Lukass pisze:Nadal nie. Tym bardziej, że całodniowy spęd na hali to męka, a nie przyjemność.
Metalmania 2017, Katowice 22.04.2017
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Metalmania 2017, Katowice 22.04.2017
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Miały być dwa ogłoszenia, jest jedno i nadal brak headlinera. Słabo.
-
- weteran forumowych bitew
Jak to, a CORONER?shadowthrone pisze:Entombed A. D,. - dobry news, płyty ostatnie mają słabe, ale koncerty grają dobre.
Nadal jednak nie ma kapeli, która powodowałaby ciary.
Ale ok, jechanie do Katowic na samego Coronera za min. 170 złotych to masochizm, póki co też jestem na nie.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Heretyk pisze:Lukass pisze:Nadal tak. Tym bardziej, że całodniowy spęd na hali to wielka przyjemność.
- maciek z klanu
fajnie narzekania :) sklad jest na razie calkiem niezly jak na polskie warunki.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
- weteran forumowych bitew
W ostatecznym rozrachunku może być tak, że nie będzie żadnego murowanego killera, ale będzie kilkanaście kapel, które fajnie by było zobaczyć po powiedzmy maksymalnie 70 złotych za sztukę - a że będą wszystkie naraz, za dwu-trzykrotnie większą kwotę, to cała impreza okaże się opłacalna i godna uwagi.
ja jednak póki co czekam na coś jeszcze, bo sam CORONER i powiedzmy FURIA, MOONSPELL (z sentymentu) i ARCTURUS (z ciekawości) to wciąż za mało.
ja jednak póki co czekam na coś jeszcze, bo sam CORONER i powiedzmy FURIA, MOONSPELL (z sentymentu) i ARCTURUS (z ciekawości) to wciąż za mało.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- uglak
drugim zespolem pewnie i tak bylby jeden z supportow za 2500, wiec niewielka roznica.ramonoth pisze:Miały być dwa ogłoszenia, jest jedno i nadal brak headlinera. Słabo.
Guilty of being right
- Stoigniew
- zahartowany metalizator
wszystko to prawda tylko że na razie podawane są zespoły o randze klubowej, które jak wspomniany Entombed niedawno temu grały koncerty w Polsce, ja cały czas czekam na jakąś konkretną nazwę, taką nazwijmy to "Spodkową"shadowthrone pisze:Entombed A. D,. - dobry news, płyty ostatnie mają słabe, ale koncerty grają dobre.
Nadal jednak nie ma kapeli, która powodowałaby ciary.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
A jaka kapela w chwili obecnej mogłaby poszczycić się taką "Spodkową " nazwą? Chodzi mi o kapelę, która mogłaby być gwiazdą tej edycji, kapelą, która zapełniłaby Spodek i bez tego festiwalu, bo chyba o taką gwiazdę się rozchodzi?
- Stoigniew
nie chce tu rzucać nazwami ani robić listy życzeń, bo to i tak do niczego nie prowadzi (no chyba że do kolejnych przepychanek :D) ale to że na razie nie ma żadnej elektryzującej nazwy to fakt.
Mam na myśli to, że zabieg jaki do tej pory stosuje organizator, czyli zapraszanie zespołów które w warunkach klubowych zgromadziłyby uśredniając około 500 osób, na hale zdolną pomieścić 9 tysięcy ludzi jest wysoce ryzykowny.
poczekamy co jeszcze wymyślą.
Mam na myśli to, że zabieg jaki do tej pory stosuje organizator, czyli zapraszanie zespołów które w warunkach klubowych zgromadziłyby uśredniając około 500 osób, na hale zdolną pomieścić 9 tysięcy ludzi jest wysoce ryzykowny.
poczekamy co jeszcze wymyślą.
-
Stoigniew pisze:nie chce tu rzucać nazwami ani robić listy życzeń, bo to i tak do niczego nie prowadzi (no chyba że do kolejnych przepychanek :D)
Spoko, można się pokłócić hehe.
Ale rozumiem co masz na myśli, gdyby główną gwiazdą był dajmy na to Slayer to Spodek pękałby w szwach. Może organizatorzy mają jakiegoś asa w rękawie, kto wie...
- Lukass
Kolega mnie tu nie przekręca! :D Co kto lubi, dla mnie trzy-czterogodzinny koncert na hali, zwykle z podłymi browarami w nieprzyzwoitych cenach, to maksimum, przy którym jeszcze nie zacznie mnie to wkurwiać.gelO pisze:Heretyk pisze:Lukass pisze:Nadal tak. Tym bardziej, że całodniowy spęd na hali to wielka przyjemność.
Ale poważnie, patrzę na ten skład i nie czuję potrzeby obejrzenia go na żywo. Moonspell, Furię, Entombed AD widziałem (czasami więcej niż raz) niedawno i/lub zobaczę niedługo. Arcturus - jak już ktoś pisał - z ciekawości można obadać, ale opinie o ich występach są raczej mało pochlebne. Coroner - czemu nie. Reszta mnie zbytnio nie interesuje.
Sedno. Próbuję wymyślić taką nazwę, która spełniała by łącznie cztery warunki: (1) mogła zagrać na tym festiwalu; (2) nie grała ostatnio w Polsce; (3) wymagała dużej hali, a nie klubu; oraz najważniejsze (4) skłoniła mnie do podróży przez cały kraj. I wiecie co? Nie mogę wymyślić ABSOLUTNIE nic.Nasum pisze:A jaka kapela w chwili obecnej mogłaby poszczycić się taką "Spodkową " nazwą? Chodzi mi o kapelę, która mogłaby być gwiazdą tej edycji, kapelą, która zapełniłaby Spodek i bez tego festiwalu, bo chyba o taką gwiazdę się rozchodzi?
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
-
Jeśli kapela miałaby spełnić te cztery warunki jednocześnie.... hmmmm... kurde, też będę miał problem by coś wymyśleć, bo gwiazdy dla mnie to niekoniecznie gwiazdy dla ogółu, poza tym bądźmy szczerzy, że taki Suffocation jako gwiazda na tym festiwalu nie bardzo by pasował... Kiedyś często grali Kanibale na Metalmanii i w sumie chętnie bym ich zobaczył w rozpisce tej edycji.
Widzicie jakiś problem, żeby wyjść i zrelaksować się na zewnątrz? Zorganizować wam czas, panowie?Heretyk pisze:Lukass pisze:Nadal nie. Tym bardziej, że całodniowy spęd na hali to męka, a nie przyjemność.
- uglak
zaryzykuje ze stwierdzeniem ze king diamond. moze nasumowego warunku nie spelnia, ale Twoje vhyba takLukass pisze:Sedno. Próbuję wymyślić taką nazwę, która spełniała by łącznie cztery warunki: (1) mogła zagrać na tym festiwalu; (2) nie grała ostatnio w Polsce; (3) wymagała dużej hali, a nie klubu; oraz najważniejsze (4) skłoniła mnie do podróży przez cały kraj. I wiecie co? Nie mogę wymyślić ABSOLUTNIE nic.Nasum pisze:A jaka kapela w chwili obecnej mogłaby poszczycić się taką "Spodkową " nazwą? Chodzi mi o kapelę, która mogłaby być gwiazdą tej edycji, kapelą, która zapełniłaby Spodek i bez tego festiwalu, bo chyba o taką gwiazdę się rozchodzi?
Guilty of being right
Myślę, że Autopsy prawie się łapie, ale żeby to zorganizować trzeba mieć jaja. Dużo łatwiej zaproponować festiwal piosenek pana Koracza.
-
no widzę, bo jak jadę na festiwal, to chciałbym obejrzeć jak najwięcej zespołów, a nie pić piwo w knajpach w pobliżu spodka.535 pisze:Widzicie jakiś problem, żeby wyjść i zrelaksować się na zewnątrz? Zorganizować wam czas, panowie?Heretyk pisze:Lukass pisze:Nadal nie. Tym bardziej, że całodniowy spęd na hali to męka, a nie przyjemność.
nie to, że marudzę, ale serio, przydałaby się jakaś kurewsko wielka nazwa, albo ze dwie, żeby w ogóle chciało się tam komuś jechać. tak sądzę
No to już sam nie wiem. Musisz się chyba zdecydować, czy chcesz zobaczyć jak najwięcej, czy nie chcesz się męczyć.
-
dobra, nie ma o czym dyskutować. ogłoszą ostateczny skład to się zdecyduję. na razie nie mam tam po co jechać
- Stoigniew
umówmy się, wszystkie dotychczas potwierdzone zespoły to są przystawki, takie do obejrzenia "przy okazji", dania głównego na talerzu, a raczej na spodku :D na razie nie widzę...