MORTEM (Peru)

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
535

Re: MORTEM (Peru)

12-02-2017, 19:38

Drone pisze:Ale artysta jasno powiedział, że kontempluje dzieła innych, a sam nie działa na tym polu. Spacerujesz z kijami zamiast drapać się na Wielką Krokiew, on zaś śpiewa zamiast grabić, palić i mordować.
Teoretycznie masz rację, ale praktycznie liczą się zasięg , ogólna postawa i zamiary, względnie cele. Ja jestem raczej pajacem, który grosza nie weźmie za swoje pajacowanie. Tymczasem pan artysta wydaje się podchodzić do sprawy śmiertelnie poważnie.
tomaszm
mistrz forumowej ceremonii

12-02-2017, 19:43

Ależ pierdolenie w temacie wydawałoby się na pozór oczywistym każdemu zdroworozsądkowemu myślącemu człowiekowi.

Tok rozumowania z rozmowy:
Jeśli nie jestem gwałcicielem ale podżeguję czy inspiruję innych do takich działań poprzez zachwalanie pewnych zachowań w udzielanych wywiadach(np gwałt) gdzie moje wypowiedzi mogą stanowić inspirację dla osób które zaopatrują się w moim modelu zachowań i postrzegania świata bo, stanowię dla nich wzorzec jako "idol" (tu muzyczny) i wskutek moich wypowiedzi kogoś pchnie do takich nikczemnych czynów to jestem usprawiedliwiony ,bo jestem" artystą" i mogę pierdolić bez sensu bez ponoszenia konsekwencji.

Chyba jednak trzeba brać odpowiedzialność za to co się mówi publicznie/w wywiadach.

Nie życzę nikomu ale jestem ciekaw jeśli ktoś broni podobnie idiotycznych wypowiedzi jakby takie nieszczęście go spotkało w życiu jak gwałt na dziecku/bliskiej osobie co czułby. Trzeba mieć nieźle najebane w głowie ,żeby bronić tego typu wypowiedzi albo silić się na przedszkolną forumową kontrowersyjność.
Ostatnio zmieniony 12-02-2017, 20:09 przez tomaszm, łącznie zmieniany 1 raz.
Doom the dark ages. Sesja trwa.
tomaszm

12-02-2017, 19:58

535 pisze:
Drone pisze:Ale artysta jasno powiedział, że kontempluje dzieła innych, a sam nie działa na tym polu. Spacerujesz z kijami zamiast drapać się na Wielką Krokiew, on zaś śpiewa zamiast grabić, palić i mordować.
Teoretycznie masz rację, ale praktycznie liczą się zasięg , ogólna postawa i zamiary, względnie cele. Ja jestem raczej pajacem, który grosza nie weźmie za swoje pajacowanie. Tymczasem pan artysta wydaje się podchodzić do sprawy śmiertelnie poważnie.
Ja i Ty wiemy ,że żeby wygłaszać podobne poglądy trzeba mieć poważny ubytek kory mózgowej ale dla młodego, niewykształconego umysłu tego typu wypowiedź może stanowić inspirację/ bodziec do działań dlatego powinna się spotkać z zwyczajnym potępieniem ze strony człowieka bez zaburzeń emocjonalnych.

Zacytujmy:

Wiwat gwałty na dzieciach!
Każdy miłośnik blackmetalu powinien je wspierać.

Czy producenci/reżyserzy filmów o seryjnych mordercach pierdolą w wywiadach takie kocopoły jak:

Wiwat morderstwa na ludziach!
Każdy miłośnik slasherów powinien je wspierać.

Czymś zupełnie innym jest przekaz/treść ubrana w artystyczną osnowę zawarta w dziele artysty muzycznym czy też filmowym a publiczne wypowiedzi w formie wywiadów, oświadczeń etc.
Ostatnio zmieniony 12-02-2017, 20:32 przez tomaszm, łącznie zmieniany 5 razy.
Awatar użytkownika
Drone

12-02-2017, 20:12

535 pisze:
To podchodzi do sprawy śmiertelnie poważnie czy to tylko "pomorski marketing", żeby lepiej się sprzedać, jak sugerowałeś wcześniej?
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
tomaszm

12-02-2017, 20:28

Na takie wypowiedzi w kontekście sprzedaży to mógłby sobie pozwolić Marilyn Manson, który coś znaczy w popkulturze i jest postacią rozpoznawalną(nawet wśród Kowalskich) i podobnie kontrowersyjne wypowiedzi pewnie dźwigłyby słupki sprzedaży jego płyt a nie niszowy zespół znany grupce fanów z sprzedażą na poziomie kilkunastu tysięcy płyt ,który na mapce muzycznego biznesu gówno znaczy.

Z tym,że MM nie pierdoli tak od rzeczy .bo to inny poziom rozwoju mentalnego.
Awatar użytkownika
Drone

12-02-2017, 20:36

A jak się odniesiesz do poniższego wywiadu, też uważasz, że to nieodpowiedzialne głupoty?

"Seks z umarłymi jest stanowczo niedocenianą i błędnie rozumianą rzeczą. Daje nie tylko wielką przyjemność fizyczną, ale pozwala także osiągnąć wyższy stopień świadomości, pod warunkiem, że wybraliśmy odpowiedniego trupa."
PureHate
weteran forumowych bitew

12-02-2017, 20:38

Drone pisze:A jak się odniesiesz do poniższego wywiadu, też uważasz, że to nieodpowiedzialne głupoty?

"Seks z umarłymi jest stanowczo niedocenianą i błędnie rozumianą rzeczą. Daje nie tylko wielką przyjemność fizyczną, ale pozwala także osiągnąć wyższy stopień świadomości, pod warunkiem, że wybraliśmy odpowiedniego trupa."
Taką wypowiedz można rozpatrywać tylko w kategoriach specyficznego poczucia humoru :)
SCREAMBLOODYGORE
weteran forumowych bitew

12-02-2017, 20:38

Krzysztof Reifert. Stary Traszemol:)
tomaszm

12-02-2017, 20:42

Przyjedź na oddział leczenia zaburzeń schizofrenicznych do Szpitala Neuropsychiatrycznego Wojewódzkiego w Lublińcu. Tam co drugi na oddziale podobne rzeczy wygaduje- ciężko jest się odnieść do podobnego bełkotu osób z zaburzeniami mentalnymi lub osobowości. Od tego są lekarze żeby się odnosić- ja nie mam uprawnień czy też kompetencji. Jest tam nawet taki jeden artysta co pokroił domoników na kawałki bo twierdził,że to wyraz artystycznego natchnienia.
Ostatnio zmieniony 12-02-2017, 20:43 przez tomaszm, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Drone

12-02-2017, 20:43

Czyli Krzychu z AUTOPSY powinien trafić do psychiatryka? :)
tomaszm

12-02-2017, 20:49

Krzysiu takich rzeczy nie opowiada w wywiadach jak w/w osobnik o którym mowa, wyładowuje negatywne emocje i zaklina je w swoich muzycznych działach które są dalekie od jego przyziemnych poglądów i wzorca zachowań na codzień- daje zwyczajnie upust sowim negatywnym emocjom . Przecież to napisałem dwa posty wyżej żeby oddzielić dzieło i jego treść, która stanowi często ujście, kanalik artystycznej potrzeby tworzenia i upust (często tych negatywnych) emocji.

Wskaż wywiad z Krzysiem gdzie aprobuje morderstwa i sieje podobną propagandę jak osobnik powyżej chętnie się zapoznam.
Ostatnio zmieniony 12-02-2017, 21:00 przez tomaszm, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Drone

12-02-2017, 20:50

No przecież to jest cytat z wywiadu z AUTOPSY z Thrash'em All :)
tomaszm

12-02-2017, 20:51

Wklej go jak możesz.
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

12-02-2017, 20:52

tomaszm pisze:
535 pisze:
Ja i Ty wiemy ,że żeby wygłaszać podobne poglądy trzeba mieć poważny ubytek kory mózgowej ale dla młodego, niewykształconego umysłu tego typu wypowiedź może stanowić inspirację/ bodziec do działań dlatego powinna się spotkać z zwyczajnym potępieniem ze strony człowieka bez zaburzeń emocjonalnych.

Zacytujmy:

Wiwat gwałty na dzieciach!
Każdy miłośnik blackmetalu powinien je wspierać.

Czy producenci/reżyserzy filmów o seryjnych mordercach pierdolą w wywiadach takie kocopoły jak:

Wiwat morderstwa na ludziach!
Każdy miłośnik slasherów powinien je wspierać.

Czymś zupełnie innym jest przekaz/treść ubrana w artystyczną osnowę zawarta w dziele artysty muzycznym czy też filmowym a publiczne wypowiedzi w formie wywiadów, oświadczeń etc.

za propagowanie pedofilii nacharałbym bym mu w ryj i zajebał z łokcia w ten pusty łep
tyle w temacie

a jak chce ruchać trupy, (w co wątpię, aby miało miejsce w rzeczywistości), to niech se rucha

ps. poza tym, po co się, pochylać nad jakimś zjebem?
Poro
tomaszm

12-02-2017, 21:03

PureHate pisze:
Drone pisze:A jak się odniesiesz do poniższego wywiadu, też uważasz, że to nieodpowiedzialne głupoty?

Taką wypowiedz można rozpatrywać tylko w kategoriach specyficznego poczucia humoru :)
Też mi sie tak wydaje. No przecież tu jest ewidentne puszczenie oka w kierunku wywiadu.
Awatar użytkownika
Drone

12-02-2017, 21:10

W 1992 roku, gdy nie było takiej wiedzy jak dziś, ani internetu, taki wywiad bywał traktowany śmiertelnie poważnie.

I wbrew temu, co się sugeruje wyżej, nie broniłem (ale też nie potępiałem) nigdzie stanowiska pana artysty z FUNERAL MIST. Napisałem tylko, że wywiad nie jest wcale kontrowersyjny, bo w ramach stylistyki i ideologii blackmetalowej jest to konsekwentna postawa, polegająca na bezwzględnej gloryfikacji zła.
tomaszm

12-02-2017, 21:12

Trzeba jeszcze wziąć poprawkę,że upłynęło sporo wody w rzecze i pewnie dziś wielu się wstydzi swoich wypowiedzi sprzed lat. Przynajmniej tak po cichu liczę- młodość ma swoje prawa.
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

12-02-2017, 21:14

nie,
nie ma zgody na relatywizację i tym samym propagowanie pedofilii

a trupy niech sobie rucha, luz
Poro
tomaszm

12-02-2017, 21:18

KK

Art. 200b.

Kto publicznie propaguje lub pochwala zachowania o charakterze pedofilskim, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2

Sprawa się przedawniła ale niech to będzie przestrogą dla podobnych dewiantów ,że istnieje coś takiego jak odpowiedzialność za słowo głoszone. Każdy powinien wziąć odpowiedzialność za to co mówi.
Awatar użytkownika
Drone

12-02-2017, 21:28

Zgadza się, sankcja karna musi być, podobnie jak na morderstwa czy w ogóle przestępstwa. Natomiast black metal, który przecież rościł sobie prawo do bycia czymś więcej niż rozrywką, raczej sankcją karną się nie przejmował (przynajmniej wtedy) i w tym kontekście nie widzę tu kontrowersji.
ODPOWIEDZ