z kredytamimanieczki pisze:Piekni, mlodzi...
wyksztalceni
z duzych miast
eh...
CRADLE OF FILTH vs DIMMU BORGIR
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: CRADLE OF FILTH vs DIMMU BORGIR
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
Dokladnie. Gdzieś tam kiedyś wrzucałem obraz z With Full Force, gdzie zagrali w klasycznym instrumentarium, do tego bas wysunęli sporo do przodu i wyszło zajebiscie. Choć po koncercie sami mówili coś innego:D535 pisze: Dobrze piszesz. Mam nawet taką jedną taśmę z serii pirackich koncertowych. Emperor tam był i Dimmu Borgir. Powiem tak. Stormblast z płyty, a Stormblast tam, to dwa różne światy. Kompletnie inne wrażenie.
'Come the Blessed Madness'
Widocznie, po skończonej "sztuce" do garderoby wkroczyły brzuchate opoje ze skrzynkami do rozpicia, miast zachwyconych gorących niemieckich nastolatek. Zrozum ten ból tworzenia.COFFIN pisze:535 pisze: Choć po koncercie sami mówili coś innego:D
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Czy niemieckie nastolatki sa tak samo brzydkie jak niemki 20+?
Oh, wait a moze z moja morda to jest moj rynek docelowy :D
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
No przecież napisałem "ból tworzenia". Nie wiem jak tobie pomóc. Mogę zaoferować solidnie zbudowanego gościa ze skrzynką w jednej łapie i z paczką precelków skawińskich w drugiej. Nic więcej nie mogę zrobić.manieczki pisze:Czy niemieckie nastolatki sa tak samo brzydkie jak niemki 20+?
- manieczki
Ale byloby jedzone i pite w rytm tego hitu?535 pisze:No przecież napisałem "ból tworzenia". Nie wiem jak tobie pomóc. Mogę zaoferować solidnie zbudowanego gościa ze skrzynką w jednej łapie i z paczką precelków skawińskich w drugiej. Nic więcej nie mogę zrobić.manieczki pisze:Czy niemieckie nastolatki sa tak samo brzydkie jak niemki 20+?
[youtube][/youtube]
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Można by spróbować. Uwielbiam tego żyda.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
- Stoigniew
- zahartowany metalizator
umknął mi ten temat, więc wracając do sedna wątku to pozwolę sobie na wypowiedź,
Zarówno Kredki jak i Dimmu zaczynały albumami które te dwadzieścia lat temu nam się podobały a dzisiaj mamy do nich sentyment... zarówno jeden jak i drugi zespół zaczął potem nagrywać płyty które nam się przestawały podobać, wśród wielu opinii padały i takie które mówiły o tym że obydwa zespoły osiągnęły dna... jeśli tak to mój głos oddaję na Angoli bo moim subiektywnym zdaniem nagrywając "Hammer..." od tego dna się mocno odbili... Dimmu raczej dalej tam tkwią....
tyle.
Zarówno Kredki jak i Dimmu zaczynały albumami które te dwadzieścia lat temu nam się podobały a dzisiaj mamy do nich sentyment... zarówno jeden jak i drugi zespół zaczął potem nagrywać płyty które nam się przestawały podobać, wśród wielu opinii padały i takie które mówiły o tym że obydwa zespoły osiągnęły dna... jeśli tak to mój głos oddaję na Angoli bo moim subiektywnym zdaniem nagrywając "Hammer..." od tego dna się mocno odbili... Dimmu raczej dalej tam tkwią....
tyle.
- hcpig
Tyle że nowe tzn. PEM/DCA są lepsze od starych.Drone pisze:W przypadku DIMMU BORGIR jest tak, że te straszliwe nowsze płyty objawiają ukrytą prawdę o tych starych. Choć wytrawny słuchacz nie dawał się nabrać nawet wtedy na to gówno.
Yare Yare Daze
- uglak
zgadzam sie co do lepszosci (zwlaszcza DCA), ale to wcale nie takie nowe plyy - biorac pod uwage date powstania zespolu to jednak obydwie powstaly w pierwszej polowie ich dzialanoscihcpig pisze:Tyle że nowe tzn. PEM/DCA są lepsze od starych.Drone pisze:W przypadku DIMMU BORGIR jest tak, że te straszliwe nowsze płyty objawiają ukrytą prawdę o tych starych. Choć wytrawny słuchacz nie dawał się nabrać nawet wtedy na to gówno.
Guilty of being right
- hcpig
No jak zwał tak zwał, czy 'nowe' czy 'środkowe', wiadomo że nie Abrakadabra to już jakiś power metalowy szit.
Ale PEM tak czy inaczej najlepsza, nie lubię tych wielkich hollywoodzkich superprodukcji blackowych ale ta jest jedną z nielicznych które niszczą a tak naprawdę wszystko to dzięki mocnym wpływom Arcturus i przede wszystkim przejęciu pałeczki przez Galdera z OMC. Na tym albumie skończyło się śmieszne plumkanie, jest rozmach jak ch...
Ale PEM tak czy inaczej najlepsza, nie lubię tych wielkich hollywoodzkich superprodukcji blackowych ale ta jest jedną z nielicznych które niszczą a tak naprawdę wszystko to dzięki mocnym wpływom Arcturus i przede wszystkim przejęciu pałeczki przez Galdera z OMC. Na tym albumie skończyło się śmieszne plumkanie, jest rozmach jak ch...
Yare Yare Daze
- trup
takie ooo...

“This is the tape recorder Dimmu Borgir used to record all the rehearsal demo’s from the time period 1993 - aprox 1998.”

“This is the tape recorder Dimmu Borgir used to record all the rehearsal demo’s from the time period 1993 - aprox 1998.”
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)