poruszanie się (mniej więcej w miejscu) w obrębie wypracowanego stylu. Nie jest to żaden przytyk, każda formuła kiedyś się wyczerpie.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

03-11-2016, 11:13

Jest progres i transgresja ale nie tak wyrazna jak wczesniej, moze dlatego to umyka niedojrzalym sluchaczom, ktorzy sie podniecaja po 2 odsluchach z bandcampa. To casus jak u King Crimson, u nich tez kazdy nowy album pozornie i teoretycznie niczym nie zaskakuje, bo na poczattku kazdemu sie wydaje, ze to powielenie juz znanych pomyslow i zagran. Potem jednak sie okazuje, ze to nieprawda i na tej nieslychanie cienkiej plaszczyznie niejednoznacznosci pojawiaja sie pewne ukyte wczesniej wzory i niuanse. A to Mastelotto nagle pieknie cyknie, a to Robert od niechcenia zagra dysonans tam ggdzie go formalnie nie powinno byc....Tak jest wlasnie w tym przypadku, zreszta wiadomo, ze wiele latwiej pobic swoj rekord w skoku wzwyz o 30 centymentro po miesiacu treningow, ale kiedy sie wysrubuje wynik do granicy mozliwosci to wtedy nawet po roku centymetr jest gigantycznym osiagnieciem, ktore cieszy bardziej niz te wszystkie wczesniejsze. Dlatego tutaj, na tej mistrzowskiej i nieprzystepnej plycie tak sie dzieje. To olbrzymie pole do eksploracji i tworczych poszukiwan. Zreszta kazdy wie, ze laska, ktora na pierwszej rance robi loda, potem ass to mouth, perskie oko, 69, solidny pissing i klocek na klate zakonczony wspolna konsumpcja kalu pomieszanego ze slina i wlosami lonowymi nie ma wiele do zaoferowania na nastepnej randce.....
woodpecker from space
est

03-11-2016, 11:17

Na kolejnej randce możecie np. wspólnie posłuchać ostatniego Anthrax, to pasuje do lasek, które opisałeś.
Awatar użytkownika
Triceratops

03-11-2016, 11:27

Ten Anthrax to ci chyba starego mopem wyruchal a starej w pizdzie zrobil silos na obornik, ze tak obsesyjnie go wspominasz przy kazdej okazji
woodpecker from space
est

03-11-2016, 12:37

Ja? Nie wiem skąd taki pomysł, przecież sam dobrze wiesz, że od obsesji są tutaj inni.
Awatar użytkownika
Triceratops

03-11-2016, 12:41

No wlasnie potwiedzam, dobrze wiem, ze jestes.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

03-11-2016, 12:42

Triceratops pisze:Ten Anthrax to ci chyba starego mopem wyruchal a starej w pizdzie zrobil silos na obornik, ze tak obsesyjnie go wspominasz przy kazdej okazji
netykieta,ok? :D
niech to miejsce niebawem zniknie
est

03-11-2016, 12:45

Triceratops pisze:No wlasnie potwiedzam, dobrze wiem, ze jestes.
Zbyt obsesyjnie mi to wmawiasz.
Awatar użytkownika
Triceratops

03-11-2016, 13:19

To nie ja to Anthrax ci wmawia
woodpecker from space
byrgh
zahartowany metalizator

03-11-2016, 15:04

Triceratops pisze:Jest progres i transgresja ale nie tak wyrazna jak wczesniej, moze dlatego to umyka niedojrzalym sluchaczom, ktorzy sie podniecaja po 2 odsluchach z bandcampa. To casus jak u King Crimson, u nich tez kazdy nowy album pozornie i teoretycznie niczym nie zaskakuje, bo na poczattku kazdemu sie wydaje, ze to powielenie juz znanych pomyslow i zagran. Potem jednak sie okazuje, ze to nieprawda i na tej nieslychanie cienkiej plaszczyznie niejednoznacznosci pojawiaja sie pewne ukyte wczesniej wzory i niuanse. A to Mastelotto nagle pieknie cyknie, a to Robert od niechcenia zagra dysonans tam ggdzie go formalnie nie powinno byc....Tak jest wlasnie w tym przypadku, zreszta wiadomo, ze wiele latwiej pobic swoj rekord w skoku wzwyz o 30 centymentro po miesiacu treningow, ale kiedy sie wysrubuje wynik do granicy mozliwosci to wtedy nawet po roku centymetr jest gigantycznym osiagnieciem, ktore cieszy bardziej niz te wszystkie wczesniejsze. Dlatego tutaj, na tej mistrzowskiej i nieprzystepnej plycie tak sie dzieje. To olbrzymie pole do eksploracji i tworczych poszukiwan. Zreszta kazdy wie, ze laska, ktora na pierwszej rance robi loda, potem ass to mouth, perskie oko, 69, solidny pissing i klocek na klate zakonczony wspolna konsumpcja kalu pomieszanego ze slina i wlosami lonowymi nie ma wiele do zaoferowania na nastepnej randce.....
+500 i na tym należy zamknąć ten temat do czasu, aż plebs zrozumie i znowu zacznie się brandzlować po odbębnieniu 54397583979 odsłuchów tej wyjątkowej sztuki.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

03-11-2016, 16:57

Dobre to porównanie do KING CRIMSON - kiedyś muzyczni rewolucjoniści, później kapela dla tych dla których "progresywność" oznacza dużą ilość dźwięków w utworze. To laska, która nie zrobi ci loda ani na pierwszej, ani na 500-tnej randce, tylko przez lata będzie cię zwodzić, żebyś zabierał ją do kina i kupował prezenty ;) Izabela Łęcka black metalu.
Awatar użytkownika
HSVV
w mackach Zła

03-11-2016, 17:01

no jak to. przecież ostatnie płyty studyjne Crimsonów, to najlepsze co nagrali - mam na myśli Thrak, Construkction Of Light i Power To Believe. gdzie metaluchom z DSO do tego poziomu.
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
Heretyk

03-11-2016, 17:04

HSVV pisze:no jak to. przecież ostatnie płyty studyjne Crimsonów, to najlepsze co nagrali - mam na myśli Thrak, Construkction Of Light i Power To Believe. gdzie metaluchom z DSO do tego poziomu.
świetne płyty, ale bez przesady kolego sympatyczny
Awatar użytkownika
Sybir

03-11-2016, 17:10

ultravox pisze:Izabela Łęcka black metalu.
:D
A Triceps to kto? Wokulski, Rzecki czy Szlangbaum? :D
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Ascetic

03-11-2016, 17:21

Triceratops pisze:Jest progres i transgresja ale nie tak wyrazna jak wczesniej, moze dlatego to umyka niedojrzalym sluchaczom, ktorzy sie podniecaja po 2 odsluchach z bandcampa. To casus jak u King Crimson, u nich tez kazdy nowy album pozornie i teoretycznie niczym nie zaskakuje, bo na poczattku kazdemu sie wydaje, ze to powielenie juz znanych pomyslow i zagran. Potem jednak sie okazuje, ze to nieprawda i na tej nieslychanie cienkiej plaszczyznie niejednoznacznosci pojawiaja sie pewne ukyte wczesniej wzory i niuanse. A to Mastelotto nagle pieknie cyknie, a to Robert od niechcenia zagra dysonans tam ggdzie go formalnie nie powinno byc....Tak jest wlasnie w tym przypadku, zreszta wiadomo, ze wiele latwiej pobic swoj rekord w skoku wzwyz o 30 centymentro po miesiacu treningow, ale kiedy sie wysrubuje wynik do granicy mozliwosci to wtedy nawet po roku centymetr jest gigantycznym osiagnieciem, ktore cieszy bardziej niz te wszystkie wczesniejsze. Dlatego tutaj, na tej mistrzowskiej i nieprzystepnej plycie tak sie dzieje. To olbrzymie pole do eksploracji i tworczych poszukiwan. Zreszta kazdy wie, ze laska, ktora na pierwszej rance robi loda, potem ass to mouth, perskie oko, 69, solidny pissing i klocek na klate zakonczony wspolna konsumpcja kalu pomieszanego ze slina i wlosami lonowymi nie ma wiele do zaoferowania na nastepnej randce.....
opowiedz coś więcej o swoich randkach …
lys på slutten av lys
byrgh
zahartowany metalizator

03-11-2016, 17:44

HSVV pisze:no jak to. przecież ostatnie płyty studyjne Crimsonów, to najlepsze co nagrali - mam na myśli Thrak, Construkction Of Light i Power To Believe. gdzie metaluchom z DSO do tego poziomu.
to nie Ty jesteś przypadkiem pismakiem śmieciowego fejsbukowego pejdża Nie słuchasz King Crimson, nie ide z tobą do łóżka? :D tam był taki koleś, co pizgał podobne mądrośći typu: Discipline - i większość "poredowych płyt" - bije na ryj zarówno Red, jak i resztę. nie chciał ze mną dyskutować, bo miałem Peace Sells... w profilowym :D tym samym jesteś od teraz w ogniu podejrzeń i już się z tego nie wywiniesz.
Ostatnio zmieniony 03-11-2016, 17:46 przez byrgh, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
HSVV
w mackach Zła

03-11-2016, 17:45

ŻE KURWA CO
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
krov
zaczyna szaleć

03-11-2016, 17:45

wat
Awatar użytkownika
HSVV
w mackach Zła

03-11-2016, 17:48

na swoją obronę powiem,że fejsa wyjebałem ponad rok temu, kompletnie wpiździec i żyje mi się lepiej z tym. generycznych fanpejdżów nigdy nie lajkowałem nawet, bo to untermenschlevel. sieg o/
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
byrgh
zahartowany metalizator

03-11-2016, 17:48

okej, to powiedzmy, że jakieś tam alibi zawsze masz :D
ODPOWIEDZ