Kreator, Sepultura, Soilwork i Aborted 15.02.2017 Progresja

zareklamuj koncert / wrazenia z koncertow...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

Re: Kreator, Sepultura, Soilwork i Aborted 15.02.2017 Progre

14-02-2017, 20:36

Karkasonne pisze:No nie wiem ile osób będzie jutro żeby wyprzedać taki klub. 2000?
Wyprzedane koncerty w Progresji - przynajmniej wg wskaźników udziału na fb - mają po 3000 - 3600 osób.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
tomaszm

14-02-2017, 20:45

Wszystkie te zespoły idealnie wpisują sie kryteriami z obecną twórczością dla mało wymagającego i wyrobionego słuchacza pokroju nastoletnich buntowników i adeptów metalu. Jestem przekonany święcie,że wskaźnik wieku będzie oscylować w przedziale 18-23 lata. Założyłbym się nawet o funt kłaków- od razu zaznaczam,że mi to nie przeszkadza tylko stwierdzam pewna zależność o której żartobliwie pisałem w temacie Kreator.
Awatar użytkownika
uglak

14-02-2017, 21:15

Drone pisze:
Karkasonne pisze:No nie wiem ile osób będzie jutro żeby wyprzedać taki klub. 2000?
Wyprzedane koncerty w Progresji - przynajmniej wg wskaźników udziału na fb - mają po 3000 - 3600 osób.
czyli jak dodac ludzi bez fb i tych ktorzy sie nie dodaja do wydarzen to wyjdzie z 6000 :P
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

14-02-2017, 22:28

tomaszm pisze:wskaźnik wieku będzie oscylować w przedziale 18-23 lata.
tak było ostatnio jak grali z MA i Nile
cos takiego w katankach i białych adidaskach
Obrazek
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Hatefire

14-02-2017, 22:43

uglak pisze:
Drone pisze:
czyli jak dodac ludzi bez fb i tych ktorzy sie nie dodaja do wydarzen to wyjdzie z 6000 :P
Widzę, że do badań gustu obiektywnego towarzysz Drone zaprzągł facebooka i spotify, obawiam, że sprowadzi go to na manowce :-D
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Drone

14-02-2017, 22:57

Raczej obiektywnego bezguścia - do tego te statystyki doskonale się nadają :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Żułek

15-02-2017, 11:17

Karkasonne pisze:http://www.setlist.fm/stats/kreator-63d68e97.html

Może nie będzie tak źle..
żebyś sie nie zdziwił :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

15-02-2017, 11:23

Kurwa rozbija mnie jak na tym forum wszyscy mają pierdolca na punkcie wieku. Nie daj boże znaleźć się na koncercie na którym także będą choćby dwie młode osoby! Nie daj boże słuchać jakiejś płyty, którą lubią choćby dwie młode osoby! Będzie to bowiem potwarz; dowód ostatecznego skurwienia kapeli; świadectwo chujowości i schlebiania gustom najmłodszych, a ci jak wiadomo nie znają się na muzyce tak jak starsi wyjadacze. Niesłusznie jak widzę mniemałem, że takie myślenie cechuje zachłyśniętych swym wiekiem 16 letnich adeptów mrocznej sztuki, którzy na przerwach wykorzystują każdą okazję by ponapierdalać z tych 13 letnich młodzików, co to chuja wiedzą o muzyce. Tymczasem stare chłopy również uwielbiają takie zabawy! Oto zabawny paradoks! Może jednak nie zabawny a raczej tragiczny - jeśli ktoś bowiem ma pusto w gaciach i w głowie, to każdą okazję wykorzysta by ponapierdalać z nastolatków. Ręce, człony i liście echmei wstęgowatej na moim parapecie opadają.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

15-02-2017, 11:37

Ja bym powiedział, że większość na forum ma pierdolca na pukcie wszystkiego tylko nie muzyki ;D. Wystarczy spojrzeć jak wygląda standardowa "dyskusja" i jakich "argumentów" się niej używa. Najważniejsze jak kto wygląda i w co się ubiera, do kogo kieruje swoją twórczość lub kto jest jej głównym odbiorcą a także gdzie i z kim grywa oraz kto na te koncerty przychodzi.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Żułek

15-02-2017, 11:54

mnie tam wyglad gimbusów nie przeszkadza
raczej śmieszy bo nigdy nie kumałem katanek i białych adidasków ale co kto lubi
byleby po mnie nie skakali ;)

Karkasonne

15-02-2017, 12:05

Plastek pisze:Kurwa rozbija mnie jak na tym forum wszyscy mają pierdolca na punkcie wieku. Nie daj boże znaleźć się na koncercie na którym także będą choćby dwie młode osoby! Nie daj boże słuchać jakiejś płyty, którą lubią choćby dwie młode osoby! Będzie to bowiem potwarz; dowód ostatecznego skurwienia kapeli; świadectwo chujowości i schlebiania gustom najmłodszych, a ci jak wiadomo nie znają się na muzyce tak jak starsi wyjadacze. Niesłusznie jak widzę mniemałem, że takie myślenie cechuje zachłyśniętych swym wiekiem 16 letnich adeptów mrocznej sztuki, którzy na przerwach wykorzystują każdą okazję by ponapierdalać z tych 13 letnich młodzików, co to chuja wiedzą o muzyce. Tymczasem stare chłopy również uwielbiają takie zabawy! Oto zabawny paradoks! Może jednak nie zabawny a raczej tragiczny - jeśli ktoś bowiem ma pusto w gaciach i w głowie, to każdą okazję wykorzysta by ponapierdalać z nastolatków. Ręce, człony i liście echmei wstęgowatej na moim parapecie opadają.
Pojadę z drugiej strony, bo mnie z reguły bardziej przeszkadzają ci, którzy dumnie nazywają się "starą gwardią", a składają się głównie ze starych grubasów, których największym powodem do dumy było to, że kiedyś w sześciu ukradli ("skroili") bilet młodszemu chłopaczkowi, który jechał na metalmanię. Lubią przypierdalać się bez powodu i śmierdzieć. Ich złota zasada brzmi "nigdy nie biję większych od siebie". Wolę już chyba dzieciaki z tego wszystkiego, zwłaszcza że ci młodzi thrashersi potrafią jednak nieźle dać do pieca w młynie.
tomaszm

15-02-2017, 12:34

Plastek pisze:Kurwa rozbija mnie jak na tym forum wszyscy mają pierdolca na punkcie wieku. Nie daj boże znaleźć się na koncercie na którym także będą choćby dwie młode osoby! Nie daj boże słuchać jakiejś płyty, którą lubią choćby dwie młode osoby! Będzie to bowiem potwarz; dowód ostatecznego skurwienia kapeli; świadectwo chujowości i schlebiania gustom najmłodszych, a ci jak wiadomo nie znają się na muzyce tak jak starsi wyjadacze. Niesłusznie jak widzę mniemałem, że takie myślenie cechuje zachłyśniętych swym wiekiem 16 letnich adeptów mrocznej sztuki, którzy na przerwach wykorzystują każdą okazję by ponapierdalać z tych 13 letnich młodzików, co to chuja wiedzą o muzyce. Tymczasem stare chłopy również uwielbiają takie zabawy! Oto zabawny paradoks! Może jednak nie zabawny a raczej tragiczny - jeśli ktoś bowiem ma pusto w gaciach i w głowie, to każdą okazję wykorzysta by ponapierdalać z nastolatków. Ręce, człony i liście echmei wstęgowatej na moim parapecie opadają.

Plastek zaś histeria i płacz.

Mi młode towarzystwo nie przeszkadza wręcz się ciesze, że młodzież uczęszcza na koncerty, co w sumie można zauważyć z jaką lubością wklejałem tu videa z koncertów Power Trip gdzie to młodość głownie tańczyła na scenicznych deskach i parkietach.

Co miałem na myśli:
Obecna twórczosć Kreator, Sepultury jest w moim odczuciu jak i wielu innych osób zwyczajnie marna na tle ich dawnych dokonań natomiast wielu młodych adeptów nie zna klasycznych dokonań i przychodzą głównie z powodu obecnej twórczości swoich "idoli". Ja na taki koncert bym ni chuja nie poszedł, bo kompletnie mi te zespoły obecnie nie leżą(nie wspominam o zwyczajnej komercjalizacji tej muzyki i robienia typowego muzycznego produktu dla mało-wymagających mas co w przypadku Kreator, aż wstrętnie słychać i widać po załączonych obrazkach ) i wielu starych fanów którzy nie zaczynali znajomości od Violent Revolution uważa podobnie i ma zwyczajnie wyjebane na takie eventy.

Naprawdę wolę iść na niszowy koncert i wesprzeć tych co chcą się przebić jak tych co się przebić zdołali i rozmieniają się na drobne.
Karkasonne

15-02-2017, 12:36

tomaszm pisze: Naprawdę wolę iść na niszowy koncert i wesprzeć tych co chcą się przebić jak tych co się przebić zdołali i rozmieniają się na drobne.
Nie wiedziałem, że to sytuacja albo-albo.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

15-02-2017, 13:16

Karkasonne pisze:
Pojadę z drugiej strony, bo mnie z reguły bardziej przeszkadzają ci, którzy dumnie nazywają się "starą gwardią", a składają się głównie ze starych grubasów, których największym powodem do dumy było to, że kiedyś w sześciu ukradli ("skroili") bilet młodszemu chłopaczkowi, który jechał na metalmanię. Lubią przypierdalać się bez powodu i śmierdzieć. Ich złota zasada brzmi "nigdy nie biję większych od siebie". Wolę już chyba dzieciaki z tego wszystkiego, zwłaszcza że ci młodzi thrashersi potrafią jednak nieźle dać do pieca w młynie.
Masz rację. Zajebałbym takich.
tomaszm pisze: Plastek zaś histeria i płacz.
Raczej szyderstwo i hiperbola, ale po tym coś tu wydusił tuszę, że nie zauważył byś ich nawet podczas stukania "ładnej polskiej dziewczyny" poznanej za sprawą serwisu internetowego dla spragnionych fizycznej miłości, którym nie dane było zaznać ciepła drugiej osoby poznanej w "realu".
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

15-02-2017, 14:07

Karkasonne pisze:
coś w tym jest.ogólnie jest tak. dużo ludzi - źle bo tłum i dla starych pierdzieli w skórzanych portkach mało elitarnie, mało ludzi - też niedobrze bo pustką wieje i ludzie nie wspierają kapel - podziemie umiera panie to nie to co dawniej, dużo mlodych - źle bo skaczą i nic nie kumają, starzy -marudzą i ogólnie śmierdzą, do tego dochodzą za drogie lub za tanie bilety. ludzie, o co wam kurwa chodzi:)
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

15-02-2017, 14:34

Szyderstwo i hiperbola tracą całą swoją moc, jeśli są stosowane bezustannie. Ile kurwa można, każdy Twój post jest o tym, że nie pasuje Ci to, tamto, sramto (poza Green Day naturalnie). Plus tona ironii, która stosowana umiarkowanie ponoć sygnalizuje inteligencję, ale w nadmiarze sprawia wrażenie narzędzia do maskowania pustki wypowiedzi. Ale jak już się tak bawimy, to młodzież nie wkurwia mnie wcale (poza tym, że nie chodzi zwykle na dobre koncerty). Przedstawiciele starej gwardii bywają bardziej irytujący, szczególnie jak się najebią jak świnie, czyli prawie zawsze, ale to w końcu nie balet ani opera. Pomiędzy nimi jest jeszcze jakieś 80% uczestników koncertów, którzy są po prostu normalnymi ludźmi bez wyraźnej przynależności do którejś grupy. Problem z dupy, czym się tu podniecać?
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Karkasonne

15-02-2017, 14:38

Nagrobek: Gratulacje, właśnie odkryłeś że ludzie nie lubią innych ludzi.
535

15-02-2017, 16:43

Plastek pisze:Kurwa rozbija mnie jak na tym forum wszyscy mają pierdolca na punkcie wieku.
To wieloletnia tradycja, a właściwie hołd składany wielkiemu nieobecnemu specjaliście od tych spraw. Dziwne, że teraz nagle to zauważyłeś, a właściwie, że dopiero teraz o tym piszesz. Wiek jest najważniejszy. Szydzenie z wieku również. Ile ty właściwie masz lat, że jesteś tym zaskoczony?
Raf
w mackach Zła

15-02-2017, 16:50

Lukass pisze: Ale jak już się tak bawimy, to młodzież nie wkurwia mnie wcale (poza tym, że nie chodzi zwykle na dobre koncerty).
A które to były "dobre koncerty", jakieś przykłady z ostatnich miesięcy?
ODPOWIEDZ