COUGH

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
HSVV
w mackach Zła

COUGH

04-12-2016, 21:14

no zakładam temat bo nie ma (albo ja ślepy dekiel jestem), a ja sobie Cough cenię od czasów Ritaul Abuse, które mi tak bebechy wykręciło, że zapomniałem o tym całym Electric Wizard i innych. czuję do tych gości estymę. tak wkurwieni jak nikt inny, tak depresyjni, zmarnowani, markotni, że jedyny sposób aby dać temu upust to nagrać muzykę, która ciągnie się jak smoła, mięśnie niszczy jak komórki rakowe, tak że człowiekowi się żyć odechciewa, ani wstawać nie chce, bo głaz mu na klacie leży. ciężki skurwysyński głaz. ciężki jak muzyka Cough.

to typowi kolesie z sąsiedztwa, nienawidzą swojego życia, swoich prac, Ritual Abuse nagrywali w jakimś starym, zapyziałym, opuszczonym magazynie zdaje się, gdzie byli schorowani, zmęczeni, żyjąc w dennych warunkach, z których wykuli ostatecznie ten skurwysyński album (warto sprawdzić zajebisty wywiad, gdzie opowiadają o tym zresztą " onclick="window.open(this.href);return false; ), z którym z wielu powodów czuję mocną więź emocjonalną. nie żadne tam mitologie Lovecrafty, horrory, okulty, bzdety jak to ma często miejsce w doomwych walcach, tu jest czysty wstręt do życia, naturalny i prawdziwy, wyrzygany przez skrzekliwe, zdarte wokale i brudne, smoliste pejzaże dźwiękowe. piekło na Ziemi słowem. nowa, Still They Pray, tylko kontynuuje tę ścieżkę, już przy samym wejściu wokali człowieka odurza do reszty i cały album trzyma w stanie hipnozy. no masa dobra sprawa chopaki i panowie i dziewczyna.

[youtube][/youtube]

i nowa zagładująca

[youtube][/youtube]

to co, KOCHACIE?
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
535

Re: COUGH

04-12-2016, 22:04

Nie wiem jak reszta, ale ja osobiście, kocham od zawsze.
mothra
postuje jak opętany!

04-12-2016, 22:17

HSVV pisze:to co, KOCHACIE?
Co to za pytanie w ogóle. Przecież oczywista oczywistość, że kochamy. Co prawda rzadko kiedy mam nastrój na Cough, ale jak już chwyci, to pętelka za pętelką w odtwarzaczu. No i tegoroczna płyta świetna. Jedna z nielicznych, która mnie nie zawiodła.
Awatar użytkownika
morbid
rasowy masterfulowicz

04-12-2016, 22:18

splicior z WINDHAND bardzo fajny był.....
Awatar użytkownika
smooker
w mackach Zła

06-12-2016, 15:16

Poznałem dopiero na etapie Ritual Abuse, ale to chyba Sigillum Luciferi lubię najbardzie. Nowa trzyma wysoki poziom, chociaż słyszałem głosy lekkiego rozczarowania. Trzeba sobie ją sprawić na półkę. A numer ze splitu Windhand również jest świetny,
Awatar użytkownika
HSVV
w mackach Zła

07-12-2016, 19:00

a właśnie, Windhand musiałbym głębiej sprawdzić, bo pamiętam ich tylko z demówki, którą wyhaczyłem na stonerobixxx swego czasu (to chyba było ich jedyne wydawnictwo wówczas i później zgubiłem z nimi kontakt, ale konkret był niemniej jednak)

[youtube][/youtube]
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
Awatar użytkownika
smooker
w mackach Zła

07-12-2016, 23:27

HSVV pisze:a właśnie, Windhand musiałbym głębiej sprawdzić, bo pamiętam ich tylko z demówki, którą wyhaczyłem na stonerobixxx swego czasu (to chyba było ich jedyne wydawnictwo wówczas i później zgubiłem z nimi kontakt, ale konkret był niemniej jednak)

[youtube][/youtube]
To był ich najlepszy LP, kawałki ze splita były jeszcze zajebiste. Na Soma zaczęło być widać, że powoli nie mają nic więcej do pokazania niż gruby bujany riff z wokalami lali, ale było w porządku. Grief's Infernal Flower to już przesyt.

No to o Windhand, czy o Cough? ;)
ODPOWIEDZ