O to, to. Heavy metal ma śmierdzieć. Dziś słuchałem "Open the Gates" Manilla Road. I tak ma to brzmieć, analogowo, prymitywnie, jak z próby prawie. A nie pachnieć produkcją za 100 tysięcy Jewro.Lykantrop pisze:Na tę chwilę po stokroć bardziej wolałbym kupić sobie płytę prostackiego, do bólu wtórnego i wsiowego Metalucifer, niż gładkiej, wypolerowanej i obrzydliwie selektywnej produkcji Grave Digger, którzy będą nagrywać do usranej śmierci takie same albumy, z takimi samymi piosenkami nawet, tyle że ze zmienionymi tytułami :-)
GRAVE DIGGER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- moonfire
- zahartowany metalizator
Re: GRAVE DIGGER
- Nerwowy
Sęk w tym, że produkcja większości tych heavy/power wynalazków, które obecnie się ukazują również jebie taniochą i sztucznotą podobnie jak ich kolorowe okładki. Spojrzy człowiek na coś takiego i już wiadomo, że nie może być to nic dobrego. ;)
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- moonfire
Z nowych rzeczy jeno amerykański Zuul mi się spodobał. Gdzieś chyba był temat o nich. Ale nie śledzę sceny na bieżąco, więc może coś mi przeleciało.
Zuul jest bajeczny na swój bezczelnie maidenowski sposób, na pewno moja ulubiona z młodych kapel metalowych w ogóle!
- moonfire
Ale nie tylko maidenowska, słychać właśnie to amerykańskie barbarzyństwo (Omen chociażby) i solidne dotknięcie hardrockowej atmosfery.
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Kurcze - słucham sobie Excalibur, ależ to jest zajebisty album - może nie tak jak The Reaper... Jak się mają te nowsze albumy po 2000 roku? Też mają taką moc?
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
"Złoto Renu" jeszcze ma moc, resztę można sobie podarować.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
- w mackach Zła
Na Wacken w tym roku dali całkiem niezły koncert, materiał przekrojowy od klasyki Heavy Metal Breakdown po najnowsze rzeczy, ze zorganizowanym specjalnie na tą okazję chórkiem, m in. z członkami Van Canto. W sumie wolę ich w wersji live, grają trochę ostrzej i nie ma takiej polerki, w końcu to ma być heavy metal.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
potwierdzam, może płyty nie specjalnie ale na koncertach dają rade, dali w Progresji jak byli w Blindami
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
W związku z pojawieniem się nowej płyty "Healed by Metal" oznajmiam, że ogień, który płonął w nich nieprzerwanie aż do "Rheingold", a następnie powoli gasł z każdą kolejną płytą, teraz zgasł ostatecznie. Grave Digger zamienił się dosłownie w pop metal, którego generyczność jest ostateczna. Wpisujcie miasta.
- Żułek
mi ten album skojarzył się z Manowar, nie wiem czy słusznie bo ich nie słucham :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- moonfire
"Rheingold" był ostatnim albumem GD, który posłuchałem. Widzę, że niczego nie straciłem.Karkasonne pisze:W związku z pojawieniem się nowej płyty "Healed by Metal" oznajmiam, że ogień, który płonął w nich nieprzerwanie aż do "Rheingold", a następnie powoli gasł z każdą kolejną płytą, teraz zgasł ostatecznie. Grave Digger zamienił się dosłownie w pop metal, którego generyczność jest ostateczna. Wpisujcie miasta.
Bo niektóre kawałki są bardzo "hymnowe", ale skrojone są kompletnie bez polotu, który ma Manowar, którzy potrafią stworzyć świetną kompozycję, która powoli narasta, a Grave Digger jadą tą samą formułą od 30 lat, ale obecnie produkują takie rzeczy już taśmowo.Żułek pisze:mi ten album skojarzył się z Manowar, nie wiem czy słusznie bo ich nie słucham :P
- Żułek
haaaa czyli jednak dobre skojarzenie ;)
od 30 lat to może nie ale od 15 to na pewno taśmowo leci ;)
ostatni ich porządny album to chyba The Grave Digger z tego co pamietam
mam jeszcze Rheingold na kasecie ale już tam jest troche gorzej
ostatnio myśle nad sprawienie sobie Let Your Heads Roll - The Very Best of the Noise Years 1984-1986
szkoda mi kasy na stare płyty wiec taki składak by sie przydał :)
od 30 lat to może nie ale od 15 to na pewno taśmowo leci ;)
ostatni ich porządny album to chyba The Grave Digger z tego co pamietam
mam jeszcze Rheingold na kasecie ale już tam jest troche gorzej
ostatnio myśle nad sprawienie sobie Let Your Heads Roll - The Very Best of the Noise Years 1984-1986
szkoda mi kasy na stare płyty wiec taki składak by sie przydał :)
-
- rozkręca się
Płyty z lat 80-tych - bardzo przyjemny acceptowy niemiecki heavy metal. Potem po powrocie dwie dobre płyty z nowym gitarzystą "The Reaper" i "Heart of Darkness" - ciężej, mroczniej, lepiej zagrane. Potem niestety wpadli w manierę koncept-albumów, chórków i zjazd w dół z każdą kolejną płytą. Miałem jakieś nadzieje związane ze zmianą gitarzysty na Manniego Schmidta, ale nic to nie zmieniło.
Szkoda, pamiętam jak katowałem na magnetowidzie "Circle of Witches"
[youtube][/youtube]
Szkoda, pamiętam jak katowałem na magnetowidzie "Circle of Witches"
[youtube][/youtube]
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Dla mnie najlepszy jest do tej pory "Heavy Metal Breakdown" - nieokrzesany niemiecki metal kojarzący się trochę z muzyką ich ziomków z Running Wild z pierwszych dwóch płyt. Potem całkiem przyjemne były "Tunes of War" i "Knights of the Cross". Do tych trzech krążków sprowadza się moje obcowanie z muzyką GD i chyba dobrze.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
"Heavy Metal Breakdown" ma ten problem, że ma 2 hiciory i średnią resztę. Dlatego już nie wracam.
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
"Średnia reszta" to wszystkie płyty po "Knights of the Cross". :)
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
-
- weteran forumowych bitew
Napiszę tak!Kto słuchał z płyty?Panowie z tego tematu nie podejmuję polemik ale w tym temacie.......jako tzw 2 za 3 wziąłem nowych DIGGEROW i pytanie?zrobiłem 200 km z tą płytą co jej zarzucacie?Przebojowa ....zawsze byli/Plagueis pisze:"Średnia reszta" to wszystkie płyty po "Knights of the Cross". :)
- Żułek
z klimatów rycerkich wole akurat Excalibur ;)
na nowej troche z tą przebojością przegieli jednak ;)
na nowej troche z tą przebojością przegieli jednak ;)