METALLICA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: METALLICA

17-11-2016, 09:42

Niech ktos przerwie te spirale teledyskowej zajebistosci. STAHP.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
booshee
postuje jak opętany!

17-11-2016, 09:59

jeszcze dwa.......wytrzymamy
Awatar użytkownika
booshee
postuje jak opętany!

17-11-2016, 10:13

nareszcie coś z sensem, roboty, karate, czachy, cyberoko, strzelajo laserem;) lol

[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

17-11-2016, 12:02

" onclick="window.open(this.href);return false;
Obrazek
Awatar użytkownika
harvestman
weteran forumowych bitew

17-11-2016, 12:56

trzy, dwa, jeden, OSTATNI!!!

[youtube][/youtube]

jak już widzieliśmy wszystkie to czas na podsumowanie, płyta im wyszła dobra, czasami bardzo bardo dobra. Za to te teledyski, zwłaszcza ten pretensjonalny kloc do Confusion oceniam tak:

Obrazek

Oczywiście to tylko moje zdanie i jeżeli komuś te obrazki się podobają, to postaram się to zrozumieć :)
Karkasonne

17-11-2016, 13:19

Gunman pisze:Żeby się mieli zesrać to nie przeskoczą już Manunkind :P Nie mieli chyba pod ręką czarnych rajstop w Am a Savage bo tak to by dodatkowo beka z Mgły.
W Halo on Fire plus za brak stanika tej laski a minus za tych pojebów otaczających zespół, skąd oni ich wzięli?
Bez kitu, zobaczyłem ManUnkind i dalej nie wierzę że to się zdarzyło. Czuję się, jakbym wpadł w alternatywną nogawkę historii. Kosmos.
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

17-11-2016, 13:43

W oderwaniu od tekstu faktycznie to jest kompletnie absurdalny obraz, ale może niech się wypowie ten, co pokusił się o jego tłumaczenie.
Awatar użytkownika
Gunman
weteran forumowych bitew

17-11-2016, 13:47

harvestman pisze:trzy, dwa, jeden, OSTATNI!!!
Bez takich mi tu..., to do "Ronnie Rising Medley" już nie będzie? Bez jaj! Czuje się zawiedziony :(
Karkasonne

17-11-2016, 13:49

ramonoth pisze:W oderwaniu od tekstu faktycznie to jest kompletnie absurdalny obraz, ale może niech się wypowie ten, co pokusił się o jego tłumaczenie.
Właśnie nie uważam że jest absurdalny, świetnie zrobiony pastisz, serio. Jestem zaskoczony tym, że w ogóle kojarzą takie rzeczy, chyba że ktoś im to wymyślił. Bo jak się przypatrzysz, to jest tu naprawdę dużo szczegółów o które zadbano, ten świński łeb, dokładnie te same corpsepainty, niektóre pozy Deada... Myślałem, że w momencie kiedy Dead był na scenie to oni już odlecieli w świat zupełnie innej muzyki, a tu taki psikus.

Teraz obejrzałem Murder One - kurde, niektóre z tych obrazów tak przykuwają, że nie mogę się skupić na muzyce. Mi się super ogląda ten wielki hołd dla Lemmy'ego. Większość kawałków jak dotąd jest dla mnie średnia, chociaż jeden z nich jest naprawdę super.
Awatar użytkownika
Gunman
weteran forumowych bitew

17-11-2016, 13:59

W Murder One te animacje pięknie płyną, ładnie są zrobione i mają niezłe momenty. Fajnie jest zobaczyć Lemmy'ego znowu w formie :)
Karkasonne pisze:Właśnie nie uważam że jest absurdalny, świetnie zrobiony pastisz, serio. Jestem zaskoczony tym, że w ogóle kojarzą takie rzeczy, chyba że ktoś im to wymyślił. Bo jak się przypatrzysz, to jest tu naprawdę dużo szczegółów o które zadbano, ten świński łeb, dokładnie te same corpsepainty, niektóre pozy Deada... Myślałem, że w momencie kiedy Dead był na scenie to oni już odlecieli w świat zupełnie innej muzyki, a tu taki psikus.
A najlepsze jest to, że ten kawałek kompletnie nie pasuje do tego obrazu, co jeszcze bardziej podkreśla, że robią sobie jaja z BM. Gdyby wybrali jakiś inny kawałek, mocniejszy, szybszy z tej płyty, to bym się nawet zastanawiał czy to nie aby na serio ale tu nikt chyba nie ma wątpliwości o co chodziło.
Awatar użytkownika
booshee
postuje jak opętany!

17-11-2016, 14:07

podoba mnie się ten o hienie - seryjnym mordercy, o Lemmym - bardzo fajne, ManUNkind za totalne wygięcie - tak jest to pierdolnięte że aż dobre ;) ale szkoda że ten numer choć ciekawy to kulawy (podobno ktoś związany z Bathory to reżyserował), Spit Out the Bone - przebój jak chuj, video w sumie tak nieporadne że aż się miło ogląda, resztę orać

ManUNkind....nadal nie wierze, szerokość
Karkasonne

17-11-2016, 14:27

Gunman pisze: A najlepsze jest to, że ten kawałek kompletnie nie pasuje do tego obrazu, co jeszcze bardziej podkreśla, że robią sobie jaja z BM. Gdyby wybrali jakiś inny kawałek, mocniejszy, szybszy z tej płyty, to bym się nawet zastanawiał czy to nie aby na serio ale tu nikt chyba nie ma wątpliwości o co chodziło.
Właściwie to mam wątpliwości. No bo tak: z jednej strony owszem, muzyka nie pasuje do obrazu, ale z drugiej: po co największy zespół metalowy na świecie miałby sobie robić jaja z konkretnego, niszowego zespołu blackmetalowego, i to w składzie sprzed dziesiątek lat, w tym kolesia który nie żyje? Ni chuja nie ma to sensu.

Moja wersja jest taka: Metallica to, chociaż stare chłopy, wciąż ludzie pamiętający, skąd wyszli. W tym celu przecież nagrali Garaże: po to, by ich fani poznali zespoły metalowe (i nie tylko), które według nich są ważne. I udało się. Nie ukrywam, że sam zaczynałem od Metallici gdy miałem te 9 lat, i przez kolejne 3-4 lata nie było nic, tylko Metallica. A był to też czas, kiedy Garage był nowością. To w ten sposób poznałem Sabbatów, Diamond Head, Mercyful Fate, no i Motorhead nie poznałem bo te covery były wg mnie tak słabe, że uznałem że ten zespół też musi być słaby;) Więc skoro na innym teledysku wciąż zajmują się edukacją (Lemmy), to dlaczego nie tu? Nie ma tu żadnego przerysowania przecież, to wszystko było naprawdę - wciąganie kruka z torby, cięcie, świńskie łby. Zespół nie robi nic wyraźnie głupiego, fani też. Myślę, że baaaardzo dużo ludzi usłyszy w ten sposób o Mayhem.
Awatar użytkownika
Bohdan
weteran forumowych bitew

17-11-2016, 14:46

...hihihi i nie ma żadnego wcale przypadku w tym, że Åkerlund w tym samym czasie co clip dla metaliki robi akurat Lords of Chaos w wersji dla gimbazy, w dodatku przypadkiem pewnie z tą samą obsadą, która występuje w clipie...
Karkasonne

17-11-2016, 15:16

Bohdan pisze:...hihihi i nie ma żadnego wcale przypadku w tym, że Åkerlund w tym samym czasie co clip dla metaliki robi akurat Lords of Chaos w wersji dla gimbazy
Rozwiniesz?
Awatar użytkownika
booshee
postuje jak opętany!

17-11-2016, 15:34

Bohdan pisze:...hihihi i nie ma żadnego wcale przypadku w tym, że Åkerlund w tym samym czasie co clip dla metaliki robi akurat Lords of Chaos w wersji dla gimbazy, w dodatku przypadkiem pewnie z tą samą obsadą, która występuje w clipie...

+1

Pewnie pomysł wyszedł od niego, management przyklepał, Hetfield pokręcił nosem, Ulrich jebnął w werbel i jest clip
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

17-11-2016, 15:47

Dawno nie zagladałem do tego wątku, ale jakoś tak zerknąłem, przejrzałem teledyski... i w sumie tylko ten z Lemmym ł fajny, reszta to niewyobrażalna sraka, nie dałem rady zobaczyć żadnego do końca.
Awatar użytkownika
Gunman
weteran forumowych bitew

17-11-2016, 17:01

Karkasonne pisze:
Gunman pisze: A najlepsze jest to, że ten kawałek kompletnie nie pasuje do tego obrazu, co jeszcze bardziej podkreśla, że robią sobie jaja z BM. Gdyby wybrali jakiś inny kawałek, mocniejszy, szybszy z tej płyty, to bym się nawet zastanawiał czy to nie aby na serio ale tu nikt chyba nie ma wątpliwości o co chodziło.
Właściwie to mam wątpliwości. No bo tak: z jednej strony owszem, muzyka nie pasuje do obrazu, ale z drugiej: po co największy zespół metalowy na świecie miałby sobie robić jaja z konkretnego, niszowego zespołu blackmetalowego, i to w składzie sprzed dziesiątek lat, w tym kolesia który nie żyje? Ni chuja nie ma to sensu.

Moja wersja jest taka: Metallica to, chociaż stare chłopy, wciąż ludzie pamiętający, skąd wyszli. W tym celu przecież nagrali Garaże: po to, by ich fani poznali zespoły metalowe (i nie tylko), które według nich są ważne. I udało się. Nie ukrywam, że sam zaczynałem od Metallici gdy miałem te 9 lat, i przez kolejne 3-4 lata nie było nic, tylko Metallica. A był to też czas, kiedy Garage był nowością. To w ten sposób poznałem Sabbatów, Diamond Head, Mercyful Fate, no i Motorhead nie poznałem bo te covery były wg mnie tak słabe, że uznałem że ten zespół też musi być słaby;) Więc skoro na innym teledysku wciąż zajmują się edukacją (Lemmy), to dlaczego nie tu? Nie ma tu żadnego przerysowania przecież, to wszystko było naprawdę - wciąganie kruka z torby, cięcie, świńskie łby. Zespół nie robi nic wyraźnie głupiego, fani też. Myślę, że baaaardzo dużo ludzi usłyszy w ten sposób o Mayhem.
Kombinujesz, że w jednym kawałku oddają hołd Lemmy'emu a w drugim Mayhem? I nie ma tu za grosz szydery (w tym drugim przypadku)? Teoria warta przemyślenia no ale uwierzyłbym prędzej, gdybym nie widział tego klipu...
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

17-11-2016, 17:59

Zostałem zbity z pantałyku, któż normalny spodziewał by sie powrotu do Load/Reload ?? po udanym czadowym radosnym
wpierdolu jakim był "Death Magnetic" i po singlach wszystko wskazywało na to ze ikona metalu powróciła na właściwe tory i ze
etap "ambitnych poszukiwań" ma juz za sobą.Tymczasem trwoga, powrót do rokowego miejscami grungeowatego
plumkania podlanego jakimś zdechłym zasyfiałym murzyńskim bluesem ze kurwa Alabamy ? niestety ale sraka leje sie hektolitrami,
a miało być tak pieknie.Takie pierwsze wrażenia, tyle względem moich oczekiwań i zranionych uczuć a tak poza tym to całkiem
udana płyta, duzo fajnych piosenek a ze w nieco mniej "właściwym" stylu ? no cóż, i tak będe tego słuchał bo to Metallica dziwko!
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

17-11-2016, 18:07

Murzyńskie bluesy z Alabamy, stonery, piaszczyste muzyki wysrewane między jednym a drugim kaktusem, to jedne z największych chujostw jakie zrodziła muzyka.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

17-11-2016, 18:25

booshee pisze:nareszcie coś z sensem, roboty, karate, czachy, cyberoko, strzelajo laserem;) lol

[youtube][/youtube]
... raz że z sensem a dwa to poza tym najlepszy numer na tej troszkę przydługiej płycie...
ODPOWIEDZ