Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale
"Dyskusje o muzyce metalowej"
-
Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
18-02-2017, 22:13
Plagueis pisze:Mol pisze:
Wiesz, dla mnie nie ma w muzyce swietych krow wiec jesli moim zdaniem kapela nagrywa slabe materialy to nie bede udawal, ze jest inaczej i ze "to i tak poziom nieosiagalny dla reszty".
Jasne, rozumiem. Tyle tylko, że Immolation nie nagrali do tej pory
żadnego słabego materiału. Są lepsze, są gorsze, ale wszystkie co najmniej bardzo dobre. Immolation to wciąż I liga death metalu i ten stan rzeczy raczej nie ulegnie zmianie.
Sybir pisze:
Panie, niech Pan jednak posłucha tej drugiej płyty Czechów.
Bez wątpienia tak uczynię - jak już wspominałem, debiut posiadam i bardzo sobie cenię. :)
Apropos - ma ktoś jakieś namiary na płytkę u naszych dystrybutorów?
Prosiak się nie mylił. jest tu:
http://godzovwar.com/shop/pl/plyty-cd/7 ... &results=4" onclick="window.open(this.href);return false;
lys på slutten av lys
-
Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
18-02-2017, 23:27
moszna gdzies w Polszy kupic dwójke Heaving Earth?
co do Immo - nowa płyta nudna. Brzmienie lepsze niz wczesniej, ale krol triggerow dalej skutecznie zniecheca do powtornych odsluchow.
Gosc nie potrafi grac, w miejscach gdzie kazdy porządny metalowy bebniarz dałby solidny popis to Shalaty sypie kwadratowe kartofle bez ładu i składu, a w wolnych partiach kompletnie nie potrafi sie odnalezc. Do tego trigger na werblu, ktorego brzmieniowa monotonnia zabija cały material.
Szkoda.
-
Ascetic
18-02-2017, 23:30
Najprzewielebniejszy pisze:moszna gdzies w Polszy kupic dwójke Heaving Earth?
co do Immo - nowa płyta nudna. Brzmienie lepsze niz wczesniej, ale krol triggerow dalej skutecznie zniecheca do powtornych odsluchow.
Gosc nie potrafi grac, w miejscach gdzie kazdy porządny metalowy bebniarz dałby solidny popis to Shalaty sypie kwadratowe kartofle bez ładu i składu, a w wolnych partiach kompletnie nie potrafi sie odnalezc. Do tego trigger na werblu, ktorego brzmieniowa monotonnia zabija cały material.
Szkoda.
masz powyżej
lys på slutten av lys
-
Plagueis
- rasowy masterfulowicz
19-02-2017, 08:19
Dzięki wielkie! :)
Najprzewielebniejszy pisze:
Gosc nie potrafi grac, w miejscach gdzie kazdy porządny metalowy bebniarz dałby solidny popis to Shalaty sypie kwadratowe kartofle bez ładu i składu, a w wolnych partiach kompletnie nie potrafi sie odnalezc.
Jak ja bym chciał tak nie potrafić grać i tak się nie odnajdywać w wolnych partiach jak Shalaty. ;)
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
-
Heretyk
- mistrz forumowej ceremonii
19-02-2017, 13:48
też nie rozumiem tych narzekań. wiadomo, że do poziomu Hernandeza nie doskoczy, ale ogólnie nie jest źle
-
AroHien
- rasowy masterfulowicz
19-02-2017, 15:35
Płyty jeszcze nie słyszałm, czekam na cd ale to co udostępnili do tej pory cholernie mi się podoba więc żadnych obaw nie mam.
-
Pacjent
19-02-2017, 17:36
Heretyk pisze:też nie rozumiem tych narzekań. wiadomo, że do poziomu Hernandeza nie doskoczy, ale ogólnie nie jest źle
Typowy rzemieślnik, ale na tym albumie zagrał swoje najlepsze partie bębnów.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
PureHate
- weteran forumowych bitew
20-02-2017, 00:32
Lubię z nim wywiady bo to inteligentny gość,który nie plecie bzdur. Nowa płyta jak tylko pojawi sie w sklepach zostanie przezemnie zakupiona.
-
Gall
20-02-2017, 23:29
Widać, Nuclear Blast wreszcie zaliczyli Immolation do największych nazw swojego katalogu.
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
-
PureHate
-
neuro
- postuje jak opętany!
24-02-2017, 12:19
Nie mogę się od tej płyty odkleić, wciąga jak cholera. Trochę mnie to dziwi, bo wielkim fanem nigdy nie byłem, po prostu bardzo ich lubię, zwłaszcza cztery pierwsze wydawnictwa. Ale np poprzedniej w ogóle nie jestem w stanie słuchać mimo kilku podejść. A tej nie umiem przestać, leci zapętlona od kilku dni. Nie wiem co na to Gust Obiektywny, ale dla mnie jedna z lepszych rzeczy jakie wydali. Jest dobrze.
-
TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
24-02-2017, 13:57
neuro pisze:Nie mogę się od tej płyty odkleić, wciąga jak cholera. Trochę mnie to dziwi, bo wielkim fanem nigdy nie byłem, po prostu bardzo ich lubię, zwłaszcza cztery pierwsze wydawnictwa. Ale np poprzedniej w ogóle nie jestem w stanie słuchać mimo kilku podejść. A tej nie umiem przestać, leci zapętlona od kilku dni. Nie wiem co na to Gust Obiektywny, ale dla mnie jedna z lepszych rzeczy jakie wydali. Jest dobrze.
Ja mam podobnie. W chacie nie do końca miałem erekcję grzywki ale jak wyszedłem gdzieś i na spokojnie na słuchawkach obadałem od a do z to mnie zmiotło. Zajebiste brzmienie i kozackie riffy.
-
nicram
24-02-2017, 15:45
Wczoraj pierwszy raz słuchałem nowej płyty. Zostałem wgnieciony w ścianę już od pierwszego taktu. Dawno żadna płyta nie wywołała u mnie takich emocji. Zła, ponura, mroczna. Powrót do najwyższej formy. Atonement to moim zdaniem jedno z największych osiągnięć tego zespołu. Forma wokalna Dolana to ewenement na skalę...hmmm właściwie to brak skali żeby tego gościa jakoś sklasyfikować. Słychać echa Unholy Cult i Harnessing Ruin, ale także masę rzeczy całkowicie nowych, których nie było wcześniej. Trzy pierwsze utwory to totalne novum i powiew świeżości. W death metalu nie ma dla mnie już od dawna lepszego zespołu od Immolation. Sporo jest pretendentów do tronu, ale władca ma się dobrze. Widać siwe włosy, jednak majestat, mądrość i doświadczenie sprawiają, że młodzi muszą się jeszcze pochylać przed wielkością króla. I jeszcze długo się to nie zmieni.
all the monsters will break your heart
-
Pacjent
24-02-2017, 18:18
nicram pisze:Wczoraj pierwszy raz słuchałem nowej płyty. Zostałem wgnieciony w ścianę już od pierwszego taktu. Dawno żadna płyta nie wywołała u mnie takich emocji. Zła, ponura, mroczna. Powrót do najwyższej formy. Atonement to moim zdaniem jedno z największych osiągnięć tego zespołu. Forma wokalna Dolana to ewenement na skalę...hmmm właściwie to brak skali żeby tego gościa jakoś sklasyfikować. Słychać echa Unholy Cult i Harnessing Ruin, ale także masę rzeczy całkowicie nowych, których nie było wcześniej. Trzy pierwsze utwory to totalne novum i powiew świeżości. W death metalu nie ma dla mnie już od dawna lepszego zespołu od Immolation. Sporo jest pretendentów do tronu, ale władca ma się dobrze. Widać siwe włosy, jednak majestat, mądrość i doświadczenie sprawiają, że młodzi muszą się jeszcze pochylać przed wielkością króla. I jeszcze długo się to nie zmieni.
Otóż to! Brawo! Jedyny zgrzyt tej płyty to brak wydania CD w tradycyjnym pudełku. Nawet okładka zaczyna do mnie przemawiać.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
Nerwowy
- zahartowany metalizator
24-02-2017, 19:19
neuro pisze:Ale np poprzedniej w ogóle nie jestem w stanie słuchać mimo kilku podejść. A tej nie umiem przestać, leci zapętlona od kilku dni. Nie wiem co na to Gust Obiektywny, ale dla mnie jedna z lepszych rzeczy jakie wydali. Jest dobrze.
Będę się upierał przy tym, że to kwestia brzmienia. Obcowanie z nowym Immolation to swoista, fizyczna wręcz przyjemność. W przypadku poprzedniej nie było o niej mowy.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
gorguts
- zaczyna szaleć
24-02-2017, 20:04
Pacjent pisze:nicram pisze:Wczoraj pierwszy raz słuchałem nowej płyty. Zostałem wgnieciony w ścianę już od pierwszego taktu. Dawno żadna płyta nie wywołała u mnie takich emocji. Zła, ponura, mroczna. Powrót do najwyższej formy. Atonement to moim zdaniem jedno z największych osiągnięć tego zespołu. Forma wokalna Dolana to ewenement na skalę...hmmm właściwie to brak skali żeby tego gościa jakoś sklasyfikować. Słychać echa Unholy Cult i Harnessing Ruin, ale także masę rzeczy całkowicie nowych, których nie było wcześniej. Trzy pierwsze utwory to totalne novum i powiew świeżości. W death metalu nie ma dla mnie już od dawna lepszego zespołu od Immolation. Sporo jest pretendentów do tronu, ale władca ma się dobrze. Widać siwe włosy, jednak majestat, mądrość i doświadczenie sprawiają, że młodzi muszą się jeszcze pochylać przed wielkością króla. I jeszcze długo się to nie zmieni.
Otóż to! Brawo! Jedyny zgrzyt tej płyty to brak wydania CD w tradycyjnym pudełku. Nawet okładka zaczyna do mnie przemawiać.
Wydanie w zwykłym pudełku będzie w sprzedaży od 10 marca
http://www.nuclearblast.de/en/products/ ... ement.html" onclick="window.open(this.href);return false;
tak przynajmniej podaje sklep nb. Podobnie było z Meshuggah.
Wydanie digi Immo jest bardzo fajne- warto. Oprawa digi nowoczesna- grafika z kompa, ale książeczka wewnątrz już nie posiada tej grafiki- wszystko w stylu Bielaka- bardziej oldschoolowo- bomba!
-
Pacjent
24-02-2017, 20:21
gorguts pisze:
Wydanie w zwykłym pudełku będzie w sprzedaży od 10 marca
http://www.nuclearblast.de/en/products/ ... ement.html" onclick="window.open(this.href);return false;
tak przynajmniej podaje sklep nb. Podobnie było z Meshuggah.
Wydanie digi Immo jest bardzo fajne- warto. Oprawa digi nowoczesna- grafika z kompa, ale książeczka wewnątrz już nie posiada tej grafiki- wszystko w stylu Bielaka- bardziej oldschoolowo- bomba!
Warto jednak poczekać na wydanie w pudełku.