Wędrujący Wiatr
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Re: Wędrujący Wiatr
Dostałem dziś płytę i jakkolwiek - co w sumie oczywiste - nie wsłuchałem się z nią jeszcze należycie, to czuję, że już teraz mogę typować, że jest jeszcze lepiej, niż na debiucie. Jeśli ktoś lubi takie granie, to w zasadzie mus.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
Pierwsze 30 sekund pierwszego utworu to intro Konopielki :)
- pr0metheus
-
- rozkręca się
Super super super, tatry bm stajl
- morbid
- rasowy masterfulowicz
są jakies plany na wydanie lp ????
płytka bardzo dobra....do chlania gorzały w terenie,z goła dupą wystawiona na mrozie gdzies w środku lasu...
płytka bardzo dobra....do chlania gorzały w terenie,z goła dupą wystawiona na mrozie gdzies w środku lasu...
-
- zaczyna szaleć
Przebili debiut.
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
z tego co kiedyś pytałem to są czynione pracy by wyszedł i debiut i dwójka na lp ;)morbid pisze:są jakies plany na wydanie lp ????
- moonfire
Fajne te szczekające psy. Nie znałem ani jednego dźwięku tej kapeli, ale podoba mi się taki staroświecki przyrodniczy, leśny BM.
- pr0metheus
-
- zaczyna szaleć
odwrotnie, wokale wędrujących robi mózg tego projektu, R. Z tego co rzeczą metalowe archiwa, Prav to całkowicie osobny projekt typa ze Stworz.
fajne to
fajne to
-
- postuje jak opętany!
W ramach "leśnej" konwencji jest przyzwoicie, taki wehikuł czasu do lat dziewięćdziesiątych. Klimat polskiej wsi nocą - psy szczekają w oddali, polami niesie się zapach rozrzuconego obornika, wiatr szumi w zbutwiałych krokwiach starej stodoły, żaby wesoło kumkają, a babcia Jadzia siedzi na wózku inwalidzkim wykonanym ze starego krzesła i patrzy przez okno w półmrok księżycowej nocy. Niestety mało w tym jednak majestatu Tatr, a więcej rustykalno-siermiężnej Warmii. No i te teksty nieszczęsne - za dużo tam tego "tkania", "haftowania", wyszywania i szydełkowania. Metafory wciąż na jedno kopyto. Na szczęście wokal jest na tyle niewyraźny, że mogę sobie darować wsłuchiwanie się w sens tekstów, a wkładka na tyle nieczytelna, że szkoda mi oczu na rozszyfrowywanie całości liryków. Taki "dostateczny plus".
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
-
- weteran forumowych bitew
Wlasnie leci O turniach, jeziorach i nocnych szlakach i jakiez to jest zajebiste jesli idzie o muzyczne rozwiazania.. Rowniez mi nie bardzo pasuje ta poganska otoczka, wiec w sumie moze i lepiej ze nie mozna rozczaic tekstow z powodu niewyraznych wokali.
Niemniej jednak obie pełne plyty bardzo równe, wspomniana dwójka jednak bardziej mi siedzi. Dla mnie chyba nawet lepsze niż Vemod, a to podoba stylistyka jakbym miał oceniać na ucho.
Niemniej jednak obie pełne plyty bardzo równe, wspomniana dwójka jednak bardziej mi siedzi. Dla mnie chyba nawet lepsze niż Vemod, a to podoba stylistyka jakbym miał oceniać na ucho.
-
- postuje jak opętany!
Nie myślałem, ze to kiedykolwiek napiszę, ale bardzo mi się podoba ten projekt.
„Przyrodniczy Black metal” - nie znałem wcześniej tego określenia, kradnę!!
„Przyrodniczy Black metal” - nie znałem wcześniej tego określenia, kradnę!!
- DeadButDreaming
- w mackach Zła
Z debiutem polubiłem się od pierwszego kontaktu, jestem fanem i mam na półce. Drugi album natomiast mnie odrzucił, miałem ze dwa-trzy kontakty i bardzo się zmęczyłem, nie czaję o co poszło.
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
But more so of those who didn't even try
- moonfire
Kupię dwójkę Wędrującego Wiatru na CD. Zewsząd wywiało.
- Stoigniew
- moonfire
Udało mi się kupić od kapeli.
- Believer
- weteran forumowych bitew
Nowy album już w sieci:
Można kupować:
https://werewolf-webshop.pl/pl/produkt/ ... 7d173b068d
wydanie w digibooku z 52-stronicową książeczką
Można kupować:
https://werewolf-webshop.pl/pl/produkt/ ... 7d173b068d
wydanie w digibooku z 52-stronicową książeczką
Be still, wary traveller, and hark.
Unlike our previous works, this album is a tale in its own right, based on the motifs found throughout eastern european folklore and myths. As it goes beyond being just a set of songs, to deliver a complete experience certain measures had to be taken.
The physical version of this album comes in 52-pages digibook in vintage artificial leather cover with gold hot stamping. The inside contains all the lyrics and narratives, both in Polish and English, and corresponding paintings done especially for the story.
Likewise, also the digital version contains the whole storybook available both in Polish and English for your convenience, just like the physical digibook does. It is highly recommended to delve deep into the story as it unravels along with the accompanying music.
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
Chociaż jedni dalej grają szwarc metal, bo ostatnio wśród polskich blackmetalowców taka moda na progresje i eksperymenty, że zaraz Nergal nie będzie miał od kogo kopiować.
Guilty of being right
-
- postuje jak opętany!
Dobra muzyka do poduchy.
I to nie jest zarzut.
I to nie jest zarzut.
We can't hear nothing
but propaganda and commercials, sermons and machine gun fire.
but propaganda and commercials, sermons and machine gun fire.