Encore Rockmaster oe
Lube ewentualnie coś innego polecić do 200-250zł do rocka/metalu z nausznych zamkniętych.
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Mi sie zepsuł pierwszy po ośmiu latach intensywnej eksploatacji. W poniedziałek tacka sie wysuwała, a we wtorek już nie chce i co tera? Nie wiem czy sam sie za to zabrać, czy wysłać do serwisu. KURWA MAĆ!Kilgore pisze:Dobra, jako że zepsuł mi się drugi odtwarzacz cd w ciągu miesiąca, dojrzałem do decyzji pt. "pierdolić cd".
Pewnie się zepsuł jakiś silniczek. Jak się znasz na sprzęcie, to DIY, jak nie to serwis. Mnie się zjebał moduł servo i udało się naprawić, tak więc nie ma co rozpaczać ;)Godplayer pisze:Mi sie zepsuł pierwszy po ośmiu latach intensywnej eksploatacji. W poniedziałek tacka sie wysuwała, a we wtorek już nie chce i co tera? Nie wiem czy sam sie za to zabrać, czy wysłać do serwisu. KURWA MAĆ!Kilgore pisze:Dobra, jako że zepsuł mi się drugi odtwarzacz cd w ciągu miesiąca, dojrzałem do decyzji pt. "pierdolić cd".
To nie silniczek. Od jakiegoś czasu odtwarzacz zaraz po włączeniu miał problemy z odtworzeniem pierwszego numeru na płycie, a niektórych płyty w ogóle nie widział. Odkręciłem pokrywę i sam położyłem płytę gdzie trzeba i dupa blada. Na wyświetlaczu NO DISC, napęd nie ruszył, płyta się nie kręci, laser sraser kurwa. Zdaje sie że całe sterowanie się zjebało. Jeszcze podzwonię tu i tam, ale już rozglądam się za czymś nowym. Kilka plejerów już mam na oku. Na razie gram ze starego DVD Panasa, ale brzmienie z niego to bieda jak chuj i długo tak nie pociągnę :DElhaz_77 pisze:Pewnie się zepsuł jakiś silniczek. Jak się znasz na sprzęcie, to DIY, jak nie to serwis. Mnie się zjebał moduł servo i udało się naprawić, tak więc nie ma co rozpaczać ;)Godplayer pisze:Mi sie zepsuł pierwszy po ośmiu latach intensywnej eksploatacji. W poniedziałek tacka sie wysuwała, a we wtorek już nie chce i co tera? Nie wiem czy sam sie za to zabrać, czy wysłać do serwisu. KURWA MAĆ!Kilgore pisze:Dobra, jako że zepsuł mi się drugi odtwarzacz cd w ciągu miesiąca, dojrzałem do decyzji pt. "pierdolić cd".
Jak ośmioletni odtwarzacz i to coś poważnego, to raczej nie opłaca się naprawiać. Jakie cedeki rozważasz?Godplayer pisze:
To nie silniczek. Od jakiegoś czasu odtwarzacz zaraz po włączeniu miał problemy z odtworzeniem pierwszego numeru na płycie, a niektórych płyty w ogóle nie widział. Odkręciłem pokrywę i sam położyłem płytę gdzie trzeba i dupa blada. Na wyświetlaczu NO DISC, napęd nie ruszył, płyta się nie kręci, laser sraser kurwa. Zdaje sie że całe sterowanie się zjebało. Jeszcze podzwonię tu i tam, ale już rozglądam się za czymś nowym. Kilka plejerów już mam na oku. Na razie gram ze starego DVD Panasa, ale brzmienie z niego to bieda jak chuj i długo tak nie pociągnę :D
Marantz sprzed 10 lat, a Marant dziś to dwie różne bajki. Znajomy od wielu lat ma sklep ze sprzętem audio i mówił mi ostatnio, że rozważa wycofanie się ze sprzedaży dwóch marek: Denon i Marantz właśnie ze względu na awaryjność i liczbę reklamacji.Bloodcult pisze:Jeśli zależy Ci na trwałości to Marantz. 10 lat temu kupiłem model CD5001 i gra do dzisiaj :)
Mogę polecić Ci ten sprzęcik: Atoll CD50 SE-2.Godplayer pisze:YAMAHA CD - S 700
ROTEL CD 14
ROTEL RCD 12
NAD C 546
CAMBRIDGE AUDIO AZUR 651 C
MARANTZ CD 6006
Na pewno nie kupię znowu Denona, nie to że był zły, bo grał świetnie, ale on teraz kosztuje 5000 ( osiem lat temu kosztował połowę tego ) i to jest stanowczo zbyt wysoka cena za ten odtwarzacz.
Kod: Zaznacz cały
Rozkład dźwięku na czynniki pierwsze ujawnia jednak ograniczenia tej konstrukcji. Najważniejszym jest umiarkowana przejrzystość, która nie wybiega poza ramy narzucone przez cenę urządzenia.
Które Focale czy B&W? Poszukuję głośników do https://audio.com.pl/testy/stereo/wzmac ... oneer-a-70Elhaz_77 pisze:Kolega ma Pylon Audio Diamond 28, czyli ich flagowy model. Nie powiem, że to zle głośniki, ale moim zdaniem jest wiele firm, które lepiej radzą sobie z ciężkimi brzmieniami. Mi brakowało w nich tzw. jebniecia. Kumpel jest zadowolony, ale ja wolę swoje Paradigmy. W metalu dobrze radzą sobie też Focale czy B&W. Sądzę, że recenzje Pylonów są trochę przesadzone, ale nigdy bym nie napisał, że to kiepskie głośniki . Do muzyki, której słucham, są lepiej pasujące głośniki.