GEISHA GONER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
GEISHA GONER
Dziwna sprawa, że jeszcze tutaj o nich tematu nie było. Zdecydowanie jedna z niewielu płyt (Catching Broadness), która wybijała się ponad "polskość" i spokojnie konkurować mogła z płytami, a chociażby, takiego Atheist. Osobiście to ja nawet zawsze wolałem sobie ich debiutu posłuchać, niż takiego KATa (chociaż tutaj z wyjątkiem "666", co do którego mam stosunek bezkrytyczny).
Nie wiem co więcej mógłbym dodać. Wpisujcie miasta, które do dzisiaj płaczą po Geisha Goner, a szczególnie ich wieńczącej karierę demówce i tym, co zaczął robić Taff później.
Nie wiem co więcej mógłbym dodać. Wpisujcie miasta, które do dzisiaj płaczą po Geisha Goner, a szczególnie ich wieńczącej karierę demówce i tym, co zaczął robić Taff później.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Re: GEISHA GONER
Poszukuję tego albumu. Chce się ktoś pozbyć?
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
mam dredy hava nagila aj waj aj waj
szalom
szalom
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Adrian696
- zahartowany metalizator
jakie Atheist - toc to zupełnie inne rejony
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Lykantrop
No dobra, inaczej. Najlepsza zżyna z Megadeth ever. Z tym Atheist rozchodziło mnie się o szeroko pojęte "technical".
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- hcpig
Ogólnie słabawy zespół, debiut mimo technicznych aspiracji jest ciągle dość pokraczny i ma fatalną produkcję, Taff wokalnie też nie błyszczy tylko niemiłosiernie wqrwia, całość brzmi jak dziadowski techno-thrash z MDKu - po prostu słychać że to polska płyta. Tutaj akurat warto kupić sobie już prędzej tę reedkę od Ryłkołaka za kilka zł (bo za tyle chodzi) niż bulić nie wiadomo ile za first pressa bo bonusy zjadają właściwe 'Catching Broadness' bez popitki, szczególnie 'Krwawy Misio'. Dwójka ZNACZNIE lepsza, wyszła o ile się nie mylę tylko na taśmie, taka z jajem i pomysłami, jakoś zapamiętała mi się jako kombinowano metalowe De Press :)
Mniej więcej tak jak Veles z płytami Mayhem. :)Lykantrop pisze:spokojnie konkurować mogła z płytami, a chociażby, takiego Atheist.
Yare Yare Daze
- Lykantrop
To dla mnie właśnie bonus jest niesłuchalną częścią reedki.
- YNKE
- w mackach Zła
ale videło mieli i puszali im to w telewizji publicznej, co nie zmienia faktu że popularność tego zespołu to dla mnie zagadka
„Z delikatną ostrożnością pierdzę, żebym się nie zesrał”
- Lykantrop
Klasyczny klip, klasycznej metalowej kapeli. I zajebisty kawałek, dodajmy.
Jestem w szoku, że ten temat i ta kapela spotkała się z kubłem wylanych pomyj.
Jestem w szoku, że ten temat i ta kapela spotkała się z kubłem wylanych pomyj.
- Adrian696
ja tam bardzo sobie uwazam debiut - nasza scene miała kilka zajebistych thrashowych załóg - szkoda ze nikt ich nie potrafił wyprodukowac na odpowiednim poziomie
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
-
- rozkręca się
Fajny materiał wypłynął po latach
http://dorosledzieciblog.blogspot.com/search/label/Low" onclick="window.open(this.href);return false;
Mogłoby wyjść na reedycji z "Hunting For The Human"
http://dorosledzieciblog.blogspot.com/search/label/Low" onclick="window.open(this.href);return false;
Mogłoby wyjść na reedycji z "Hunting For The Human"
- Najprzewielebniejszy
jest profil GG na fb https://www.facebook.com/Geisha-Goner-F ... 359793147/" onclick="window.open(this.href);return false;
ktos wie co sie z Taffem dzieje? bo od czasu reklamy Plusa gdzies zniknal, cos mi swita, ze mial jakies problemy zdrowotne..
ktos wie co sie z Taffem dzieje? bo od czasu reklamy Plusa gdzies zniknal, cos mi swita, ze mial jakies problemy zdrowotne..
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- Zenek
- weteran forumowych bitew
Ja tylko slyszalem, że nie ma ochoty dalej śpiewać.
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

- uglak
cos mi swita, ze po chorobie zostal gorliwym chrzescijaninem, ale nie widze nigdzie w internetach takiego info, wiec moze mi sie pomylilo
Guilty of being right
-
- w mackach Zła
Nie wiem co się dzieje z Taffem. Żałuję, że zniknął. Uwielbiam "Catching Broadness".
Jakoś nie miał szczęścia do kapel chociaż lubię Black River i myślę, że zespół miał potencjał komercyjny.
Poza tym zrobił zajebiste wokale na materiale Neolithic.
Z warszawskich załóg thrash lubię też kapelę Pascal. Podobnie do GG Mieli swoje podejście do grania thrash metalu i niestety również szybko zakończyli działalność.
Jakoś nie miał szczęścia do kapel chociaż lubię Black River i myślę, że zespół miał potencjał komercyjny.
Z warszawskich załóg thrash lubię też kapelę Pascal. Podobnie do GG Mieli swoje podejście do grania thrash metalu i niestety również szybko zakończyli działalność.
- moonfire
Taff się nawrócił.Nostromo pisze:Nie wiem co się dzieje z Taffem. Żałuję, że zniknął. Uwielbiam "Catching Broadness".
Reedka materiałów Pascala wyjdzie w tym roku za sprawą Thrashing Madness.
- Zenek
- weteran forumowych bitew
Możliwe, że i się nawrócił, skoro Rootwater podawało jako powód chorobę Taffa, i nie była to wymówka, tylko jakieś rakowe sprawy to może świadomość rychłego zjazdu do bazy trochę człowieka zmienić.

-
- w mackach Zła
Czyli potwierdza się powiedzenie - "Jak trwoga to do boga". Ludzie to jednak słabe psychicznie stworzenia są.
Jak tylko się Pascal pojawi od razu wciągam. Przesłuchałem sobie taśmę "About a man" kilka razy ostatnio. Nie wiem czy panowie nadal by grali metal, gdyby nadal grali, ale na pewno byłoby to coś ciekawego.
Jak tylko się Pascal pojawi od razu wciągam. Przesłuchałem sobie taśmę "About a man" kilka razy ostatnio. Nie wiem czy panowie nadal by grali metal, gdyby nadal grali, ale na pewno byłoby to coś ciekawego.
- uglak
Nie wiem jaka zaraza jego dopadla, ale w przypadku guzow mozgu czesto wystepuja nawrocenia zwiazane ze zmianami w mozgu. Zreszta jego sprawa ;-)
Guilty of being right
- Najprzewielebniejszy
+1, epka "Neolithic" udała się Wtulichowi, a do "1990 Avenue" powinni zrobić video, singla i atakowac ówczesne Viva, MTV itp. Na bank byłby sukces!Nostromo pisze: Poza tym zrobił zajebiste wokale na materiale Neolithic.
dobra wiadomość!moonfire pisze: Reedka materiałów Pascala wyjdzie w tym roku za sprawą Thrashing Madness.
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769