No i superSova pisze: już do mnie leci CD i LP
CLANDESTINE BLAZE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- dzik
- zahartowany metalizator
Re: CLANDESTINE BLAZE
dobry kościół to kościół spalony
- pr0metheus
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Świetne. Jest klasyczne targanie za ucho, ale jest i transgresja :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
- weteran forumowych bitew
Trąbka pod koniec pierwszego numeru jest wręcz awangardowa jak na Clandestine Blaze, chociaż tu pewnie o Into the Pandemonium" chodzi, zwłaszcza że całość jest mocno celticfrostowa.Drone pisze:ale jest i transgresja :)
Bdb płyt, leci z krótkimi przerwami trzeci dzień i jestem więcej niż ucieszony, świetnie się tego słucha.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
-
- w mackach Zła
Zajebisty album, ma ten feeling nie do podrobienia. Zakup obowiązkowy.
- ultravox
- hcpig
-
chyba lepiej zachować chłodny racjonalizm, no nie?
Słuchałem tylko raz co prawda i więcej nie będę, ale jeśli uznacie ją za płytę roku to się nie zdziwię. To jest właśnie to co często sprawia, że płyta zostaje uznana za klasyk: ogólny minimalizm środków, korzystanie z klasycznych motywów (nie wsłuchiwałem się ani nie znam CB za bardzo ale Darkthrone słychać wyraźnie i pewnie coś jeszcze) oraz dodanie tej odrobinki od siebie tak, by nie zrobić kolorowych jarmarków.Drone pisze:Świetne. Jest klasyczne targanie za ucho, ale jest i transgresja :)
-
innymi słowy, zredukować środki wyrazu do stopnia niskiego ryzyka ;)
Znając oczywiście granicę, ale tak - to pomaga.byrgh pisze:innymi słowy, zredukować środki wyrazu do stopnia niskiego ryzyka ;)
- COFFIN
W sumie klasyka w Twoim ujęciu: DKarkasonne pisze:Słuchałem tylko raz co prawda i więcej nie będę, ale jeśli uznacie ją za płytę roku to się nie zdziwię. To jest właśnie to co często sprawia, że płyta zostaje uznana za klasyk: ogólny minimalizm środków, korzystanie z klasycznych motywów (nie wsłuchiwałem się ani nie znam CB za bardzo ale Darkthrone słychać wyraźnie i pewnie coś jeszcze) oraz dodanie tej odrobinki od siebie tak, by nie zrobić kolorowych jarmarków.Drone pisze:Świetne. Jest klasyczne targanie za ucho, ale jest i transgresja :)
'Come the Blessed Madness'
Ale poważnie: nie zgadzasz się z tym? To była ogólna refleksja, nie mówię o samej płycie dokładniej bo nie wsłuchiwałem się.
- Bohdan
- weteran forumowych bitew
z cyklu: "nie wsłuchiwałem się, ale się wypowiem"Karkasonne pisze:nie mówię o samej płycie dokładniej bo nie wsłuchiwałem się.
- COFFIN
Oczywiście, że nie. Raz, że trzeba być chyba niezłym przyglupem (mówię ogólnie) żeby czepiać się CB o klasykę, skoro dawno ten twór przerósł Darkthrone, a dwa, że chyba jednak po latach wyszło na moje i docenia się jednak konsekwencje w graniu, a nie wygibasy. Włącz sobie 'Harmony...' i powiedz mi, że to chujowa płyta i generalnie zżyna z klasyki;)Karkasonne pisze:Ale poważnie: nie zgadzasz się z tym? To była ogólna refleksja, nie mówię o samej płycie dokładniej bo nie wsłuchiwałem się.
Ostatnio zmieniony 16-02-2017, 18:58 przez COFFIN, łącznie zmieniany 1 raz.
- COFFIN
Norma, w sumie;)Bohdan pisze:z cyklu: "nie wsłuchiwałem się, ale się wypowiem"Karkasonne pisze:nie mówię o samej płycie dokładniej bo nie wsłuchiwałem się.
W jakim sensie?COFFIN pisze:Oczywiście, że nie. Raz, że trzeba być chyba niezłym przyglupem (mówię ogólnie) żeby czepiać się CB o klasykę, skoro dawno ten twór przerósł Darkthrone, a dwa, że chyba jednak po latach wyszło na moje i docenia się jednak konsekwencje w graniu, a nie wygibasy. Włącz sobie 'Harmony...' i powiedz mi, że to chujowa płyta i generalnie zżyna z klasyki;)Karkasonne pisze:Ale poważnie: nie zgadzasz się z tym? To była ogólna refleksja, nie mówię o samej płycie dokładniej bo nie wsłuchiwałem się.
- COFFIN
- hcpig
No pokaż drugi taki zespół któremu bliżej do Darkthrone 92-04 i nie chodzi o samą muzę ale też o attitude i status.
Yare Yare Daze
- COFFIN
Dla mnie ci dwaj ciecie nie mają już żadnego statusu. Poza tym to fałszywe kurwy, o czym już pisałem w tym temacie. I tak w ogóle : ostatnie pięć płyt CB ----> Darkthrone, i wcale nie ówczesny.
Ostatnio zmieniony 16-02-2017, 19:06 przez COFFIN, łącznie zmieniany 1 raz.