RITUAL LAIR

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

RITUAL LAIR

03-06-2013, 18:30

A to będzie taki kolejny temacik z dupy dla koneserów, których pewnie można tutaj wyliczyć na palcach jednej ręki. Ale warto, bo kapela choć raczkuje, nieśmiało wyściubia kinola z garażu to pyka sobie bardzo ciekawą hybrydę. No i właśnie, tak kupując to w ciemno, na pierwszy rzut oka myślałem, że będzie to jakiś kolejny wojenny metal, bo szata graficzna, bo Revenge, bo kaptury, bo corpse paint łudząco podobny do stylu wizażystów Blasphemy, bo w recenzjach nawet takie tagi padły. A tu o! Takiego wała, zapomnijcie drodzy parafianie. Recenzentom z webzinów powinno się ostro sprać odbyty, bo wprowadzają bdb czytelników w błąd i potwierdzają smutną tezę, że działa to wszystko na zasadzie - napiszę byle co, byle gówno, byle było. Sobiech i LWN to wesołki, które sobie wzięły na warsztat i do serca patenty Hellhammer, Mortuary Drape, chwilami gdzieś tam nawet Obitegary słychać czy VON. Za chuj nie ma w tym oryginalności, ale czy to rozsądnemu człowiekowi przeszkadza? No więc właśnie. Nie polecam i tak, bo kto już miał sobie to kupić czy słyszeć to już to zrobił. Starym zwyczajem Góral, Czesiek, metalized i jeszcze ktoś tam potwierdzi, że się podobało i tyle. No to tak dla zapchania miejsca na serwerze, wystąp!
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Vitriol
weteran forumowych bitew

Re: RITUAL LAIR

03-06-2013, 18:32

lubię
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
death_to_all
zaczyna szaleć

03-06-2013, 18:36

Takie se, niby wszystko na miejscu, ale całościowo jakoś bez wyrazu.Zobaczymy co z tego będzie, bo jak na razie to chłopaki muszą jeszcze trochę czasu w garażu posiedzieć, żeby jakikolwiek pierwiastek indywidualności z tego wyciągnąć. Ale tego Freezing Blood i tak jestem ciekaw ;P
Awatar użytkownika
Blackult
rasowy masterfulowicz

03-06-2013, 18:41

Lykantrop pisze:kto już miał sobie to kupić czy słyszeć to już to zrobił.
Nieprawda.

Freezing Blood tylko nagranie z koncertu widzialem i było masa ok. Jak ktoś ma W-wę po drodze to myślę że nie ma co się zastanawiać.
Awatar użytkownika
Alkoholokaust
postuje jak opętany!
Kontakt:

03-06-2013, 19:51

Bardzo fajny projekt. Niby nic wielkiego, a "Morbid Ritual" chce się słuchać w kółko, i pozostawia niedosyt z racji krótkiego czasu trwania.
Warto też wspomnieć o powiązanym personalnie z RL Kingdom, bo ich nowy album rozpierdala.
hare hare supermarket

nsbm.pl
Awatar użytkownika
Lykantrop

03-06-2013, 21:12

death_to_all pisze:Takie se, niby wszystko na miejscu, ale całościowo jakoś bez wyrazu.
Iii tam, czego jak czego, ale werwy odmówić im nie można. Wiadomo, że tego się w zasadzie tylko "fajnie słucha" w przerwie, dla rozrywki. Ritual Lair to ten sam przypadek co Nekkrofvkk, świetnie wypełniają lukę, jak się chce czegoś nie pretensjonalnego, szczerego, prostego i bezpośredniego. Ja to kupuję, lubię takie podejście, ten hellhammerowy feeling, pracę wioseł w deseń dż-dż-dż-dż-dż-dż-dż. Spuścizny Szwajcarów nigdy za wiele :)
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
death_to_all
zaczyna szaleć

03-06-2013, 21:23

Lykantrop pisze:
death_to_all pisze:Takie se, niby wszystko na miejscu, ale całościowo jakoś bez wyrazu.
Iii tam, czego jak czego, ale werwy odmówić im nie można. Wiadomo, że tego się w zasadzie tylko "fajnie słucha" w przerwie, dla rozrywki. Ritual Lair to ten sam przypadek co Nekkrofvkk, świetnie wypełniają lukę, jak się chce czegoś nie pretensjonalnego, szczerego, prostego i bezpośredniego. Ja to kupuję, lubię takie podejście, ten hellhammerowy feeling, pracę wioseł w deseń dż-dż-dż-dż-dż-dż-dż. Spuścizny Szwajcarów nigdy za wiele :)

A, z takim podejściem do RL, to nie zamierzam się spierać. W tle do picia piwa, to spoko muzyka :)
Awatar użytkownika
Lykantrop

04-06-2013, 09:19

Ich demko na cederze to jeszcze gdzieś można wyrwać? Bo nie chce mi się kupować splittaśmy z racji braków sprzętowych.
Awatar użytkownika
Góral
w mackach Zła

04-06-2013, 10:32

Pierwsze demko jest ok. "Morbid Ritual of the Insane" jest lepsze praktycznie pod każdym względem. Jakby komuś było mało, to na koniec jest jeszcze cover Lord of Evil. Doczepić można by się chyba tylko do długości tego dema, jest cholernie krótkie. Z drugiej jednak strony, zawsze jak już odpalam tę taśmę, to leci te minimum 5-6 razy pod rząd i nigdy nie nudzi, więc może ostatecznie nie ma się co czepiać o czas trwania.
Wszelkie porównania można sobie chyba spokojnie odpuścić. Po prostu jest to granie od maniaków dla maniaków, we wiadomej stylistyce, nie prezentujące nic nowego ale będące szczere i niszczące. Albo się takie coś lubi albo nie.
Trust no one is the absolute Law.

P.J.E.C.

Don't call me your brother
Cause I ain't your fuckin' brother
We fell from different cunts
And your skins an ugly color
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

04-06-2013, 11:10

Lykantrop pisze:Ich demko na cederze to jeszcze gdzieś można wyrwać? Bo nie chce mi się kupować splittaśmy z racji braków sprzętowych.
"Morbid Ritual..." dostępny w potęż... zaraz. A gdzie tam, wszystko już zeszło.
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
Awatar użytkownika
Blackult
rasowy masterfulowicz

16-09-2013, 17:41

fajny materiał, zgrabny, cover Lord Of Evil robi dobrze
Awatar użytkownika
Lykantrop

16-09-2013, 18:27

Ale też taki trochę ciut za grzeczny się wydaje, ostatecznie mogli wpierdolić do kotła więcej chaosu i dziczy. Niemniej jak najbardziej ok i cały czas śledzę czy czegoś przypadkiem nowego nie wypuszczają w eter.
Awatar użytkownika
Czesław
rasowy masterfulowicz

16-09-2013, 23:45

Ponoć niedługo Lituar Liar ma nagrać cover Xantotol "Fallen to Arise" (z gościnnym udziałem samego Venoma!). Kurwa, mój ulubiony song Xantotol.
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

17-09-2013, 17:43

Czesław pisze:Ponoć niedługo Lituar Liar ma nagrać cover Xantotol "Fallen to Arise" (z gościnnym udziałem samego Venoma!). Kurwa, mój ulubiony song Xantotol.
Nie plotkujcie kumie żeby rozczarowania nie było :)
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
tomder
zaczyna szaleć

27-09-2013, 13:04

trup pisze:
Czesław pisze:Ponoć niedługo Lituar Liar ma nagrać cover Xantotol "Fallen to Arise" (z gościnnym udziałem samego Venoma!). Kurwa, mój ulubiony song Xantotol.
Nie plotkujcie kumie żeby rozczarowania nie było :)
Info pewne od strony Venoma więc cover będzie.
Alkoholokaust pisze:Bardzo fajny projekt. Niby nic wielkiego, a "Morbid Ritual" chce się słuchać w kółko, i pozostawia niedosyt z racji krótkiego czasu trwania.
Warto też wspomnieć o powiązanym personalnie z RL Kingdom, bo ich nowy album rozpierdala.
No , sobiech(wcześniej Centurion " Conquer & Rule") gościnnie drze ryja w Kingdom , lewan zaś to integralna część tego bandu.

Morbid Ritual... całkiem sielskie granie ...albo się lubi albo nie jak wyżej wspomnieli.
Ostatnio zmieniony 11-04-2014, 01:01 przez tomder, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
trup

27-09-2013, 21:03

cover będzie... tylko chodziło mi o udział.
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Ołówkiiiii
w mackach Zła

07-01-2017, 22:49

Kurwa, żeby się z zagranicznych internetów dowiadywać o nowym materiale tej zacnej kapeli.. EP wyda Godz ov War. Tu lina: " onclick="window.open(this.href);return false;
The fate of all mankind I see Is in the hands of fools.
Awatar użytkownika
trup

20-04-2017, 16:34

f
rozkręca się

29-09-2017, 02:13

już dostępne!!!

RITUAL LAIR
"Mother of Misery and All Repugnance (Diabolo Intervale)"
CD version limited to 666 copies
Fallen Temple / Under the Sign of Garazel Prod.
22 zł (Polska)

orders/info: fallentemple@gmail.com or utsogp@gmail.com
listen: " onclick="window.open(this.href);return false;

Obrazek
Obrazek
THE PRIEST MUST DIE!
Fallen Temple
ODPOWIEDZ