Bardzo bym się zdziwił, gdyby nie grali Zwykłe Czary Wieją ;)Plasfodeur pisze: Jestem wielce ciekaw, co z tego grają na żywo.
FURIA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Re: FURIA
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Gall
- weteran forumowych bitew
Ok, drugie podejście z głowy. Jest lepiej i bardziej ogarniam ten materiał, ale nie ma bata, że trzeba z tym usiąść na spokojnie a nie słuchać na wariata.
Dziś jeszcze odświeżyłem sobie Marzannę. To jest wg mnie album kompletny i najlepszy jaki Furia nagrała. Świetne brzmienie (bębny!) i wokale. Materiał o wiele spójniejszy niż Nocel, który ma swoje mocne momenty, ale właśnie - są to jednak momenty, a Marzanna rozdaje od początku do końca.
Dziś jeszcze odświeżyłem sobie Marzannę. To jest wg mnie album kompletny i najlepszy jaki Furia nagrała. Świetne brzmienie (bębny!) i wokale. Materiał o wiele spójniejszy niż Nocel, który ma swoje mocne momenty, ale właśnie - są to jednak momenty, a Marzanna rozdaje od początku do końca.
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
-
No tak, ale oni mają w sumie na każdej płycie podobny schemat układania numerów i na końcu zawsze jest przebój.WaszJudasz pisze:Bardzo bym się zdziwił, gdyby nie grali Zwykłe Czary Wieją ;)Plasfodeur pisze: Jestem wielce ciekaw, co z tego grają na żywo.
Grrrówno!
- Zenek
Księżyc Milczy Luty to bdb album, oczywiście najlepszy jest ostatni numer, który wysadza z kapci. Czy to jeszcze black metal czy post black? Who cares?
Pozdrawiam użytkownika 535 prosto z parkingu, bloczki mi się skończyły, wpadaj do budki stróża to obalimy flachę deliberując słownie na temat Voivod i Metalliki ;]
Pozdrawiam użytkownika 535 prosto z parkingu, bloczki mi się skończyły, wpadaj do budki stróża to obalimy flachę deliberując słownie na temat Voivod i Metalliki ;]

Każdy kto mnie zna, doskonale wie, że wódki się ze mną nie da napić.Zenek pisze:Księżyc Milczy Luty to bdb album, oczywiście najlepszy jest ostatni numer, który wysadza z kapci. Czy to jeszcze black metal czy post black? Who cares?
- Dragazes
- w mackach Zła
Słucham sobie 1 raz Księżyca i już jest oczywiste, że to bardzo dobry powrót po najsłabszym albumie zespołu, którym jest Nocel.
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
- bartwa
- mistrz forumowej ceremonii
Ja tez sobie slucham teraz tego ksiezyca i widzi mi sie to tak. Chlopaki grac potrafia i maja pomysly tyle ze forma mi nie pasi. Za duzo plumkania i kawiarnianego dymu papierosowego. Zawsze balem sie post black metalu a to chyba koronny przyklad takiego grania. Podsumowujac swietna muza, ale niestety nie dla mnie. I jeszcze pytanie do znawcow: czy ten styl nazywaja tez 'shoegazing'?
PLASTIK NIE JEST METALEM
- Dragazes
- w mackach Zła
Nocel przyjąłem zupełnie obojętnie. Posłuchałem parę razy, koncert zaliczyłem i ... nic. Nic nie zostało mi w głowie z tej płyty. Furię skreśliłem. Na Księżyc nie czekałem. Jak wyszedł to nawet nie chciało mi się streamingu słuchać. Kupiłem jednak u Sovy z rozpędu bo jednak ceniłem ten zespół. Teraz słucham 2 raz i jestem totalnie oczarowany. UWIELBIAM takie niespodzianki. Zero oczekiwań w stosunku do albumu a tu takie zaskoczenie.
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.