SINISTER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: SINISTER
Jak ktoś chce to może sobie tą płytkę już nabyć:
https://www.mystic.pl/plyty_cd,sinister ... ,22975.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.mystic.pl/plyty_cd,sinister ... ,22975.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- zahartowany metalizator

temat piracki
-
jeszcze dwie, trzy, może cztery płyty i zaczną produkować okładki, na które będzie można patrzeć ;)Massacre Records pisze:
Sinister Official's new album "Syncretism" out on February 24, 2017 via MASSACRE RECORDS!
"It's a new story of sacrilege. Sinister is here to support the amalgamation of dark religions and rituals. The killer riffs, pounding drums and extra dimensions provide this dark atmosphere! Wait for this majestic delivery and convince yourself - this is Syncretism! This is Death Metal!" - Sinister Official
Produced, mixed and mastered by Jörg Uken at soundlodge.
Cover artwork by Alex Tartsus Art Studios.
"Syncretism" will also be available as limited edition 2-CD digipak w/ bonus track.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Ciekawe czy będzie tam mocno przeciętna jak ostatnia(nie licze tego z coverami)?. Okładka na swój sposóbj sympatyczna i urokliwa, chały nie ma.
-
- weteran forumowych bitew
W końcu udało im się dobrać dobrą okładkę bez jakiś gówien oby muzyka była dobra a nie taka jak na ostatnich 5 płytach
-
Cieszę się, że wydają nowy album. Okładka super - i nie chodzi mi o to, że jest tak genialna, że aż mnie zabolało jelito, ale że w końcu po tragicznie gównianych okładkach, z których straszył diabełek, bo diabłem bym tego nie nazwał, i gdzie komputerowe poprawianie obrazu aż rzucało się w oczy, w końcu maja okładkę malowaną. Nie mam nic do nowych technologii, ale te ostatnie okładki były beznadziejne, nawet nie chodzi o scenę którą przedstawiały, ale o tę pstrokatość, zbyt mocną kolorystykę, sztuczność, komputerową obróbkę. Za nic nie miało to klimatu, tutaj widać, że malowane jest to ludzką ręką a nie w jakimś programie komputerowym, lepsza kolorystyka, dobry pomysł i wykonanie. Jestem naprawdę miło zaskoczony.
-
Nie umiem przypomnieć sobie okładki robionej nowa technologia która mi sie podoba,ale tez mam gównianą wiedzę na ten temat. Co do nowego albumu to kupie na pewno doskonały to zespół i cieszyłbym sie jakby nagrali album chociaż w połowie tak pomysłowy jak hate i pełen szczerej agresji jak Cross the styx. Pewnie totalnej lipy nie nagrają bo cały czas jest ich granie przyzwoite a to coś co mieli na pierwszych trzech zatracili .
-
PureHate pisze:Nie umiem przypomnieć sobie okładki robionej nowa technologia która mi sie podoba,ale tez mam gównianą wiedzę na ten temat.
Ostatnia płyta Deeds of Flesh i Suffocation - o ile sie nie mylę, robiła to ta sama osoba. Podobają mi się, i trzeba przyznać, zrobione sa zawodowo.
-
- świeżak
Tak się składa, że ten obrazek powstał w programie komputerowym, na nowej technologii itd ;) Ale fakt, był malowany ludzką ręką, jednak nie technikami tradycyjnymi. Są obrazki, jak poprzednie okładki, które są zlepiane z powycinanych fot, podmalowane, podkolorowane... i tak jak ta, też na kompie, ale malowane ręką na tablecie.
To tak tylko taka informacyjna ciekawostka.
-
RMW pisze:Tak się składa, że ten obrazek powstał w programie komputerowym, na nowej technologii itd ;) Ale fakt, był malowany ludzką ręką, jednak nie technikami tradycyjnymi. Są obrazki, jak poprzednie okładki, które są zlepiane z powycinanych fot, podmalowane, podkolorowane... i tak jak ta, też na kompie, ale malowane ręką na tablecie.
Ta okładka Sinistera jest robiona za pomocą nowoczesnej technologii? Cóż, w takim razie trzeba przyznać, że od czasów kiedy Wiśniewski tworzył swoje okładki technika niesamowicie ruszyła do przodu.
A tak poważnie mówiąc - malowane ludzką ręką, po tablecie bo po tablecie, kolory pewnie nałożone komputerowo? Jaki to program, tak z ciekawości zapytam?
- Nerwowy
Paint.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
- świeżak
W sumie to nie temat na to, ale jest zainteresowanie, to wyjaśnię :)
Macie tu przykładowy filmik, od szkicu do kolorowania. W sumie większość obrazków, które oglądacie, a wyglądają na tradycyjne, są tak malowane i to już od lat. Nie chciało mi się szukać jakichś konkretniejszych "metalowych" ilustracji.
A programów jest dużo, najpopularniejszy photoshop.
[youtube][/youtube]

PS. Wiśniewski właśnie chujowo składał z fot, nie malował, nie rysował. Także nie chodzi o technologię, tylko o to czy ktoś potrafi czy nie ;)
Macie tu przykładowy filmik, od szkicu do kolorowania. W sumie większość obrazków, które oglądacie, a wyglądają na tradycyjne, są tak malowane i to już od lat. Nie chciało mi się szukać jakichś konkretniejszych "metalowych" ilustracji.
A programów jest dużo, najpopularniejszy photoshop.
[youtube][/youtube]

PS. Wiśniewski właśnie chujowo składał z fot, nie malował, nie rysował. Także nie chodzi o technologię, tylko o to czy ktoś potrafi czy nie ;)
- Gotyk
- zaczyna szaleć
[youtube][/youtube]
- uglak
najwiecej jednak o technologie. ile to kiedys sie trzeba bylo nameczyc, zeby zretuszowac byle bzdure (nawet glupie czerwone oczy na zdjeciu), a teraz jednym kliknieciem zrobi to za Ciebie (lepiej) automatRMW pisze:Także nie chodzi o technologię, tylko o to czy ktoś potrafi czy nie ;)
Guilty of being right
-
Nie podoba mi się. Miękkie to i melodyjne.Gotyk pisze:[youtube][/youtube]
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Jedyną płytą Sinister, która mi się podobała po ostatnim ich bardzo dobrym krążku (czyli "Hate"), była "The Carnage Ending"; bardzo przebojowy materiał. Ten chyba będzie jeszcze bardziej. :) Fajna okładka.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- Harlequin
Dziwny ten kawałek. Gitary tragedia, wokal i gary do przodu. Podoba mi się natomiast spora doza pogłosu na wokalu i to że experymentują z jakimis chórami. Niemniej kawałek duzo za długo.
-
Ledwo dotarłem do końca. Coś złego dzieje sie z tym zespołem.Gotyk pisze:[youtube][/youtube]
- Mol
-
Świetny kawałek.