Podejrzewam, że tutaj chodzi o nieoczywistą oczywistość, względnie oczywistą nieoczywistość.Żułek pisze:tu się zgodze, aleDrone pisze:ACCUSER włącz sobie "Dependent Domination" z nowszych
czemu akurat ten album ?i "Taken By The Throat" ze starszych.
lubie go ale zazwyczaj jeśli ktoś coś poleca Accusera to raczej coś z pierwszych płyt a nie ich "łabędzi śpiew" ;)
ACCU§ER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: ACCU§ER
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Bo jest najbardziej wyrafinowany z tych przed reaktywacją. Chodziło o polecenie albumów z okresu "groove", więc tych przed "Repent" nie uwzględniłem.Żułek pisze:tu się zgodze, aleDrone pisze:ACCUSER włącz sobie "Dependent Domination" z nowszych
lubie go ale zazwyczaj jeśli ktoś coś poleca Accusera to raczej coś z pierwszych płyt a nie ich "łabędzi śpiew" ;)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
aha chyba że tak ;)Drone pisze:Chodziło o polecenie albumów z okresu "groove", więc tych przed "Repent" nie uwzględniłem.Żułek pisze:tu się zgodze, aleDrone pisze:ACCUSER włącz sobie "Dependent Domination" z nowszych
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- hcpig
Nie spodziewałem się cudów na kiju ale chociaż oryginalnego krążka a tutaj niestety thrash / goove'owa sztampa z przewagą tego pierwszego, do tego kilka fragmentów jakich nie powstydziłaby się modern szweszka kapela melo death / thrash. Ma to jakiś metalcorowy sznyt, ogólnie nie jest do złe ale do zapowiadanej rewelacji daleko.Drone pisze: Najlepsza z tych wymienionych płyt to "Dependent Domination" oczywiście.
Yare Yare Daze
- Żułek
Accu§er announces new album ‘The Mastery’ and releases video for first single ‘Mission Missile’! Pre-order live!
German Thrash legends Accu§er will release their new album ‘The Mastery’ January 26th via Metal Blade Records!
Comments Accu§er on the new album: “2017 has been quite busy for us, as we wanted to come back with a bang and to present you a more than decent follow up to ‘The Forlorn Divide’. For us, ‘The Mastery’ is the essence of what Accu§er is all about. It definitely feels like the angry newborn child of ‘Who dominates Who’ and ‘Repent’. We just hope all you thrashers out there are going to enjoy this record as much as we do!”
As of today you can watch the video for the first single ‘Mission Missle’ at http://www.metalblade.com/accuser" onclick="window.open(this.href);return false; - at the same location you can pre-order the album in the following formats:
--jewelcase-CD
--180g black vinyl
--aubergine marbled vinyl (EU exclusive - limited to 200 copies)
--black purple splattered vinyl (EU exclusive - limited to 100 copies)
--pastel pink/violet marbled vinyl (US exclusive – limited to 160 copies)

‘The Mastery’ track listing:
01 mission-missile
02 the real world
03 solace in sorrow
04 time for silence
05 my skin
06 catacombs
07 mourning
08 ruthless
09 into the black
10 the mastery
Accu§er has been in a constant songwriting mode all over the past year. Combined with the energy and spontaneity from several live shows the songs came together very quickly. Together with long time producer Martin Buchwalter they put together the record in the summer of 2017 at well-known Gernhart Studio (Destruction, Tankard and many more). For the band ‘The Mastery’, is some kind of missing link between the technical virtuosity of an album like ‘Who dominates Who’ and the more basic, heavy approach of ‘Repent’. Best of both worlds so to say and not only for the band the best album since their comeback in 2008. ‘The Mastery’ contains all of the elements that define the Accu§er sound: heavy, chunky thrash riffs, aggressive vocals with a touch of melody - in addition to the high class guitar solos by youngster Dennis Rybakowski. When it comes to the lyrical side of their songs, Accu§er still raises their voices to denounce social grievances.
Accu§er line-up:
Frank Thoms - vocals/guitars
Dennis Rybakowski - guitars
Frank Kimpel - bass
Olli Fechner - drums
http://accuser.de/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/accuser2008" onclick="window.open(this.href);return false;
[youtube][/youtube]
nie podoba mi sie ten numer zbytnio :/
German Thrash legends Accu§er will release their new album ‘The Mastery’ January 26th via Metal Blade Records!
Comments Accu§er on the new album: “2017 has been quite busy for us, as we wanted to come back with a bang and to present you a more than decent follow up to ‘The Forlorn Divide’. For us, ‘The Mastery’ is the essence of what Accu§er is all about. It definitely feels like the angry newborn child of ‘Who dominates Who’ and ‘Repent’. We just hope all you thrashers out there are going to enjoy this record as much as we do!”
As of today you can watch the video for the first single ‘Mission Missle’ at http://www.metalblade.com/accuser" onclick="window.open(this.href);return false; - at the same location you can pre-order the album in the following formats:
--jewelcase-CD
--180g black vinyl
--aubergine marbled vinyl (EU exclusive - limited to 200 copies)
--black purple splattered vinyl (EU exclusive - limited to 100 copies)
--pastel pink/violet marbled vinyl (US exclusive – limited to 160 copies)

‘The Mastery’ track listing:
01 mission-missile
02 the real world
03 solace in sorrow
04 time for silence
05 my skin
06 catacombs
07 mourning
08 ruthless
09 into the black
10 the mastery
Accu§er has been in a constant songwriting mode all over the past year. Combined with the energy and spontaneity from several live shows the songs came together very quickly. Together with long time producer Martin Buchwalter they put together the record in the summer of 2017 at well-known Gernhart Studio (Destruction, Tankard and many more). For the band ‘The Mastery’, is some kind of missing link between the technical virtuosity of an album like ‘Who dominates Who’ and the more basic, heavy approach of ‘Repent’. Best of both worlds so to say and not only for the band the best album since their comeback in 2008. ‘The Mastery’ contains all of the elements that define the Accu§er sound: heavy, chunky thrash riffs, aggressive vocals with a touch of melody - in addition to the high class guitar solos by youngster Dennis Rybakowski. When it comes to the lyrical side of their songs, Accu§er still raises their voices to denounce social grievances.
Accu§er line-up:
Frank Thoms - vocals/guitars
Dennis Rybakowski - guitars
Frank Kimpel - bass
Olli Fechner - drums
http://accuser.de/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/accuser2008" onclick="window.open(this.href);return false;
[youtube][/youtube]
nie podoba mi sie ten numer zbytnio :/
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- Drone
Płytę kupię, bo mam wielki sentyment do tego zespołu i wszystkie ich albumy stojąi u mnie na półce, ale ten numer wydaje się rzeczywiście słaby, jakby napisany na kolanie.
- morbid
- rasowy masterfulowicz
2 NAJLEPSZE ALBUMY po które warto sięgnąć to ?????Drone pisze:Płytę kupię, bo mam wielki sentyment do tego zespołu i wszystkie ich albumy stojąi u mnie na półce, ale ten numer wydaje się rzeczywiście słaby, jakby napisany na kolanie.
- Drone
Trudno powiedzieć, naprawdę. Ich płyty dzielą się na trzy grupy: stare, czysto thrashowe do "Double Talk" włącznie, potem okres groove z lat 90, no i te powrotne z lat 00. Z tych powrotnych to najlepsza jest wg mnie "Dependent Domination". Ze starych to trudno wskazać faworyta, możesz losowo sięgać.morbid pisze:2 NAJLEPSZE ALBUMY po które warto sięgnąć to ?????Drone pisze:Płytę kupię, bo mam wielki sentyment do tego zespołu i wszystkie ich albumy stojąi u mnie na półce, ale ten numer wydaje się rzeczywiście słaby, jakby napisany na kolanie.
- morbid
- rasowy masterfulowicz
hmmmm ........z nimi mam trochę problem ,bo pierwsze wydawnictwa strasznie nawiązują do Metallica,cholera znam 2 pierwsze albumy i jakoś w łeb mi się wbiły pewne podobieństwa:) reszty nie znam i jakoś nigdy specjalnie mnie nie korciło ,może dam im szansę ???Drone pisze:Trudno powiedzieć, naprawdę. Ich płyty dzielą się na trzy grupy: stare, czysto thrashowe do "Double Talk" włącznie, potem okres groove z lat 90, no i te powrotne z lat 00. Z tych powrotnych to najlepsza jest wg mnie "Dependent Domination". Ze starych to trudno wskazać faworyta, możesz losowo sięgać.morbid pisze:2 NAJLEPSZE ALBUMY po które warto sięgnąć to ?????Drone pisze:Płytę kupię, bo mam wielki sentyment do tego zespołu i wszystkie ich albumy stojąi u mnie na półce, ale ten numer wydaje się rzeczywiście słaby, jakby napisany na kolanie.
- Drone
Od "Repent" to już zupełnie inne granie, wrzuć sobie np. "Repent" i z nowych to "Dependent Domination" i zobaczysz.
- Żułek
kolejny numer
[youtube][/youtube]
lepszy od pierwszego ale jakoś specjalnie mnie to nie cieszy :/
[youtube][/youtube]
lepszy od pierwszego ale jakoś specjalnie mnie to nie cieszy :/
- Drone
Nie jest źle - takiego ACCUSER się spodziewałem. Kupuję to.
- Żułek
[youtube][/youtube]
premiera lada dzien
premiera lada dzien
- Żułek
garść newsów
siedzą w studio i nagrywaja nowy album który będzie w tym roku :)
oprócz tego w zeszłym roku do składu wrócił René Schütz więc mam nadzieje że coś ciekawego z tego wyjdzie
siedzą w studio i nagrywaja nowy album który będzie w tym roku :)
oprócz tego w zeszłym roku do składu wrócił René Schütz więc mam nadzieje że coś ciekawego z tego wyjdzie
- Drone
Płyta podobno już nagrana i w fazie miksów. Poprzednia bardzo mi się ostatecznie wkręciła, liczę na dobry strzał w ich stylu.
- Żułek
13 listopad

pierwszy strzał
w sumie wszystko w normie

pierwszy strzał
w sumie wszystko w normie

- Drone
Okładka za-je-bis-ta! Dawno czegoś tak pomysłowego nie widziałem.
- Żułek
mam nadzieje że na fanie nie bedą się grzebać i będzie można szybko zamówić 
ostatnio sobie puściłem całą dyskografie i w sumie poza 2 pierwszymi płytami po powrocie było zajebiście
przy okazji zrobiłem sobie miejsce
aha no i nowy numer jest

ostatnio sobie puściłem całą dyskografie i w sumie poza 2 pierwszymi płytami po powrocie było zajebiście

przy okazji zrobiłem sobie miejsce

aha no i nowy numer jest

- Żułek
póki co mam mieszane uczucia, są dobre numery ale są też słabe (czyste wokale), zobaczymy

- Drone